PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=768180}

Bez paniki, z odrobiną histerii

No Panic, With a Hint of Hysteria
2016
5,5 1,6 tys. ocen
5,5 10 1 1554
Bez paniki, z odrobiną histerii
powrót do forum filmu Bez paniki, z odrobiną histerii

Film był premierowo emitowany wczoraj wieczorem na zwykłym HBO.
Wartki ciąg wydarzeń, wg schematów amerykańskiego kina akcji, potwierdza wrażenia, że mamy do czynienia z komedią sensacyjną rodem z USA. A to polscy niezależni producenci z Łodzi!
Film utrzymuje nas w konwencji czarnego humoru i konsekwentnie dyktuje dynamiczne tempo. I ta polska mafia w USA. Smaczek.
Ale kiedy będzie w kinie? Chciałem polecić film rodzinie ale ani siostra ani rodzice nie mają HBO. Lepszy byłby VOD, gdzie można obejrzeć film za 4,99.

ocenił(a) film na 10
Pol97

Masz rację - Zamachowski jako szef polskiej mafii jest bezbłędny!

ocenił(a) film na 10
Pinia22

Dystrybucja powinna być z lektorem w Polsce ale powinna być też do kupienia w wersji oryginalnej bez lektora.
Myślę oczywiście o dystrybucji: przedpłata - kod - dostęp 48h.

ocenił(a) film na 10
Pol97

Ja proponuję dystrybucję w Netflix bo dostępny na całym świecie.
Przecież sama Polonia ile to ludzi za granicą. Chcieliby się w końcu pochwalić jakimś polskim filmem.

ocenił(a) film na 8
FikTot

Netflix w UK nie ma nawet jednej produkcji po polsku. Opłacam, korzystam w Szkocji, ale niestety z racji blokad regionalnych brak polskiego (durne tłumaczenie, bo niejednokrotnie jest multum napisów i kilku lektorów, a polonii w UK sporo). Tak więc moim zdaniem Netflix dobry by pokazać znajomym zagranicą, ale tylko anglojęzycznym.

ocenił(a) film na 10
Pol97

Podobno ma być puszczany ponownie 31 stycznia w HBO - tak wyczytałam w programie HBO bo akurat mam ten kanał

ocenił(a) film na 6
Pol97

Dziś o 1:30 w nocy lub na zalukaj.