PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30704}

Błękitna laguna

The Blue Lagoon
1980
6,4 35 tys. ocen
6,4 10 1 34947
4,2 8 krytyków
Błękitna laguna
powrót do forum filmu Błękitna laguna

Matka Brooke sprzedawała ją od dziecka nawet do Playboya i do grania prostytutek, więc nie dziwi mnie, że dała jej zagrać też w tym filmie, ale jeśli komuś się to „dzieło” podoba to powinien zastanowić się nad swoim zdrowiem psychicznym. Wykorzystywanie dzieci na ekranie przy tego typu produkcji jest zwyczajnie chore. Wstrętny film dla zboczeńców, tyle w temacie.

Candy_Perfume_Girl

Mam identyczne zdanie. Shields w wieku 15 lat została międzynarodowym „symbolem seksu” i wystąpiła w sugestywnej reklamie Calvina Kleina. Filmy z Jej udziałem naprawdę dziwnie się ogląda. Poczynając od „Ślicznotki” gdzie gra nieletnia prostytutkę, przez „Wanda Nevada” gdzie zakochuje się w niej gościu po 30tce (i koniec końców żyją długo i szczęśliwie) aż po „Niekończącą się miłość” z bardzo niepokojącą sceną pierwszego razu gdzie wszystkiemu, z uśmiechem na twarzy przygląda się matka filmowej bohaterki. Brooke karierę aktorską zawdzięcza tylko i wyłącznie ślicznej buźce i właśnie temu ze Jej matka była w stanie wepchnąć Ją wszędzie byle tylko zaistnieć. A sesja w „Playboyu” to jedno wielkie WTF! Aż się dziwie że tak mało się mówi o tym incydencie…