ocena 8.5 i ponad 5 tys. głosów, niezły wynik, nie spodziewałem się tego, muszę obejrzeć
Dobry, ale na 8.5 nie zasłużył. Według mnie ocena 7 to max co powinien on dostać (głownie za humor i grę Lokiego).
Ja dałem 10 bo, na ten film czekałem 4 lata (od momentu pojawienia się sceny po napisach iron man), a poza tym też za połączenie wszystkich filmów tego uniwersum w jedną całość, co według mnie zapisze go w historii filmografii.
Po za tym, świetny był humor no i oczywiście dialogi między bohaterami :), nie wspominając o efektach specjalnych.
Również uważam , że Avengers ma za wysoką ocenę.Zasługuje na 7.Jak tak dalej pójdzie to wskoczy do top 10 co będzie całkowitym failem.
Dostali się "Nietykalni" i "Zielona Mila" więc największe faile mamy za sobą (szczególnie ten drugi film).
Niewyraźnie napisałem? Z jednej strony patetyczny wyciskacz łez ("Zielona Mila") z mega przysłaniem, a z drugiej strony "Nietykalni" czyli dla mnie nic specjalnego. Ot przyjemny filmik na niedzielny wieczór którego już więcej nie oglądnę z prostym przesłaniem żeby nikt się nie pogubił przypadkiem.
Zobacz jak wysoko są np Władca Pierścieni Braveheart czy jakiś Pamiętnik. Zawsze można się spierać o to co powinno a co nie powinno sięw rankingu znaleźć. Ale czy to ma sens?
'Skazani na Shawshank" czy też "Zielona mila" zasługują tak samo na top10 jak Avengers. Za dużo tych dramatów w top ale to jest moje zdanie. Zaznaczę jeszcze że lubię nie które dramaty więc nie uznawaj mnie za wielkie fana Sci-fi. Avengers dobry film i na pewno oryginalny. Bo czym innym film a komix czy kreskówka.
Równie dobrze możemy wstawić do TOP 10 Mrocznego Rycerza , który dla mnie jest lepszym filmem niż Avengers a niestety znajduje się na pozycji 85 a Avengers jest już na miejscu 104.To tylko kwestia czasu kiedy ten film wskoczy do Topki.
Nie miałbym nic przeciwko gdyby Mroczny Rycerz był w top10. Także bardzo lubię ten film. Avengers jest i było dobrze reklamowane dlatego 104 miejsce już. Zobaczymy może Dark Knight Rises będzie też tak pięknie pieło się ku top10 :D :D
No ja mam taką nadzieję:)Przecież to zakończenie trylogii , musi być mega!Sam Nolan mówił , że przygotował świetnie zakończenie więc kto wie może Dark Knight Rises również jak Avengers będzie zbierał świetne oceny...Ale czy zarobi więcej od Avengers?Wątpie...Avengers zostało tak wypromowane , że nie znam osoby , która by o tym filmie nie słyszała:D
Dokładnie. Zakończenie będzie mega, czuje to po prostu. Nolan tego nie spierdzieli tego jestem pewien. A co do Avengers to wyjaśnliśmy sobie chyba wszystko :P Reklama robi swoje :d
Ale dlaczego w TOPce wg. niektórych muszą znajdować się TYLKO i WYŁĄCZNIE filmy mega ambitne i super skomplikowane, a nie może znaleźć się tam świetne kino, ale typowo rozrywkowe ? Nie rozumiem tego.
Ja i wielu innych ubawiliśmy się na tym filmie za wszystkie czasy, żasen film od dawien dawna nie spowodował takich emocji, więc dla mnie może nadal awansować i jeśli ma być w TOPce, to niech będzie.
Gdzie stoi on wyżej od Władcy Pierścieni?To tylko średnia arytmetyczna przecież.Pamiętaj,że miejsce w rankingu jest liczone ze średniej ważonej
http://www.filmweb.pl/rankings/film/world
"Obliczenie listy oparte jest na poniższym wzorze:
średnia ważona = (g / (g+m)) *s + (m / (g+m)) * S
gdzie:
s - średnia ocena dla danego filmu
g - liczba oddanych głosów na film
m - minimalna liczba głosów wymagana do uwzględnienia w TOP (min. 1 000)
S - średnia ocen dla wszystkich filmów"
Porównując z innymi filmami (dramatami, fantastyką itd.) rzeczywiście można się kłócić, który film jest lepszy, ale biorąc pod uwagę filmy akcji, do których Avengers się zalicza, to nie ma za bardzo o czym dyskutować - na pewno należy się pierwsza dziesiątka. A bardziej osobiście to uważam, że to po prostu film marzeń - wszyscy ulubieni bohaterowie w jednym filmie, humor na o klasę wyższym poziomie niż w Transformerach i ciągła akcja. A kiedy CA mówi do Hulka: "Hulk, smash!" i ten rusza do ataku, to aż się łezka w oku kręci :) Z przyjemnością wybrałbym się do kina jeszcze raz.
Nie wiem, czy oglądałeś wszystkie filmy o bohaterach filmu, ale jeśli podobał ci się Iron Man to uważam, że Avengers też przypadnie ci do gustu. Jak dla mnie filmy z Thorem i CA były średnie, ale Avengers ma ode mnie 10/10 i polecam film każdemu, kto po prostu chce się rozerwać.