PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=588272}
6,5 159  ocen
6,5 10 1 159
Beyond Black Mesa
powrót do forum filmu Beyond Black Mesa

9/10

ocenił(a) film na 9

Tak się powinno robić filmy na podstawie gier! 12min. filmu, przegenialny klimat, bardzo dobre efekty, a wszystko za 1200$... Szkoda, że twórcy nie zajmują się pełnometrażowymi filmami, na pewno bym obejrzał.

ocenił(a) film na 10
Rochu616

Wiesz może coś o kontynuacji filmu ?

ocenił(a) film na 2
Rochu616

Właściwie wszystko na odwrót. Tak się nie powinno robić filmów na podstawie gier. 12 minut, a nuda jak nie wiem, klimat inny niż z gry, efekty - totalna amatorszczyzna, idiotyczna akcja, ale największą żenadą tego filmu jest aktorstwo (Japończyk wymiata na maxa).

Istnieje wiele lepszych krótkometrażówek opartych na grach.

ocenił(a) film na 9
Piotrek4

Oceniłeś w ogóle jakikolwiek film pozytywnie? To jednak amatorska produkcja... I jak na AMATORSKĄ produkcje może się poszczycić bdb. efektami, (jak dla mnie) dobrym klimatem pasującym do realiów H-L (miejsce akcji, kostiumy), aktorstwo co prawda słabe, no ale czego się spodziewać skoro projekt jest amatorski! Jak dl amnie wciąż lepszy niż większość filmów na podstawie gier.

ocenił(a) film na 2
Rochu616

No ok, ale wytłumacz mi na czym polega inne traktowanie filmu amatorskiego, a filmu nieamatorskiego? Dlaczego dla filmu amatorskiego mamy mieć inne szablony niż dla filmu nieamatorskiego?

Słabe efekty specjalne to po prostu słabe efekty specjalne i co ma mnie to obchodzić czy jest to amatorska produkcja czy nie?

Co do pierwszego zdania, nie widzę w ogóle koneksji. Co mają oceny moich filmów do oceny "Beyond Black Mesa" i skąd uwaga, że nie oceniam filmów pozytywnie? Też możesz mi wytłumaczyć dlaczego wyszedłeś z taką dygresją.

ocenił(a) film na 9
Piotrek4

Na tym, że inaczej oceniasz recenzję filmową do gazetki szkolnej, a czego innego oczekujesz czytując recenzję znanych krytyków. Inaczej patrzysz na gry robione amatorsko, a inaczej na gry posiadające developera i znaną firmę pod sobą. Itd. Czyż nie?

Bo to amatorska produkcja, która nie ma sprzętu, budżetu czy umiejętności aby efekty były na miarę dzisiejszych filmów... o_O

Właśnie to, że widzę, że oceny większości filmów, które oceniłeś nie przekraczają 5/10... Coś mi się nie wydaje, żeby większość filmów była aż tak zła jak Ty oceniasz. A co mają? A właśnie to, że nie bardzo chcesz rozróżniać kino amatorskie, od nieamatorskiego. I zastanawiam się czy przypadkiem wszystkiego jedną miarą jako FILM, każdy z gatunków filmowych rządzi się własnymi prawami i np. porównywanie Władców Pierścieni do Kapitana Bomby będzie bez sensu. Tak samo nie ma sensu porównywanie amatorskich filmów grupy fanów (np. amatorskich filmów Star Wars) do samego Star Wars...