PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=687215}

Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

Batman v Superman: Dawn of Justice
2016
5,8 129 tys. ocen
5,8 10 1 129426
4,5 55 krytyków
Batman v Superman: Świt sprawiedliwości
powrót do forum filmu Batman v Superman: Świt sprawiedliwości

I już odechciewa się oglądać. Szczególnie kiedy ma się w pamięci rolę Amy Adams w "Człowieku ze stali".

Ile jeszcze razy ten temat będzie wałkowany?

Jestem przekonany że Ben Affleck wykreuje sto razy lepszego batmana, niż tą parodię którą stworzył Nolan i Bale. Wreszcie mamy porządnego dobrze zbudowanego faceta, który prezentuje się świetnie zarówno jako Bruce ale i też jako Batman. Amy Adams w roli Lois to już rzecz gustu, bo dla mnie była dobra, to samo tyczy się Cavill'a. Chcesz zobaczyć złego supermena? polecam film z 2006. A wracając do Bale'a, film czeka na premierę, więc przestańcie po raz setny pieprzyć że Bale to zły wybór, że to jakaś parodia, że sobie nie poradzi, tylko grzecznie poczekajcie na film. W tedy będzie można HEJTOWAĆ, lub nie.

jacob_filmweb

"A wracając do Bale'a" Do Bena chciałeś napisać,pomyliło Ci się :)

użytkownik usunięty
Adorianu

Superman jest dla mnie do cna kiczowaty i chyba przez to nie pasuje mi do niego żaden aktor ale zgodzę się, że aktor z 2006 powinien być modelem ale na pewno nie aktorem. Co do Afflecka, może to z sympatii do Bale'a jak i samego Batmana w wykonaniu Nolana tak niechętnie do niego podchodzę. To są dwaj aktorzy, których wybór mogę zrozumieć. Ale chyba najbardziej załamuje mnie Amy Adams, która nijak mi nie pasuje do roli dziewczyny Supermana, która bądźmy szczerze, jak sam Superman, powinna być bardziej kiczowata i hmm "amerykańska". Ale czy taka czy nie, dziewczyna Clarka, według mnie, powinna prezentować się ładnie i inteligentnie, być bystra. Żadnej z tych cech nie zauważyłem u Adams w Człowieku ze Stali. Szczerze mówiąc, nie wiem kim można by ją zastąpić bo moja gama poznanych aktorek nie jest tak szeroka, pewnie trzeba by zasięgnąć gdzieś do tych mniej znanych, mniej docenianych.

Wracając do postaci Batmana, raczej nie da się zaprzeczyć, że Bale jest o wiele bardziej utalentowany. Jednak zgadzam się, warto poczekać na to, co jak na jego umiejętności pokaże Affleck.

Bale jest utalentowany to fakt, ale Affleck wyglądem i budową ciała jest według mnie perfekcyjnym Batmanem. Gra aktorska jest ważna, ale nie wystarczająca, bo aktor musi też wyglądać jak batman, u Nolana tego zabrakło.

w MOS Superman wcale nie wypadł kiczowato.
I może w komiksach kiedyś był kiczowaty lecz nie teraz,tak samo w przypadku Kapitana Ameryki

Adorianu

Fakt, dzięki za korekte ;)