Babka

Grandma
2015
6,0 4,0 tys. ocen
6,0 10 1 3957
6,9 14 krytyków
Babka
powrót do forum filmu Babka

TRAGEDIA

ocenił(a) film na 1

W mojej ocenie 1/10.Komedia?To raczej tragedia.Mamy lesby,transa,aborcję...Po prostu totalnie nuda,poza tym nigdy nie byłem i nie będę zwolennikiem aborcji,bo dla mnie jest to po prostu morderstwo,a ten film w pewien lekko zawoalowany sposób,promuje ten "zabieg".To moje zdanie.

Mikrus100

Masz racje.A inni oceniają ten film jako "dobry".Mam takie samo zdanie na temat aborcji,to po prostu mordowanie nienarodzonych dzieci.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
berni_

Zmuszanie kobiet do rodzenia dzieci z gwałtów czy dzieci kalekich jest czystym wyrafinowanym skrajnym sadyzmem i niczym więcej.

mariuszkow

Ale czemu dziecko ma ponosić odpowiedzialność za czyn kogoś innego? Co to w ogóle za przedszkolne tłumaczenie? Jaki poziom dyskomfortu psychicznego uprawnia do zabijania dzieci poza brzuchem, barbarzyńcy?

ocenił(a) film na 1
mariuszkow

mariusz jakich gwaltow? szmaty daja dupy na lewo i prawo,albo bez pojecia jak ta tempa wnuczka i tak jest w wiekszosci przypadkow aborcji,a ten film probuje ukazac to jako cos normalnego
to jest zepsuty zachod gdzie nie mozna pokazac usmiechnietej twarzy dziecka z Downem ale promuje sie aborcje i jeszcze nie wolno sie na jej temat negatywnie wypowiadac
jak widze te dzidy z ciemnych marszow to zastanowil bym sie nad poparciem aborcji dla ich matek ale jak sie jakas jeszcze z niewypranym mozgiem kobieta/dziewczyna zastanawia to niech sobie pooglada jak wygladaja plody po aborcji

uku

"szmaty daja dupy na lewo i prawo..."

Komu? Też pewnie szmatom? ;)
Ale bohaterka filmu żadną szmatą nie była. Nawet "tempa" być nie mogła.

ocenił(a) film na 1
berni_

berni_ żal mi Ciebie.To co napisałeś przekroczyło granice mojej tolerancji.Myśl mózgiem,jeśli go masz.

Mikrus100

Gratuluję! Doznałeś dysonansu poznawczego!

ocenił(a) film na 1
mr_somebody

Ile szukałeś tego zwrotu w słowniku mr_somebady?Ja pisze to co myślę,nie obrażam z zawoalowany sposób innych na forum.

Mikrus100

Oj to już chyba z kolei wyparcie ;-)
Trochę więcej empatii i pokory wobec życia!

ocenił(a) film na 7
Mikrus100

A mi się podobało. Babcia miała śmieszne akcje.
Uważam, że jak ktoś pisze " lesby,transa,aborcję... " to nie można się spodziewac obiektywnej oceny.

ocenił(a) film na 1
_Mika_a

Mika_a spoko,jak śmieszy Cię ta "babcia"to ok.Każdy według swojego gustu.

ocenił(a) film na 7
Mikrus100

Ale sam przyznaj, że oceniłeś film głównie po swoich przekonaniach.

ocenił(a) film na 1
_Mika_a

Nie.Film oceniłem według własnego sumienia.Nie jestem jakimś moherem czy coś,po prostu wyraziłem SWOJE zdanie,które może przecież odbiegać od przekonań innych osób.Forum jest raczej po to,żeby na nim podyskutować w sposób kulturalny o puncie widzenia,prawda?

ocenił(a) film na 7
Mikrus100

Ty mówisz o kulturalnym rozmawianiu ??????

" berni_ żal mi Ciebie.To co napisałeś przekroczyło granice mojej tolerancji.Myśl mózgiem,jeśli go masz."

To według Ciebie jest kulturalna dyskusja ?

Brawo TY.

ocenił(a) film na 1
_Mika_a

Ja już zapomniałem o tym,że w ogóle komentowałem ten film,więc nie zamierzam dawać się sprowokować. Może spróbuj u kogoś innego.

ocenił(a) film na 7
Mikrus100

Ja Cię nie prowokuję.
Przytoczyłam tylko jak według Ciebie wygląda kulturalna dyskusja.
Następnym razem zerknij co pisałeś wcześniej, bo potem niepotrzebnie się błaźnisz.

ocenił(a) film na 1
_Mika_a

Widzę,że dalej ciągniesz tę bezsensowną dyskusję. Druga sprawa,to użytkownik do którego tak napisałem ma zablokowany komentarz i to nie bez powodu. Temat zamykam,więc koniec zabawy.

ocenił(a) film na 7
Mikrus100

Człowieku - po 7 miesiącach odgrzewasz temat a teraz piszesz, że ja go ciągnę ?
Żenada.

Mikrus100

W innych filmach wszędzie pełno heterusów, wojen i rodzenia dzieci choć mamy przeludnienie, ale jakoś nie widzę w tej kwestii takiego bólu dupy.

ocenił(a) film na 6
Mikrus100

Każdy ocenia po sobie. Dla mnie to przede wszystkim film o trudnych relacjach.

ocenił(a) film na 1
Frida_2

Duży plus za kulturalną formę wypowiedzi. Niektórzy nie wiedzą,do czego służy komentarz,o netykiecie nie wspomnę...

Mikrus100

Absurd. Jeśli tylko to znalazłeś w tym filmie, to nieszczególnie szukałeś.