Widział ktoś może wersje reżyserską filmu, jest podobno dłuższa i ma inne zakończenie...
Pytanie mam takie czy warto zapłacić za nią 2 razy więcej niż za standardową wersję ?
ja mam wersję reżyserską, niestey nie odpowiem ci na pytania bo nie widziałem wersji kinowej,a kupić napewno warto choćby dla grubo ponad 2 godzin dodatków
A ja mam małe pytanko? Czy mógł by mi ktos podac adres sklepu w którym mógł bym kupić wersje Reżyserską?
Z góry dziekuje!!!
Ja w Merlin.pl , ale mialem przykre doswiadczenie - najpierw musialem czekac okolo 2 tygodni az w koncu przyslali mi wersje podstawowa z gazeta
Proponuje na Empic.pl bo taniej jest i chyba pewniej
Miałem już kinówkę, ale kupiłem kilka dni temu też wersję reżyserską z "Kinem domowym" za 20 zł. Z tego co piszą na pudełku jest 7 minut dłuższa i poprawiono efekty. Jako, że obydwie wersje obejrzałem w dość dużych odstępach czasowych ciężko mi stwierdzić, których konkretnie scen nie było, ale mam wrażenie, że z wersji reżyserskiej więcej dowiadujemy się o bohaterach. Ogólne odczucia też miałem chyba nieco lepsze po reżyserskiej. Tak czy inaczej myślę, że warto zaopatrzyć się w obydwie wersje, zwłaszcza, że reżyserska z "Kinem domowym" jest połowę tańsza niż wydanie sklepowe.
Mogę się mylić, ale na 99% nowe wydanie jest jednoplytowe, czyli jest to wersja rezyserska, ale bez tej masy dodatkow, ktora znajduje sie w dwuplytowym wydaniu sklepowym.
btw.dlaczego obie wersje z Kina Domowego maja, w przeciwienstwie do wersji sklepowej, tak koszmarnie dobrane okladki?:/
Ja mam wersję reżyserską i oglądałem, ale nie pomogę (nigdy nie widziałem wersji normalnej). I tyle. Pozdrawiam. Ciekawe dodatki są na drugiej płycie wydania 2DVD. Polecam-płyta z dodatkami jest ciekawsza niż film, nawet.
Są dodane sceny podkreślające przyjaźń: tutaj w postaci wspólnej gry w koszykówkę bohaterów sprzed walki na wyspie (co ładnie się wiąże z wirusem The Third Man). Dodany jest sen Shuyi, w którym pojawia się Nobu, dodana jest retrospekcja z dzieciństwa Mitsuko (jeśli nie mylę teraz imion), która wyjaśnia jej zajadłość i poświęcenie się walce. W innych momentach niż w kinowej pojawiają się retrospekcje z przeszłości Shuyi. Sądzę, że początek jest inaczej zmontowany i mam też wrażenie, że część scen z Kitano ma nieco inny montaż, ale wersję kinową widziałem dawno więc nie pamiętam na 100%. CGI chyba też są poprawione, tak jest na pudełku DVD, ale nie sam nie zauważyłem. Dodane są też trzy Requiem:
[SPOILER]
1. dłuższa, niż pojawiające się w filmie, scena gry w koszykówkę;
2. jeszcze raz sen Shuyi;
3. dłuższa wersja snu Noriko, w którym pojawia się Kitano, gdzie widzimy go w innym świetle niż przez większą część filmu, naprawdę jedna z lepszych scen w produkcji.
[PO SPOILERACH]
Warto zaopatrzyć się w wersję reżyserską, rozwija myśli filmu i pogłębia rys psychologiczny bohaterów. Jeśli podobała się kinowa to ta na pewno przypadnie do gustu bardziej.
Pozdrawiam.