Avengers

The Avengers
2012
7,5 348 tys. ocen
7,5 10 1 347918
6,8 61 krytyków
Avengers
powrót do forum filmu Avengers

haha! przeciez to bylo wiadomo ze ta komercyjna przereklamowana bajkeczka nolana bedzie gniotem, mowilem ze wspomnicie moje slowa http://www.filmweb.pl/film/Mroczny+Rycerz+powstaje-2012-506756/discussion/avenge rs+pokonalo+mrocznego+rycerza+w+otwarciu%2C+przeciez+to+bylo+wiadomo+ze+batman,1 970258 mialem racje http://www.filmweb.pl/news/%22Mroczny+Rycerz+powstaje%22+nie+zrobi%C5%82+wra%C5% BCenia+na+cz%C5%82onkach+Akademii-87308

ocenił(a) film na 8
mailer

No tak, bo Avengers to dzieło artystyczne, nastawione na emocje i przesłanie dla ludzi, a nie na zysk.
Poza tym nigdzie nie widzę, żeby ktoś nazwał ten film gniotem.

ocenił(a) film na 6
Madoq

hahahaha dobry żart prawie spadłem z krzesła :D

ocenił(a) film na 5
mailer

Ale to nie zmienia faktu, że Avengersi okazali się jeszcze gorsi od TDKR. TDKR nie widziałem, ale jeśli chodzi o Avengers'ów, to zachwycony recenzjami popędziłem do kina a wyszedłem z niego rozczarowany co niemiara. Z ekranu bił plastik i jaskrowe kolorowy przez cały film. O fabule chyba pisać nie muszę, bo to film na podstawie komiksu i wiadomym jest, że poza wybawianiem świata z opresji nic więcej się nie wymyśli ;). Aktorsko niektórzy dobrze, niektórzy źle. No i MNÓSTWO efektów, które mnie nie zachwycają. Ogólnie czułem się jakbym poszedł do kina na bajkę dla 12-latków. Czyli takie 6/10.

użytkownik usunięty
mailer

Daj Pan spokój, nie porównuj Pan takiego przeciętniaka jak Avengers to TDKR.

tak tak tdkr to arcydzieło geniusza nolana yhy. akademia już się wypowiadała i temu filmowi bliżej do przeciętnego niż avengers

użytkownik usunięty
roach22

Oczywiście, oczywiście.

ocenił(a) film na 9
roach22

Akurat członkowie Akademii mają nieraz dziwne odchyły.

przemolski

Co prawda to prawda. Najlepszym na to przykładem jest Transformers 3 który nie dostał oskara za efekty. Dlaczego ? Przecież to oskar za efekty i tylko efekty powinny być brane pod uwagę a za to ten film sobie zasłużył.

ocenił(a) film na 9
roach22

Niezupełnie miałem na myśli ten film, ale dla mnie np. liczba Oscarów to nie jest główny wyznacznik klasy filmu, najpierw sprawdzam średnią na Filmwebie :P.

przemolski

Tak na poważnie to mam w głębokim poważaniu że komuś nie podoba się mój ulubiony film. Kiedyś oskary coś znaczyły teraz akademia to banda patałachów rzucająca nagrodami na oślep nic więcej.

ocenił(a) film na 9
roach22

Mam podobne zdanie na temat Akademii, tylko nie chciałem być tak dosadny.

ocenił(a) film na 9

Na pewno Man of Steel pobije wszystko :).

użytkownik usunięty
tomciog18

Man of Steel zapowiada się świetnie no i oczywiście jest wsparcie Nolana :) Liczę na tak dobry produkt jak Batmany Nolana.

ocenił(a) film na 8
mailer

Co wy wygadujecie? Poco te spory?! Przecież wszyscy to jedna drużyna! Walczą ze złem, a wy tylko sobie do gardeł skaczecie, gdyby ci bohaterowie istnieli naprawdę, wstydzili by się waszych kłótni.
Spam- http://www.youtube.com/watch?v=dCNcBE3zzAg