film super - bardzo dobry. świetne efekty specjalne. najbardziej podobal mi sie chwyt strzaly
pod koniec :D A teraz pytania:
1) wykasowany system w samolocie wylaczyl 3 silniki. iron man uruchomil jeden i co??
samolot sie nie przechylal - dlaczego? dlaczego nie spadl?
2)hulk sie wkurzyl i walczyl z bohaterka w pierwszej walce a potem sluchal sie wszystkich.
jakim cudem?!?! czemu wczesniej nie mogl?
Proszę o wytlumaczenie i pozdrawiam ;)
P.S. Kto to jest ta postac na koncu?
Nie pamiętam jak było z tymi silnikami, ale wydaje mi się, że najpierw siadł jeden, potem drugi. Wtedy Helicarrier zaczął spadać, ale Stark włączył pierwszy silnik.
Co do Hulka- za pierwszym razem w jego przemianie maczał palce Loki, za drugim razem zmienił się dobrowolnie. Jeśli dobrze pamiętam, kwestia samokontroli podczas przemiany była poruszona w filmie o Hulku.
Na końcu jest Thanos.
Ad. 1.
Trochę bez sensu się czepiasz ^^ Pojazd S.H.I.E.L.D. zaczął spadać dopiero jak wszystkie przestały działać. Najwidoczniej jeden wystarczył, żeby utrzymać go w powietrzu:) Poza tym, pamiętaj, że to nie jest zwykły aeroplan, a mega wypasiony super-łodzio-samolot:D
Ad. 2
Nigdy nie przepadałem za Hulkiem, ale on nie jest zły i nie niszczy wszystkiego co popadnie (no dobra, trochę niszczy). Generalnie jego świat dzieli się na tych, którzy go chcą lać i na tych, którzy chcą mu pomóc. Chyba w filmie łatwo było było odróżnić jednych od drugich. Druga sprawa, to fakt, że Bruce Banner od roku nie miał żadnego ataku i na końcu sam z własnej woli zamienił się w Hulka, co może sugerować, że w pewien (aczkolwiek niewielki) sposób nauczył się kontrolować Hulka.
Na końcu jest Thanos - tak mówią inne źródła:) Nie znam dokładnie tej postaci, więc odsyłam do Googla:P Mam nadzieję, że trochę pomogło!
Ten na końcu to na 100% Thanos. Czyli w dwójce będzie jeszcze większa rozpierducha. Czyli polecą schematem, ale chyba takie założenie tego filmu.