Bardzo ładny film. Chcialbym się znaleźć na takiej wyspie z piękną rówieśniczką. Z dala od Telewizorów, Pieniędzy, INTERNETU, Samochodów, Komórek Itp.... hmm siedziec sobie na bezludnej wyspie z ukochaną, zajadać banany i kokosy, kąpać się nago, budować sobie szałasy, nie myśleć o pieniądzach nie mieć tyle zmartwień co w naszym świecie, nie przejmować sie 1 z maty albo fizy. Nie mam na myśli leniuchowania, przecież na takiej wyspie tez jest dużo do zrobienia. Oddałbym wszystko aby byc tym richardem i zostałbym na tej wysepce do końca mojego życia
ziomek masz problem ile jest wysp pustych kup se jedną tak jak to robią Milionerzy z USA i kup lalke z sex shopu i ,,będziecie sami razem mozecie świntuszyć dowoli eheheheheehehehhheheehehhhe
Jak dla mnie to zapas pasty do zębów i szczoteczki wystarczą....no i oczywiście jakiś zajebisty koleś :D
Bardzo ładna wypowiedź :) tez bym tak chciała... Opalić się i kąpać codziennie z tymi kolorowymi rybami :) Super sprawa...
Jasne, że każdy chciałby znależc się na takiej wyspie- jeść owoce prosto z drzewa, kąpać się w krystalicznie czystej wodzie ale gdyby np. rozbolał mnie ząb a do najbliższego dentysty 1000 mil??? albo ukąsił mnie jadowity wąż to jestem skazana na pewną śmierć.Fajnie byłoby tam przez tydzień, dwa ale całe życie( choć niewiadomo jak długie;-) to ja dziękuję! A tak wogóle to leciała dziś w TVP 1 ,,Błekitna laguna" oczywiście obejrzałam po raz kolejny..
Zgadzam się z tym co napisał Michunemi ale niestety obecnie ludzie są już chyba zbyt uzależnieni od wielu zdobyczy naszej cywilizacji i ciężko by było im się przystosować do takich warunków. Trzeba było by się wyrzec wszystkiego i oczyścić swój umysł aby odkryć co tak naprawdę ma wartość i sens. Osobiście chciałbym zamieszkać w takim miejscu z ukochaną osobą. Taka wyspa to prawdziwy raj, piękna niczym nie zniszczona natura i klimat dogodny do życia. Wolność. Czuję, że im wiecej wiem o obecnym świecie i mechanizmach nim rządzących tym większe obrzydzenie i gniew we mnie wzbiera. Kiedyś życie było prostsze a kłamstwo, nienawiść i obłuda nie wylewały się z każdego kąta. Ludzie byli bardziej otwarci i wolni a nie kontrolowani przez polityków i zniewoleni przez korporacje. Można o tych sprawach długo rozmawiać ale im wcześniej sami odpowiemy sobie na pytanie o co w tym wszystkim chodzi i do czego to nas zaprowadzi tym szybciej pojawią się wnioski.