PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104655}
7,2 11 tys. ocen
7,2 10 1 11439
6,4 7 krytyków
Baśń o ludziach stąd
powrót do forum filmu Baśń o ludziach stąd

Niestety bardzo słabe

użytkownik usunięty

Jezeli kogos smieszy wszystko co nie jest workiem kartofli to rzeczywiscie ogladajac ten "film" ubawi sie po pachy.

szkoda, że odebrałeś/aś ten film jako zwykłą, głupią, polską komedię.

użytkownik usunięty
zabierajsie

ok ok zrozumialem, nie musisz 3 razy powtarzac ;). Jednak gagi w tym "filmie" umowmy sie - nie sa najwyzszych lotow. Nie mowie ze ten film jest glupi, on jest po prostu nieciekawy, nuda. Nie jestem jednym z tych kolesi ktorzy ogladaja tylko filmy pokroju "noz w wodzie" czy "czlowiek z zelaza". Wrecz przeciwnie, jestem fanem cyklu Naga Bron, czy tez Monty Pythona. "Basn o ludziach stad" wyglada jedynie na zabawe kabaretow w kino, w ktorym na scenariusz i dopracowanie gagow nikt nie poswiecil zbyt wiele pracy. Wymagajmy jednak troche wiecej.

ocenił(a) film na 9

To pewnie Benny Hilla już znasz, albo Jasia Fasole...

Może po prostu masz za niski poziom inteligencji do oglądania tego filmu?? ja zam dużo ludzi którym ten film sie bardzo podobał i wogule nie zgadzam się z twoim zdaniem....

użytkownik usunięty
shayba

Juz widze jak zalewasz sie lzami sluchajac tych slabych tekstow. A Ty kochana naucz sie pisac zanim mi zaczniesz wytykac braki w inteligencji. "W ogóle" to chyba kazde dziecko umie napisac..

użytkownik usunięty

oczywiscie zalewasz sie lzami ze smiechu ;) bo to przeciez takie smieszne, a nie smutne heh

ocenił(a) film na 9

oczywiscie ze smieszne!!!

wyzej ocenilbys np. "Borata"?? Bo moim zdaniem tam gagi nie byly przemyslone i baaaaardzo prymitywne!!

ocenił(a) film na 4
shayba

No rzeczywiście,żeby zrozumieć ten film trzeba mieć koniecznie wyższe,podkreślam WYżSZe wykształcenie i myślenie,szybkie przyczynowo-skutkowe!!!Bo można nie nadążyć za akcją i nie można zdecydowanie mrugać oczami na filmie, gdyż ja tak zrobiłem i nie zauważyłem fantastycznych zdjęć,zawartych w owej produkcji!!No a tak to obejrzenie tego filmu to delikatna strata czasu,choć widziałem gorsze!!!

Paol0

oj przesadzacie wszyscy jak zwykle.... "zabawa kabaretów w kino"! no bez przesady...
ale trzeba przyznać, że Władek Sikora ma specyficzne poczucie humoru, które nie każdy podziela, wiec sie nie dziwię negatywnym opiniom.

ocenił(a) film na 9

EEEEE Zetens... Wiesz co?, po przeczytaniu różnych(!) opinii na forum tego filmu, myślę, że jeszcze bardziej mi się on podoba. I nie myśl, że myślę tu konkretnie o Tobie, nie, ale jakoś to mnie raduje, że niektóre miernoty, które wypowiadają się na tym forum nie umiejąc właściwie sensownie wskazać co mają do tego wilmu. Przecież, to jest jeden wielki kabaretowy skecz. Powiedzieć, że ten film jest do bani, to tak jakby powiedzieć, że polski kabaret nie jest śmieszny. Mnie śmieszy kilka kabaretów, kilka z nich, czasami nawet do łez.

użytkownik usunięty
herbatkaherbatnik

Nie wnikam o czym tam rozmawiacie z kolega Paolo. Juz wszystko co sie dalo powiedziec to powiedzialem. Lubie polskie kabarety (KMN, Halame, bylych potemowcow czy Ciach), no ale ten film zupelnie nie smieszy - slowem, nie wyszedl im. 3mka

ocenił(a) film na 4

No dokładnie,normalna produkcja nisko-budżetowa,jakich tysiące,robienie z tego filmu wielkiego dzieła ,jest kolejną porażką!

ocenił(a) film na 6

chłopaki znacie w ogóle jakiekolwiek ze skeczy Potemu? to był taki fajny awangardowy kabarecik który na nieszczeście w 99' odmówił posługi Byli naprawde swietni - ten rodzaj humoru jaki przedstawiają(li) trzeba po prostu lubić Wolicie "Chłopaki nie płaczą" i megaprodukcje Lubaszenki? no problem Tylko błagam niech nikt nie chrzani że to co jest inne jest kiepskie - a juz na pewno nie Asia Kołaczkowska - przezabawana jak zwykle