NIe rozumiem, dlaczego Avengers ma takie wysokie noty. Przeciez to wszystko juz bylo! Nic odkrywczego! Same kalki poprzednich filmow opartych na komiksach.
Uwielbiam Watchmenow, uwielbiam Sin City, czy 300-tu, dlatego poszedlem do kina widzac oceny 8-9 na 10. I przezylem rozczarowanie. Fabule mozna strescic w dwoch zdaniach: Obcy zagrazaja Ziemi (ale nowosc!). Superbohaterowie i sam bog skandynawski ratuja Ziemie.
Reszta to lepsze lub gorsze efekty specjalne, pare smiesznych tekstow (przyznaje) i dwa momenty, przy ktorych prawie zasnalem. Do tego za malo 3D w 3D! Wg mnie maksymalna ocena to 6. Nie wiecej, moze mniej.
Masz racje nic odkrywczego, od razu wiadomo że w ten film będzie o superbohaterach i bogu skandynawskim ratującym Ziemie + śmieszne teksty + efekty specjalne. Spodziewałem się po filmie AVANGERS marvela czegoś bardziej realistycznego mniej superbohaterow lepsza fabula.
PS. Jeżeli nie zrozumiałeś przesłania to teraz jak do prostego człowieka : PO CHOLERE OGLADALES TEN FILM, po twojej wypowiedzi rozumiem, że ogladałeś inne filmy "oparte na komiksach" więc powinieneś wiedzieć czego się spodziewać. Ten film nie miał mieć super orginalnej fabuły jakiej się spodziewałeś , większośc fanów np ja wiedziało na co się porywa ogladając ten film i nie spodziewałem się że zrobią go tak dobrze. Oceniam 10/10 - śmieszne teksty, sceny, zajebiste efekty + nie ma nudnego wstępu do filmu
hm, nie bardzo rozumiem, dlaczego komiksy nie mają mieć oryginalnej fabuły. Przecież właśnie te wymienione przez otsohoji są bardzo oryginalne - łamiące schematy, ciekawe intelektualnie ("Watchmen" to komiksowy Bergman, wyśmienity film). Oczywiście, "Avengers" (oceniam wysoko - na 7) jest od wymienionych słabszy, przewidywalny, chwilami nieznośnie patetyczny. Ratuje go przede wszystkim Downey jr (aktor wybitny) i poczucie humoru. Natomiast miejsce "Avengers" w rankingu na filmwebie... Oczywiście jest zdecydowanie za wysoko, ale cóż, nie warto zwracać uwagi na takie drobiazgi, od dawna nie zwracam uwagi na tutejsze rankingi
wręcz przeciwnie, wymienił najlepsze ekranizacje komiksowe (dodałbym do tego batmany Burtona). Co z Tobą? przecież widzę na Twojej stronie, że gust masz niezły
zgadzam się. rozumie, że film może się podobać ale żeby wystawiać tak wysokie oceny? jeszcze rozumię 7/10, ale żeby sypać 9 i 10?
Zgadzam się, są ekranizacje o komiksów o wiele lepiej zrealizowane niż Avengers. Do pozycji wymienionych przez Ciebie dorzuciłbym jeszcze X-Men: Pierwsza klasa. Najbardziej boli naciąganie widza na super efekty 3D, których w filmie było zaledwie kilka i równie dobrze mógł być wyświetlany w 2D bez straty dla widowiska. Dystrybutor postanowił jednak nie dać ludziom wyboru i zarobić kilka złotych więcej na biletach za film 3D, realizowany w tej technologii na siłę. Ocen filmu powyżej 8 zupełnie nie rozumiem (a jestem fanem komiksu). Bezkrytyczne podejście ludzi do filmów tylko dlatego, że są spod znaku Marvel jest smutne.
300 wojowników przez cały film tylko walczy i zabija z 10000 wrogów. Fabuła w jednym zdaniu, (nawet nie w dwóch) a film świetny. Nie rozumiem jak można od Avengers oczekiwać tego samego co od Watchmen? Filmy które wymieniłeś ja też stawiam bardzo wysoko, ale Avengers jest w zupełnie innej szufladzie i nawet nie próbuję ich porównywać . To, że obydwa filmy są na podstawie komiksu nie znaczy, że mają ten sam poziom. To tak jakbyś wrzucił wszystkie filmy na podstawie książek do jednego worka.