PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=316785}

Bez litości

The Equalizer
2014
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 117153
5,6 29 krytyków
Bez litości
powrót do forum filmu Bez litości

usa vs rosja

ocenił(a) film na 7

Bardzo oczywisty przekaz :)
Denzel = USA/B.Obama ; Puszkin= Putin ; cała ta mafia rosyjska = Rosja i jej bojownicy; prostytutka = Ukraina
Stało się to czego oczekiwałam od tej produkcji - Denzel wchodzi i roz****dala wszystkich.
Czy to kino ambitne? Nie. Czy to kino akcji, zabawiające widza przez cały seans? Zdecydowanie TAK.

Jeśli zaczynacie oglądać ten film z wygórowanymi oczekiwaniami, będziecie zawiedzeni.
Jesli czekacie na typową, propagandową amerykańską produkcję z totalną rozpierduchą - to jesteście w domu :)
Ogląda się bardzo dobrze :)

d0mi_nika

okurdemol, jaka opowieść z kluczem!

d0mi_nika

Bardzo przepraszam za moją innowacyjną prostolinijność oraz bezpośredniość ale nie mogę powstrzymać się przed powiedzeniem Pani tego co następuje. Ma Pani hipnotyzujące spojrzenie, a Pani uroda spowodowała u mnie szybsze bicie serca oraz pośpieszne założenie konta, inaczej pewnie cały dzień zachodził bym w głowę dlaczego tego nie zrobiłem ;)

miłego dnia

pozdrawiam

p.s. próbowałem to napisać bezpośrednio w wiadomości, jednak portal mi tego odmawia, nie wiedzieć czemu ;P tak więc zdecydowałem się na odkrycie kart publicznie ;)

Venetidis

Szkoda, że nawet tego nie przeczyta (Ostatnie logowanie: 4 listopada 14:15) xd

marcin261287

Pewnie już nie żyje. Denzel ją dopadł za spojlery.

Venetidis

Lepiej zmien swoje zdjecie poki @d0mi_nika nie zaloguje sie ponownie, bo wybacz, ale obecny Twoj wizerunek jak jej nie powala. :]

SIM0N_filmweb

Dziewczyna niczego sobie, choć oprawki trochę za duże ;)

marcin261287

Ooojtam, zdjecie wykonane z takiej perspektywy, prawdopodobnie nawet swiadomie. ;)
Konto w sumie ma tutaj dosc dlugo, mozliwe, ze ktoregos dnia nas odwiedzi i rozwieje nasze watpliwosci, a co najwazniejsze, spisze kilka wierszy dla naszego Romeo. :]

Venetidis

Lepiej zmien swoje zdjecie poki @d0mi_nika nie zaloguje sie ponownie, bo wybacz, ale obecny Twoj wizerunek jak jej nie powala. :]

SIM0N_filmweb

Simon, no wiesz, nie nam facetom oceniać mój wygląd, facet nie musi być przystojny. Zresztą zawsze mogę włożyć do ust takie czerwone jak na Twoim zdjęciu co może zagwarantować mi powalanie wszem i wobec ;)

Venetidis

Venetidis, ja tylko niose pomoc i generalnie raczej zartem, niz serio - niech @d0mi_nika oceni Ciebie sama, kiedy sie tu pojawi. ;) Takie czerwone, to tylko do zabawy, rozumiesz, zalezy co kto lubi i faktycznie slyszalem juz razy kilka, ze zaiste powala, ale Ty juz lepiej nic do tych ust nie wkladaj. :P W sumie nie jest zle, poczyniles juz pierwszy krok, racje miales niewatpliwie zakladajac pospiesznie to konto, tym bardziej, ze zbyt wiele chwil jak ta przepuszczamy w zyciu pomiedzy palcami. Pozostaje mi tylko zyczyc Ci, by przynioslo Ci to efekt, jakiego oczekiwales, bys sie nie zawiodl i takie tam. Najlepszego i absolutnie bez urazy.

ocenił(a) film na 7
Venetidis

@Venetidis @SIM0N_filmweb @marcin261287 @sloniostg
Przeczytałam :)
Gdybym wiedziała, że piszecie o mnie takie rzeczy to zajrzałabym wcześniej.
Już wszystko wyjaśniam:

*Żyję! Ale fakt, Denzel był nieźle wkurzony.
*Zdjęcie ma min. 6-7 lat
*Oprawki to ściema- nawet nie mają szkieł
*Venetidis - ja, mój mąż oraz nasz syn ( którego rodzeniem byłam zajęta mniej więcej w czasie kiedy Wy beztrosko prowadziliście tę dyskusję) pozdrawiamy Cię bardzo ciepło :) bardzo miło było mi to czytać, a jeśli kiedyś trafisz na kogoś mniej zaangażowanego w związek ( o ile już tego nie zrobiłeś) to na pewno bedzie happy end

Pozdrawiam wszystkich swoich fanów! ;)

d0mi_nika

Masz prace w Hamburgu u znajomego Turasa.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

rozszyfrowałeś mnie niczym wróżbita maciej

d0mi_nika

zdarza się zdarza

d0mi_nika

Nawiązanie do Ukrainy, zwróćcie uwagę na autobus w przedostatniej scenie, z którego wysiada Alina i niebiesko-żółty pas na nim oraz niebiesko-żółta wstążka obok drzwi ; )

użytkownik usunięty
d0mi_nika

a ja myślę co mi tu pasuje i proszę! -udane porównanie z Ukrainą.Szkoda że ten film jest tak długi i te przegadane dialogi-myślałem że Taken2 przekroczyło granice absurdu ,ale się myliłem,i te wszystkie sceny w Praktikerze-co on MacGyver jest czy co?
John Wick przynajmniej miał więcej akcji,no i wyraźniejszy motyw zemsty za zabicie psa.

d0mi_nika

Wg Imdb, Pushkin miał na imię Vladimir, więc coś jest w tym co pisze d0mi_nika :)

ocenił(a) film na 6
silent_bob_2

Tez tak pomyślałem. Rzeczywiście Vladimir Pushkin grany przez aktora Vladimira Kulicha może kojarzyć się z Wladimirem Putinem. Coś w tym jest naprawdę.

ocenił(a) film na 7
d0mi_nika

Haha ale rozkmina, mi się nie skojarzyło ale całkiem zgrabnie to pasuje ;) "Pani od polskiego" byłaby dumna z takich interpretacji zadania "co autor miał na myśli" ;)

ocenił(a) film na 7
kain1906

Miałam piątkę z polskiego. Przypadek??? I don't think so... ;)

d0mi_nika

Słyszałaś kiedyś o takim terminie jak - nadinterpretacja ? ^^

ocenił(a) film na 9
d0mi_nika

Przecież to tylko film, droga Pani. Danzel po raz kolejny zaskoczył mnie w pozytywnym nastawieniu, oczywiście, jak i reszta aktorów. Wszystko dobrze się kończy, więc spokojnie :) 8/10

maciek032

Przecież to nie wyklucza nawiązań.

d0mi_nika

dżizas wes to jakos potwierdz ze to twoje foty suczo...bo smiem nie uwierzyc...

ocenił(a) film na 7
remnik777

to zdjęcie twojej starej suczo...

d0mi_nika

a jednak....