5,7 3,9 tys. ocen
5,7 10 1 3867
5,7 6 krytyków
Begotten
powrót do forum filmu Begotten

brrrrr...

użytkownik usunięty

Posłuchaj, Roznosicielu... Jeżeli wspominasz o kulturze, to nie zapominaj o tym, że do Ciebie też się to tyczy, Jesteś egoistą i tym egoizmem chcesz zarazić innych. To rodzaj zboczenia początkujących niby krytyczków filmowych (tu ukłony dla Niny...). Szanuj filmy i szanuj ich twórców. Begotten jest filmem ciekawym, jest rodzajem propozycji dla widza, eksperymentu. Uważam, że wyszedł ten eksperyment. Reżyser miał rację, bo wydaje mi się, że chciał pobudzić w Tobie takie właśnie emocje - zdegustowania, braku szacunku, złości. Poza tym Spielberg... Poczytaj trochę o nim, ale o osobie, nie o jego filmach. Kiedyś czytałem, ze Spielberg pokochał kino właśnie po podobnych eksperymentach. Ty chciałbyś kultury pełnej Scott'ów, Spielberg'ów i innych wielkich, ale z drugiej strony szalenie komercyjnych twórców. Jak by ten świat wyglądał, gdyby kino nie było różnorodne. Kończy się na tym, że "Begotten" przetrwa. Ty, niestety nie... Pozdrawiam i następnym razem przynieś mi jakąś dobrą wiadomość w swojej torbie pełnej listów. Dobrą i twórczą, a nie tylko puste słowa.