PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=748799}

Batman: Zabójczy żart

Batman: The Killing Joke
2016
6,2 12 tys. ocen
6,2 10 1 12487
4,1 21 krytyków
Batman: Zabójczy żart
powrót do forum filmu Batman: Zabójczy żart

Killing joke to świetna historia ale...jest szansa że po niej (w następnych filmach) pojawi się Cassandra Cain. To moja ulubiona postać z całej bat rodzinki. Spuściła bęcki Nightwingowi , przywaliła Green Arrowowi (jedno i drugie w obronie własnej) . Dziewczyna wymiata jak dla mnie (no i była przez jakiś czas Batgirl) :)

ocenił(a) film na 7
Raister

Nie sądzę, żeby kontynuowali wątki z tego filmu. Animacje DC kiedyś zajebiste, robią się coraz słabsze (patrz. Son of Batman I Batman vs. Robin), a to jest po prostu ekranizacja jednego komiksu. Po cichu liczę na Killing Joke jako poprawę

batgniewko

Akurat wymienione przez Ciebie tytuły zachowywały swego rodzaju ciągłość fabularną między sobą. Zakończenie poprzedniej animacji (tej z Batwoman) na końcu której pojawiła się Barbara można potraktować jako zapowiedź Killing Joke. I dlatego pozwalam sobie mieć nadzieję na pojawienie sie Cass ;)

ocenił(a) film na 7
Raister

Killing Joke będzie takim oneshotem, tak jak był Undr the Red Hood na przykład. Wiem że obecne animacje DC są powiązane (JL Doom, Son of Batman i Batman vs. Robin), ale wcale ich to nie urządza. I tak zasysają

batgniewko

A mi się podobają. Np ta najnowsza czyli JL versus TT (gdzie pojawił się Damian i były wspominki z poprzednich filmów z jego udziałem) uważam za najlepszą animację o Tytanach jaką widziałem :)