5,4 34 tys. ocen
5,4 10 1 33631
4,4 14 krytyków
Bez wstydu
powrót do forum filmu Bez wstydu

film słaby, strasznie się zawiodłam, zbyt wiele wątków, motyw cygański kompletnie nie
potrzebny,

jedynym plusem tego filmu jest przyjemna muzyka i genialna gra aktorska Agnieszki
Grochowskiej, tylko ze względu na jej warsztat warto obejrzeć ten film

ocenił(a) film na 3
rougehaute

Zgadzam się z tobą na 100%. Siedząc w kinie po prostu się nudziłam. W filmie był pokazany pewien patologiczny problem, ale jak dla mnie został jakoś urwany.

ocenił(a) film na 8
rougehaute

A ja własnie jestem mile zaskoczona. Spodziewałam się kolejnego filmu łamiącego tabu i babrającego się w najciemniejszych stronach ludzkiej natury. Przesyconego scenami erotycznymi filmu o patologicznej miłości. Zobaczyłam za to kino intymne, głębokie, z podkreślona psychologią bohaterów i niejasnymi, intrygujacymi relacjami pomiędzy nimi. Obejmujące dużo szerszy zakres problemów i ludzkich tęsknot niż po prostu zagadnienie kazirodztwa, przez pryzmat którego, dla mnie zupełnie błędnie, ten film jest odbierany. Problemy zagubienia uczuciowego, dyskryminacji społecznej w całkiem współczesnej Polsce, ślepego dążenia za karierą i potrzeby bliskości. Właśnie ta pełna, nieśpieszna analiza rzeczywistości głównego bohatera urzekła mnie najbardziej. Dobra muzyka, znakomita Grochowska, pięknie skadrowane ujęcia i gra świateł. Pewnego rodzaju intymność i przemyślany nastrój scen. Po prostu dobry film. Może nie w jakimś stopniu przełomowy czy wybitny, ale wartościowy, tak mi się wydaje.