Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347638
6,9 60 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

straszny

ocenił(a) film na 3

Na wstępie film z polskim dubem to ocena 0. Loki i może Kapitan Ameryka wypadli nieźle.
Natomiast każdy głos kobiecy tak strasznie nienaturalnie brzmiący, masakra. Ale głos Thora to
katastrofa, nie wiedziałem, czy płakać, czy się śmiać. Same kwestie dobrze wpisane w ruch warg
aktorów, natomiast osoba odpowiedzialna za obsadę się nie popisała (mówiąc delikatnie).
Sam film słabiutki. Dialogi to im pisał chyba 12 latek. Taka scena, typu Fury strzelający z 200
metrów do startującego odrzutowca ze zwykłego pistolecika. Potwory latające wielkości 2
samolotów pasażerskich ''ocierają'' się o budynki a w nich pękają okna. Wystarczy sobie
przypomnieć WTC i by nie było takich głupot. A Fury to mistrz wywiadu, mistrz obrony przed
obcymi, podejmujący decyzję, czy użyć bomby atomowej, może jeszcze pracuje w hipermarkecie i
studiuje wieczorowo. Walki takie ''puste'' i ''niesoczyste''. Efekty sztuczne i tak komputerowe, że
oczy bolą. I na koniec Stan Lee - ktoś powie, że to taki fajny easter egg, dla mnie to wpychanie na
siłę takich pseudo smaczków. Powinny one być naturalne i np. przy pierwszym oglądaniu prawie
nie do zauważenia, a tutaj na forum czytam słowa typu kultowy, epicki i niedobrze mi się robi.

hokuspokus2

Nie wiem jak to skomentować...
Żal...

ocenił(a) film na 3
DR16

No, widzisz jakoś wybrnąłeś z tej nie wiedzy.

ocenił(a) film na 10
hokuspokus2

Kto Ci kazał to z dubbingiem oglądać? Żal mi chłopaków ktorzy nie wychowali sie na komiksach o superbohaterach, nie pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

Za film z dubbingiem 0, ale sam film jako taki oceniam na 3. Nie powiem, że jestem jakimś specem od komiksów, choć np, kreskówki takie jak spiderman, czy x-mani się oglądało. Ale nie napisałem rzeczy w stylu: ''superman chodzi w rajstopach, czyli ciota'' , albo ''po co im te prześcieradła na plecach". Może właśnie dlatego, że pamiętam te kreskówki + trochę komiksów, ten film mi nie podpasował. W sumie to samo było z Death Note - anime 10/10, a film -50/10. I też ludzie pisali podobne komenty.

ocenił(a) film na 10
hokuspokus2

Death Note w sumie ssie

ocenił(a) film na 8
hokuspokus2

"podejmujący decyzję, czy użyć bomby atomowej" - Tylko że to nie Fury podjął decyzję o spuszczeniu bomby, ale ta cała rada. Fury całkowicie się temu pomysłowi sprzeciwiał.

ocenił(a) film na 3
Demolishor2

Tak, ale spytali go i po prostu liczyli, że podejmie nie kolidującą z nimi decyzję. Mi się wydaje, że to np. prezydent z radą jakiś doradców powinien podjąć taką decyzję. To było takie maksymalne spłaszczenie fabuły, nie chciało się wprowadzać dodatkowych aktorów i postanowili, że cała siła USA, począwszy od eksperymentów nad kosmiczną technologią, projektem Avengers, wywiadem, obroną przed niespodziewanym atakiem, jak również decyzja o zrzuceniu bomby będzie w rękach Furego; przynajmniej teoretycznie.

ocenił(a) film na 10
Demolishor2

Niektorzy nie ogladaja filmow z ze zrozumieniem, albo robia sobie kanapki w tym czasie

hokuspokus2

Dobra ale co ty masz do Efektów Specjalnych ?
CGI jest poprawne, sceny walk są obłędne, a green screeny praktycznie niewidoczne więc
czego ty jeszcze chcesz ?
minie parę lat zanim doczekamy się Perfekcyjnych Efektów Specjalnych...
Chociaż możesz powiedzieć które efekty ci się nie podobały ?

ocenił(a) film na 3
DR16

Ze wszystkich "rzeczy" stworzonych przy pomocy komputera muszę przyznać, że tylko iron man był dla mnie w porządku. Nie wiem może jestem jedyny, ale jak widziałem Hulka to czułem się jakbym oglądał "kosmiczny mecz"; tyle, że tam to było specjalnie. Jakiś pojedynczych scen nie będę przywoływał, bo już nie zbyt pamiętam, ale ogólnie cała ta jatka na Manhattanie, może przez nie racjonalne wydarzenia tak mi się nie podobały. A walki z ostatnich obejrzanych filmów, podobały mi się w Immortals, bo były "soczyste", a w tym filmie walki trochę jak wrestling, niby klepią się po mordach, ale właśnie "niby".