PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=540909}
5,9 76 tys. ocen
5,9 10 1 76157
4,4 15 krytyków
Battleship: Bitwa o Ziemię
powrót do forum filmu Battleship: Bitwa o Ziemię

aż oczy bolą i mózg się broni by oglądać to "dzieło", zapowiada się spanko jak na
"transformersikach", syf tylko dla dzieci w przeświadczeniu producentów od zarabiania na
naiwnych amerykańskich widzach - super film. nie ma to jak traktować widza jak cepa

browne_2

to żeś sie osmieszył! cepem trzeba byc by miec ochote komentowac film po trailerze w obec którego od razu czuje sie niechęć ! rada dla ciebie nie ogladaj!!!!!!!! Ja z checia pójdę bo i sceny sa swietne jak i tematyka militarna nie jest mi obca! to samo sztuka robienia efektow specjalnych i dzwiękowych to jest wlasnie "dzieło " samo w sobie i nie wazne czy gra tam ruhana czy jakiemus pajacowi sie nie podobaja założenia fabularne filmu! poogladaj "samotnosc w sieci " to jest dopiero dzielo dla polskiej wymagajacej widowni buahahahahah ps dales "wszystko o mojej matce" 10/10 ! bauahahahha to juz mowi samo za siebei bauhahahahahahahah ahahah ale beka z ciebie koles!!!!!!

ocenił(a) film na 5
Syrinx

beka? to z twouch mądrych ocen, to jest dzieło? Wszystko o mojej matce to arcydzieło, idź naucz się kina albo oglądaj kiczowiska które nazywasz filmami, ile ty masz lat? 13? miałkie

browne_2

i sie osmieszyleś! idz sobei zrób wieczór z gównem almodovara i udawaj ze znasz sie na Kinie! tak mam 13 lat pacynko kinematografii ! Bekunia !

ocenił(a) film na 5
Syrinx

skoro almodovar to shit to nie mamy o czym gadac, jestes abnegatem filmowym (sprawdź sobie, tak to trudne słowo), i szkoda mi czasu na polemikę z tobą ( tak kolejne trudne słowo) a i tak zapewne nie znasz słowa polemizować, jak i nie znasz się kompletnie co w kinie jest wartościowe a co nie. w takim razie do szkoły 13latku i nie truj więcej bo szkoda liter

browne_2

i sie osmieszasz pajacu znalem wszystkie jego dziela zanim pewnie uslyszales slowo almodovar!jestes pewnie z tych pajaców co to Za "ambitne" kino(ambitne co za durne okreslenie) uwazaja tylko filmu z budzetem ponizej miliona dolarow albo europejskie bauhaha jestes pajacem filmowym taka pacynka bez wlasnych refleksji ...prosze specu powiedz mi jaki chociaz jeden element ma "wsyzskto o mojej matce" by nazwac ten film arcydzielem no chociaz jeden? podpowiem ci nei znajdziesz! bo tobie moze sie podoba naiwna historyjka pseudożyciowa !!! a film to nie ksiazka i sklada sie a wielu elementow i generlanie filmy almodovara nei posadaja zazwyczaj chociazby jednego by samo to dalo im tytul arcydzieł ! kupujesz popularna od paru lat podniete dla filmowych lajkow jakim jestes podniete na temat filmow m in almodovara ...wpadliscie w analny samozachwyt i tkwicie w gownie! metafizycznie metaforycznie i doslownie jestescie pajacami! synku poogladaj torhce wiecej filmow z roznych gatunków mniej sugeruj sie tym co ktos powie na temat co jest niby "ambitne " badz nie to nei bedziesz sie osmieszal ! póki co jako fan almodovara i pewnie nawet nei wiesz dlaczego nim jestes , siedz cicho i wiecje ogladaj filmow i bardziej im sie przygladaj bo wyskakujac z takimi tekstami jak w głównym wątku nic wiecej a jedynie Tracisz Szanse By Siedziec Cicho! ps nie pajacuj wiecej "geju" almodovara! :D

użytkownik usunięty
browne_2

"Naiwnych amerykańskich widzach" nie są tacy naiwni, zobacz sobie wyniki Johna Cartera, 2012, albo innych filmów, słabo w Stanach, o wiele lepszy wynik poza USA. Nie zdziwiłbym się gdy ten film średnio poradzi sobie w USA i o wiele lepiej na innych rynkach.

a ty myslisz ze ten koles w ogole wie o czym mowi? przeciez to lamer jakich mało :/

ocenił(a) film na 5
Syrinx

gejem to jestes sam najwidoczniej tylko ukrytym, widziałem wiecej filmów od ciebie i kulturalny przedstawicielu swojego durnego pokolenia, bo kulturą nie grzeszysz, ponadto zachowaj dla siebie swoje wczorajsze refleksje bo znaczą one dla wszystkich nerwusie tyle co nędzne filmiki pokroju badziewiastego sci fi ktore bronisz, nie ma tu guzika ingor bo Ci się należy krytyku z bożej łaski, używający określen rodem z gimnazjum. Skoncz tez z tym: i się ośmieszyłes na każdym forum, bo straszysz jedynie ograniczonym słownictwem. Siedź natomiast to sobie rozkazuj psu albo swojej matce

browne_2

mowilem bys nie pajacowal :P ahahah a teksty o gimnazjum i 13lat swiadcza juz dobitnie o tobie! lubisz srake almodovara bo tematyka jest ci bliska buahahahahha ps Straciles szanse by siedziec cicho! ponownie :/

browne_2

padaka koles jestes :D

ocenił(a) film na 7
browne_2

"zapowiada się spanko jak na "transformersikach"", hmmm???? nie czaje....
Wychodzi na to że szukasz typowych filmów s-f naszpikowanych efektami specjalnymi, czekasz z niecierpliwością na nie, z góry zakładając ze to będzie gniot. Wydajesz kasę na bilet do kina, a w kinie walisz w kimę????
Trochę to chore, nom ale różni ludzie są na tym świecie :P

graba8503

czego sie spodziewasz po fanie almodovara? jak sam napisal przegrzał mu sie lichy intelekcik juz tylko na trailerze:P za duzo kolorkow i informacji i jego móżdżek nie wyrabia stad frustracja i hejtowanie ... typowa tania kompensacja :/ na bank poczuł sie lepiej jak napisal swój poscik :P hahahaha

ocenił(a) film na 5
Syrinx

hahahahah żałosny jesteś, kto tu uprawia hejtowanie, podaj maila albo telefon to ci w twarz to powiem

browne_2

eh straciles szanse by siedziec cicho po raz 3ci:/ ps opowiedz nam swoja historie?:D

ocenił(a) film na 5
graba8503

gdzie niby to napisałem? wnioski wyciągasz jak twój lotny przedmówca

ocenił(a) film na 3
browne_2

Zgadzam się w zupełności. Już po trailerze stwierdziłem, że na ten film mogę co najwyżej narobić, a już na pewno niech mnie twórcy nie szukają w kinie. Film jak ma jakąś głębię albo jakąkolwiek fabułę, to pokazują jej namiastkę w trailerze. Tutaj nie pokazali NIC. Produkcja będzie wyłącznie zlepkiem beznadziejnych wybuchów, które będą usypiać już po kilkunastu minutach - tak jak to było w nowszych i starszych Transformersach. I niech mi ktoś nie mówi, że po trailerze filmu się nie ocenia, bo takie produkcyjki łatwo zgadnąć, jaki czeka los. Bitwa o LA przewidywałem gniocik - był gniocik, Green Latern twierdziłem, że będzie szmira - był szmirą, RE: Afterlife okaże się klapą - był klapą, Conan Barbarzyńca zostanie zjechany - został zjechany, no i gwóźdź programu - Kac Wawa klęską dziesięciolecia - był klęską dziesięciolecia. I wcale nie trzeba kończyć studiów na wydziale jasnowidztwa, żeby przewidzieć taki rozwój wypadków.

A poziomu yyynteligencji tego całego Syrinxa nie skomentuję. 13-letki gimbuś co się podnieca do tej Bitwy na każdym wątku, bo ma wypasione w kosmos wybuchy. Dziecko płacze na forum Transformersów 3, że jego ukochany film nie dostał Oscara za efekty specjalne (słusznie zresztą przegrał nagrodę).

Freeman47

is ie osmeiszyles pajacu widac zes z epoki gimnazjum bauhahahah ps ciekawe czmeu slusznie pajacu skoro nie masz pojecia o tworzeniu wfektow specjalnych a juz na pewno w porównaniu ze mna "gimbusie" uwielbiam te wycieckzi odnosnie wieku swiadcza dobitnie o marnym łebku wypowiadajacych go zapewne wiek nie wiekszy niz 18-21 lat :) zal mi ciebei koles <usmiech politowania> ale zawsze chetnie czytam na Filmwebie takie folklory jak TY!:D ps widac ze zrozumiales co pisalem ale tym wieksza beka z ciebie;) hahahhahahahah hahahahahahah

ocenił(a) film na 3
Syrinx

SŁOWEM WSTĘPU:
Przed przystąpieniem do odpowiedzi musiałem chwilę ochłonąć po beczce śmiechu, którą mi dostarczyłeś. A potem musiałem nieco przeanalizować pod lupą twoje wymioty... wróć... wypociny, bo takiego bełkotu, to ja daaaaaawno nie czytałem :D

SŁOWEM ROZWINIĘCIA
Jezuuuu, na takiego buca ja trafiłem...
Masz łeb przeżarty Transformersami i Battleshipami. Walisz gruszkę do wybuchów, nie skupiasz się na treści, za pewne nie potrafisz jej przyswoić. Trudno. Czasem rodzą się tacy upośledzeni umysłowo jak ty. Radzę ci puknąć się w łeb i przestać próbować odbijać piłeczki (bo to ci kanałem wychodzi). Może i masz te x lat, ale poziomem wypowiedzi, zatrzymałeś się na 13. Wypasiony wiek, co nie? Nie pyszcz jednak do ludzi, którzy o kinie mają większe pojęcie o niż ty. Radzę ci też, byś po prostu zamknął koparę, posypał głowię popiołem, ładnie przeprosił i spadał stąd w podskokach.

PODSUMOWUJĄC:
Brak ci argumentów, nie potrafisz konstruktywnie odpowiadać. Za mały jeszcze jesteś żeby z nami polemizować. Rzekłem.
Hasta la vista, baby.

Freeman47

ha ha ha hahahahaha i znowu polewka z ciebie ! najsmieszniejsze w pjaacach twojego pokroju jest to ze poza pierwsyzm postemw ktorym sie osmieszacie i leci z was beka dalej brniecie i jeszcze bardziej sie osmieszacie bo na kompromitacje to za duze slowo skompromitować to sie mozna z jakiegos poziomu! a tak to tlyko sie osmieszacie! i pozostaje wam jedynie frustracja ! i dalej polewka z ciebie! ps to tak a koncu mam 13 lat;) a ty dalej sie spinasz dorosly clzowieku hahahahaha i jak to swiadczy o tobie co nie zmienia ze wciąż leci beka z ciebie i browne !!! co ciekawsze sami to umozliwiacie:) :)))))) małe napinacze:P pozostaje wam jedynei frustracja i skok cisnienia hahahaha

Syrinx

ps. bauhahahahahahahahahah :) ahahha dawno sie tka nie ubawilem ahhahahahaha dzieki lamerze !;)

ocenił(a) film na 3
Syrinx

Mogłeś mnie ostrzec, żebym lupy nie chował. A pierdzielę tam zresztą... :)

Wielkie sorry dziecko, ale dalej nie rozumiem co do mnie bełkoczesz. Napisz mi posta po polsku, a pogadamy :PPP

Freeman47

pisze po polsku ale lichy intelekcik i juz sie gubisz ? ahhahaha jedynei co mozna powiedziec an temat tego co piszesz i twojej osoby to- http://www.youtube.com/watch?v=qNXEs2JFe-Y hahahahahah

browne_2

Takie pytanko panie @browne_2, czemu ludzie pana pokroju wchodzą w wątki filmów sci-fi i oceniają negatywnie filmy, które jeszcze nawet nie wyszły? Skoro widać po profilu, że preferuje pan dramaty. Nie będę się wypowiadał na temat filmu póki nie obejrzę, ale z tego co mi wiadomo, to głębszego sensu nigdy się nie powinno szukać w tego typu filmach. Sci-fi to taka tematyka, która bez efektów mało by zdziałała. Takie moje zdanie. To trochę jak ja bym wszedł w wątek od jakiegoś romansu i napisał, że film jest beznadziejny, bo za dużo w nim... romansu.

eDan

no taka natura takich pajaców cofreeman 47 pewnie od iq=47 i almodovarowego geojobrowne2:D

eDan

Nie nazywaj tego sci-fi bo to szacowny gatunek. Powinno zostać samo FI ewentualnie.

browne_2

To chyba jakiś sukcesor "Transformersów" będzie. Ciekawe czy podobne nudy.

ocenił(a) film na 6
browne_2

Przesadzasz. Nikt nie twierdzi że to produkcja ambitna. W takich filmach chodzi głównie o efekty i jakiejś głębi bym się tam nie spodziewała. Widać że wogóle SF nie lubisz ale nie jest to powód by innych nazywać cepami czy naiwniakami. Ja uwielbiam SF i napewno ten film zobacze, chociaż przyznaje "Transformers" też mi się nie podobał. Sprawe przesądza muzyka- Steve Jablonsky jest genialny.

browne_2

Tez mam takią wizjeco do tej suuuper produkcji , pomijając fakt ze zagrala w nim nijaka rianka skakanka we własnej osobie .To beztalencie nawet spiewac nie potrafi tym bardziej wątpie w jej umiejętnosci aktorskie /

ps rianna ratuje swiat ( czym gołym dupskiem )???? ŻENADA ! ! ! ! ! ! ocena zwiastuna = mniej niz zero ;)