Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347859
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

o kurde

ocenił(a) film na 7

ocena 8.5 i ponad 5 tys. głosów, niezły wynik, nie spodziewałem się tego, muszę obejrzeć

ocenił(a) film na 10
Immortal_Stasin

Faktycznie niezły, polecam obejrzeć :)

ocenił(a) film na 7
Davie87

Dobry, ale na 8.5 nie zasłużył. Według mnie ocena 7 to max co powinien on dostać (głownie za humor i grę Lokiego).

ocenił(a) film na 10
Liefather

Ja dałem 10 bo, na ten film czekałem 4 lata (od momentu pojawienia się sceny po napisach iron man), a poza tym też za połączenie wszystkich filmów tego uniwersum w jedną całość, co według mnie zapisze go w historii filmografii.
Po za tym, świetny był humor no i oczywiście dialogi między bohaterami :), nie wspominając o efektach specjalnych.

ocenił(a) film na 8
Davie87

Również uważam , że Avengers ma za wysoką ocenę.Zasługuje na 7.Jak tak dalej pójdzie to wskoczy do top 10 co będzie całkowitym failem.

ocenił(a) film na 10
Tomas505

no prosze Cie. Incepcja ma 8,342, wiec ocena jest wywazona

Tomas505

Dostali się "Nietykalni" i "Zielona Mila" więc największe faile mamy za sobą (szczególnie ten drugi film).

neo_angin

że co ???

Tomalizm

Niewyraźnie napisałem? Z jednej strony patetyczny wyciskacz łez ("Zielona Mila") z mega przysłaniem, a z drugiej strony "Nietykalni" czyli dla mnie nic specjalnego. Ot przyjemny filmik na niedzielny wieczór którego już więcej nie oglądnę z prostym przesłaniem żeby nikt się nie pogubił przypadkiem.

ocenił(a) film na 4
Tomas505

Zobacz jak wysoko są np Władca Pierścieni Braveheart czy jakiś Pamiętnik. Zawsze można się spierać o to co powinno a co nie powinno sięw rankingu znaleźć. Ale czy to ma sens?

ocenił(a) film na 8
Tomas505

'Skazani na Shawshank" czy też "Zielona mila" zasługują tak samo na top10 jak Avengers. Za dużo tych dramatów w top ale to jest moje zdanie. Zaznaczę jeszcze że lubię nie które dramaty więc nie uznawaj mnie za wielkie fana Sci-fi. Avengers dobry film i na pewno oryginalny. Bo czym innym film a komix czy kreskówka.

ocenił(a) film na 8
J4ckRzeznik

Równie dobrze możemy wstawić do TOP 10 Mrocznego Rycerza , który dla mnie jest lepszym filmem niż Avengers a niestety znajduje się na pozycji 85 a Avengers jest już na miejscu 104.To tylko kwestia czasu kiedy ten film wskoczy do Topki.

ocenił(a) film na 8
Tomas505

Nie miałbym nic przeciwko gdyby Mroczny Rycerz był w top10. Także bardzo lubię ten film. Avengers jest i było dobrze reklamowane dlatego 104 miejsce już. Zobaczymy może Dark Knight Rises będzie też tak pięknie pieło się ku top10 :D :D

ocenił(a) film na 8
J4ckRzeznik

No ja mam taką nadzieję:)Przecież to zakończenie trylogii , musi być mega!Sam Nolan mówił , że przygotował świetnie zakończenie więc kto wie może Dark Knight Rises również jak Avengers będzie zbierał świetne oceny...Ale czy zarobi więcej od Avengers?Wątpie...Avengers zostało tak wypromowane , że nie znam osoby , która by o tym filmie nie słyszała:D

ocenił(a) film na 8
Tomas505

Dokładnie. Zakończenie będzie mega, czuje to po prostu. Nolan tego nie spierdzieli tego jestem pewien. A co do Avengers to wyjaśnliśmy sobie chyba wszystko :P Reklama robi swoje :d

użytkownik usunięty
Liefather

Ale dlaczego w TOPce wg. niektórych muszą znajdować się TYLKO i WYŁĄCZNIE filmy mega ambitne i super skomplikowane, a nie może znaleźć się tam świetne kino, ale typowo rozrywkowe ? Nie rozumiem tego.
Ja i wielu innych ubawiliśmy się na tym filmie za wszystkie czasy, żasen film od dawien dawna nie spowodował takich emocji, więc dla mnie może nadal awansować i jeśli ma być w TOPce, to niech będzie.

ocenił(a) film na 8
Immortal_Stasin

Film jest w porządku, ale żeby stał wyżej od władcy pierścieni? Bez przesady.

ocenił(a) film na 9
Feallan

Gdzie stoi on wyżej od Władcy Pierścieni?To tylko średnia arytmetyczna przecież.Pamiętaj,że miejsce w rankingu jest liczone ze średniej ważonej

http://www.filmweb.pl/rankings/film/world

"Obliczenie listy oparte jest na poniższym wzorze:

średnia ważona = (g / (g+m)) *s + (m / (g+m)) * S
gdzie:
s - średnia ocena dla danego filmu
g - liczba oddanych głosów na film
m - minimalna liczba głosów wymagana do uwzględnienia w TOP (min. 1 000)
S - średnia ocen dla wszystkich filmów"

ocenił(a) film na 8
kibic

A no tak. Mój błąd.

użytkownik usunięty
Immortal_Stasin

Porównując z innymi filmami (dramatami, fantastyką itd.) rzeczywiście można się kłócić, który film jest lepszy, ale biorąc pod uwagę filmy akcji, do których Avengers się zalicza, to nie ma za bardzo o czym dyskutować - na pewno należy się pierwsza dziesiątka. A bardziej osobiście to uważam, że to po prostu film marzeń - wszyscy ulubieni bohaterowie w jednym filmie, humor na o klasę wyższym poziomie niż w Transformerach i ciągła akcja. A kiedy CA mówi do Hulka: "Hulk, smash!" i ten rusza do ataku, to aż się łezka w oku kręci :) Z przyjemnością wybrałbym się do kina jeszcze raz.

Nie wiem, czy oglądałeś wszystkie filmy o bohaterach filmu, ale jeśli podobał ci się Iron Man to uważam, że Avengers też przypadnie ci do gustu. Jak dla mnie filmy z Thorem i CA były średnie, ale Avengers ma ode mnie 10/10 i polecam film każdemu, kto po prostu chce się rozerwać.

ocenił(a) film na 6
Immortal_Stasin

Jeśli sugerujesz się oceną to odpuść (niewarto)