haha! przeciez to bylo wiadomo ze ta komercyjna przereklamowana bajkeczka nolana bedzie gniotem, mowilem ze wspomnicie moje slowa http://www.filmweb.pl/film/Mroczny+Rycerz+powstaje-2012-506756/discussion/avenge rs+pokonalo+mrocznego+rycerza+w+otwarciu%2C+przeciez+to+bylo+wiadomo+ze+batman,1 970258 mialem racje http://www.filmweb.pl/news/%22Mroczny+Rycerz+powstaje%22+nie+zrobi%C5%82+wra%C5% BCenia+na+cz%C5%82onkach+Akademii-87308
No tak, bo Avengers to dzieło artystyczne, nastawione na emocje i przesłanie dla ludzi, a nie na zysk.
Poza tym nigdzie nie widzę, żeby ktoś nazwał ten film gniotem.
Ale to nie zmienia faktu, że Avengersi okazali się jeszcze gorsi od TDKR. TDKR nie widziałem, ale jeśli chodzi o Avengers'ów, to zachwycony recenzjami popędziłem do kina a wyszedłem z niego rozczarowany co niemiara. Z ekranu bił plastik i jaskrowe kolorowy przez cały film. O fabule chyba pisać nie muszę, bo to film na podstawie komiksu i wiadomym jest, że poza wybawianiem świata z opresji nic więcej się nie wymyśli ;). Aktorsko niektórzy dobrze, niektórzy źle. No i MNÓSTWO efektów, które mnie nie zachwycają. Ogólnie czułem się jakbym poszedł do kina na bajkę dla 12-latków. Czyli takie 6/10.
tak tak tdkr to arcydzieło geniusza nolana yhy. akademia już się wypowiadała i temu filmowi bliżej do przeciętnego niż avengers
Co prawda to prawda. Najlepszym na to przykładem jest Transformers 3 który nie dostał oskara za efekty. Dlaczego ? Przecież to oskar za efekty i tylko efekty powinny być brane pod uwagę a za to ten film sobie zasłużył.
Niezupełnie miałem na myśli ten film, ale dla mnie np. liczba Oscarów to nie jest główny wyznacznik klasy filmu, najpierw sprawdzam średnią na Filmwebie :P.
Tak na poważnie to mam w głębokim poważaniu że komuś nie podoba się mój ulubiony film. Kiedyś oskary coś znaczyły teraz akademia to banda patałachów rzucająca nagrodami na oślep nic więcej.
Man of Steel zapowiada się świetnie no i oczywiście jest wsparcie Nolana :) Liczę na tak dobry produkt jak Batmany Nolana.