Kolejny film który pokazuje państwa byłego bloku socjalistycznego, jaka to dzicz. Była juz Słowacja,Ukraina,Rumunia,teraz mamy Bułgarie. Pokazują ,że te państwa różnią sie nieco od kluturalnych,przyjaznych ludziom państw zachodnich.
Ogólnie film słaby i dość naiwny. Kobieta która znalazła sie w obcym państwie ,mieście,bez języka tubylców,potrafi doskonale sie poruszać w mieście,zna topografie miasta.
Film na jeden raz.
O Polsce tez już nakręcili The Shrine, niedługo im się kraje skończą :) Mnie w tym filmie najbardziej zaciekawił stereotypowy obraz Bułgarii, czyli zacofanie, prawosławie i wąsata Bułgarka w cerkwi
a byłeś kiedykolwiek w Bułgarii lub Rumuni? kradzieże i morderstwa to nic nowego na porządku dziennym jadąc przez Rumunie lepiej mieć zamknięte dobrze drzwi i okna bo na światłach mogą Cię okraść a Bułgarzy też nie są wcale tacy mili jak Ci się wydaje też Cię orżną kiedyś byli inni niestety coś się im w głowach porobiło to tak z doświadczenia piszę a odnośnie drzwi to lepiej mieć pancerne :)
To swoją drogą ale mnie irytowały dwie rzeczy - przejście do kościoła i otwarta chata tych zwyroli. Nikt niczego nie pilnował. Zostawilibyście otwarty dom mając na sumieniu gwałt, pobicie i morderstwo?
dokladnie tez mnie to irytowalo i to ze ten ksiadz wiedzial co sie dzieje w tunelach pod kosciolem a mimo to nic nie zrobil.Zezwolil jej na zemste.
Skończ biadolić, zawsze się znajdzie jakiś malkontent jak TY. Kino to rozrywka, ma bawić, zaciekawić etc. A widz ma się utożsamiać z bohaterem i tyle. A w tym filmie jest tego aż nad to. Dobra i konkretna jazda !!
@ TobiWUJO ja tam z gwałcicielem nie zamierzam się utożsamiać, ale jak widać ty tak.
Lub może utożsamiasz się z laską, i zastanawiasz się jak to by było gdyby ciebie kilku facetów...?
Film słaby, i przewidywalny.
Napisałem jasno i wyraźnie "KINO i ROZRYWKA" bo o to chodzi i na tym to polega, ale skoro masz problem z pojmowaniem "treści" to im'sorry a jak chcesz się czepiać szczegółów to idź do biblioteki. POZDRO!