PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682413}

Biała jak mleko, czerwona jak krew

Bianca come il latte, rossa come il sangue
2013
6,0 1,3 tys. ocen
6,0 10 1 1273
Biała jak mleko, czerwona jak krew
powrót do forum filmu Biała jak mleko, czerwona jak krew

Przed seansem warto zapoznać się z tą wspaniałą powieścią :)

Futbolowa

Niezbyt miałam czas, bo jadę na to dzisiaj ze szkoły (rekolwkcje, nie chcą nas zanudzać), ale jak znajdę chwilę to chętnie przeczytam :)
Mam tylko pytanie - ile stron ma ta powieść i jakim stylen hest napisana? Aha, no i czy można ją nabyć w sklepie socjalnym?
Z góry dzięki za odpowiedź :)

Crazy12

Tutaj recenzja: http://www.kreatywa.net/2011/09/biaa-jak-mleko-czerwona-jak-krew.html

Książka ma 312 stron, a napisana jest z myślą o młodzieży, więc - mimo ciężkiego tematu - czyta się ją lekko i sprawnie. Piękna historia, bardzo dobrze opowiedziana. Warto :)

Niestety, sklepów socjalnych nie znam, więc nie mam pojęcia.

Crazy12

Książka ma około 300stron, napisana jest raczej jako powieść dla młodzieży. Można ją nabyć w KSIĘGARNIACH, choć nakład jest wyczerpany.

RogerF

Jedną sztukę widziałam na Allegro :)
Poza tym, pewnie Znak przyszykuje wznowienie, jak to było z 'Niezłomnym', którego trudno było dostać, a który pojawił się na nowo w okolicach premiery filmu.

Futbolowa

warto poszukać w bibliotekach, książka nie jest nowością, więc jest szansa [nawet w małych miastach]. :) również bardzo, bardzo miło wspominam książkę, jest czarująca, magiczna i wzruszająca. napisana lekko, młodzieżowo, ale mądrze i realistycznie. dzisiaj będę oglądać film i liczę na chociaż w połowie tak cudne wrażenia. :))

Futbolowa

Zgadzam się, książka jest genialna, piękna i poruszająca, ale filmu jeszcze nie oglądałam. Mam zamiar zobaczyć w wolnej chwili, mam nadzieję, że tego nie zepsuli :D