PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31745}

Azyl

Panic Room
2002
7,0 102 tys. ocen
7,0 10 1 102391
6,3 38 krytyków
Azyl
powrót do forum filmu Azyl

Dramat, nieszczęście, klęska, kataklizm, pasmo nieszczęść, dopust boży, kara niebios i co tam jeszcze chcecie.
Domniemuję, że reżyser chciał uzyskać efekt presji psychologicznej. Niestety nie wyszło mu ... nic mu nie wyszło. Thriller mu nie wyszedł, bo akcja siada zaraz po tym jak się zaczyna. Teskty w stylu amerykańskim tzn. "Nigdy nie rób tego co mamusia właśnie zrobiła" to jest poprostu żenada, po tym szpanerskim tekscie miałam ochote wyjść i utopić tego kto to wymyślił. Do tego metamorfoza cichej, która nawet nie miała odwagi przeklnąć mateczki, w komando-woman, było w ogólnym zarysie słabe, ale szczerze mówiąc dzięki temu powiało trochę akcją przynajmiej, choć generalizując i patrząc na to z pewnej perspektywy to była to wielka niedorzeczność (zdanie stylistycznie niepoprawne,ale tylko w ten sposób mogę ująć to co mam na myśli^^).
Tak więc, wszystko do za przeproszeniem kupy składając : nuuuda, monotonia, bezruch, martwota, marazm, bierność, inercja, jednostajność. Tak żeby do każdego dotarło ... nie oglądać !! Nawet jak wam bedą chcieli zapłacić ...

ocenił(a) film na 9
kyanka

Jesteś tutaj teraz obecna, mam prośbę, odpowiedziałabyś mi, jakie filmy cenisz, i za co? Bardzo ciekawi mnie twój gust, w kwesti filmów..

TheJungle

Khem ...
Skoro tak bardzo Cię to ciekawi ...

Cenie przedewszystkim filmy nad, którymi po seansie można podumać. Rozważyć zawarte w nim racje i takie tam ...
Oczywiście uwielbiam również filmy (które przez filmwobewiczów nagminnie nazywane są głupimi i nieambitnymi) za ich ogólną formę, aspekty wizualne oraz czasem ich nawiność, która potrafi podnieść na duchu.

Staram się doceniać każdy gatunek i typ filmów. Jednak niektórych poprostu nie sposób docenić. Pozostaje jedynie cisza i jak to ktoś mądry dawno temu powiedział - płacz i zgrzytanie zębów ...
(min jak w przypadku powyższego filmopodobnego wyrobu)

Jeśli nie satysfakcjonuje Cię moja wypowiedź śmiało wal w Moje ulubione filmy ... Dowiesz się zapewne więcej niż z tej nędznej wypowiedzi ^^

ocenił(a) film na 9
kyanka

[quote]Tak żeby do każdego dotarło ... nie oglądać !! Nawet jak wam bedą chcieli zapłacić ...[/quote]Takie teksty to ty sobie daruj!

aemix

[quote]Takie teksty to ty sobie daruj![qoute] Za to ty właśnie takie teksty powinienes sobie podarowac .. ^^

ocenił(a) film na 8
kyanka

A obejrzalem i mi sie spodobalo - i nawet mi za to nie placili! Zgroza co? ;)

Picard

Aż mnie ciary przeszły ^^

ocenił(a) film na 3
kyanka

Obejrzalam przyznaje ze wgledu na Jareda Leto:) spodziewalam sie czegos duzo lepszego. Ogilnie klimacik fajny, jedynie poczatek filmu mi sie podobal i muzyka. A tak to razcej zaliczyalabym ten film do kategorii komedii dramatycznej ..........