PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540909}
5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 75995
4,9 21 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

Końcówka

ocenił(a) film na 5

Uważam, że mogli to zakończyć inaczej. Nie wiem dlaczego cały czas wydawało mi się, że ci kosmici nie będą do końca wrogo nastawieni. W końcu atakowali tylko to, co uznali za wrogie. Nie wiem, zawsze doszukuje się głębszego przesłania w filmach niż jest w rzeczywistości. Tu musiało być epickie, przewidywalne zakończenie w którym ludzkość na czele z gromadką (oczywiście) Amerykanów pokonuje o wiele lepiej rozwiniętych technologicznie i umysłowo kosmitów... Ehh

ocenił(a) film na 4
Ringoo

Armia seniorów na końcu. Strzał w dziesiątke

ocenił(a) film na 8
Ringoo

Dokładnie! Też liczyłem na to, że nie są wrogo nastawieni. Film mógł skończyć się choćby remisem... Po takim zniszczeniu jakie im zrobiliśmy pewnie w drugiej części zacznie się wojna. A szkoda. Kolejny schemat my-super oni-źli.
Był taki moment kiedy obcy podszedł do zaworó i zaczął coś ładować... o co tam chodziło. Chciał ukrasc naszym energie, czy chciał to naprawić... w tej materii jest wiele luk, a szkoda.

ocenił(a) film na 5
roshi

Wydaje mi się, że chciał to rozwalić, jednak nie mogę być pewna.

ocenił(a) film na 6
roshi

wydaje mi się, że po prostu sprawdzał dokładnie co na jakiej zasadzie działa, skanował... Np, żeby później wiedzieć jak skutecznie i łatwo to unicestwić