No cóż, o tym wie tylko jego żona.
No cóż, dowodu nie mamy że tak postępował a dysponujemy jedynie przypuszczeniami i pewnymi poszlakami. Może nie tyle co ukradł pomysł co wykorzystał go a z pomysłodawcą zawsze mógł się dogadać zwłaszcza że dysponuje gigantycznym majątkiem.
Wtedy go jeszcze nie miał nie mówimy o czasie teraźniejszym. Microsoft najchętniej nazwałbym firmą diabeł, nic sami nie wymyślili wszystko podpierniczyli od Aple i zaczęli to sprzedawać pod nazwą DOS. Ich pierwszym systemem tak naprawdę był windows 95 i był to tragiczny system operacyjny. Dopiero udane wersje systemu Windows to XP, Windows 7 oraz Windows 10. Ale po drodze było tyle crapiszcza że w niektórych krajach zrezygnowano z użytkowania windowsa.
Gdyby była większa popularyzacja systemu Linux to pijawkowe badziewie nie miałoby prawa bytu.
No chyba że chcesz płącisz 600 zł za rok użytkowania tego systemu bo tyle wiele osób płaci. Co rok nowa wersja, dodaj sobie jeszcze Office który kosztuje kolejne 500 zł.
Póki co pewnie jeszcze wiele osób ściąga oprogramowanie z torrentów ale kiedy Pislam weźmie się za piractwo to będą przychodzić kary pieniężne za ściąganie, takie coś już jest w USA Niemczech Japonii i paru innych krajach.
To się nazywa ACTA dostawca netu podpisuje że jest odpowiedzialny za to co Ty ściągasz i musi udostępniać o Tobie całe info.
Ten jego gigantyczny majątek właśnie się wziął z ruchania w tyłek milionów użytkowników ;).
Ostatnio byłam w takim punkcie gdzie chciałam sprzedać starego Core 2 duo a dokładniej
[BX80557E6750] Intel Core2 Duo E670 2,66Ghz (S775) BOX wraz z Systemem XP. No i koleś chciał za niego 40 zł. Tłumaczył to tym że Windows XP stracił wsparcie techniczne. Stwierdzam że ten facet był głupi chcąc za mój sprzęt 40 zł, dlatego że jeśli chcesz pograć sobie w stare gry typu C&C Generals lub C&C 3 Tiberium Wars to potrzebny jest Windows XP.
Słyszałam o ACTA , miało to wejść ale ludzie zbojkotowali ten pomysł. Jeśli chodzi o Linux i Windows to myślę że Linux jako darmowy system nie ma takiej siły przebicia jaką ma Windows a do tego przeciętny użytkownik chce mieć prosty i przejrzysty interface i stąd sięga po windowsa. Zawsze uważałam że Bill Gates to zdolny gość który za młodu pisał wypracowania na kilkanaście stron. A może tak jest, że trochę w tym przesady, że tak go windują i stawiają go na piedestale.
Była kiedyś taka głupia propaganda w kinach że ściąganie z sieci to piractwo, może trochę w tym prawdy ale forma z jaką przedstawiali tę propagandę była żenująca i dobrze że ją zdjęli.
A jeśli chodzi o ACTA to może jestem nieświadoma i może po cichu wprowadzili je tylko o tym nie wiem.
Nie spodziewaj się że korporacje pobłażają EU podpisało porozumienie z Kanadą i tam po cichu wiele z tego przepchnięto.
Jak microsoft wprowadzi płacenie za granie online na pc szybko zmienisz zdanie a sam Linux nie jest skomplikowany jest po prostu mniej popularny jest jego wiele odmian i są takie gdzie nawet powiedzmy to leszcz sobie poradzi.
Polecam Ci Ubuntu jeśli chodzi o Linuxy, pewnie sobie sprawy nie zdajesz ale jak wielu osobom co np ściągały polskie filmy w tym roku ponakładano kary finansowe i wezwania do zapłaty, już nie wspomnę że potrafi za takie coś policja wlecieć.
Dlatego nie ściągam polskich filmów. PIS chce dobrze z USA a tam jak cokolwiek ściągniesz to pocztą ci przychodzi kara, co to dla PiSu pójść na kompromis w tej sprawie zwłaszcza że potrzebują kasy.
Tak samo jak próbują ściągać z ludzi abonament TV bo siana brak.
Mam w planach pójść na kurs Linuxa.
PiS jest osaczony przez EU i przez zdrajców Polski. Unia koniecznie chce udupić PiS. Polska powinna natychmiast wycofać się z Unii, problem w tym że jeśli wycofamy się to inne państwa zrzeszone w Unii nic od nas nie kupią i odwrócą się od nas. Polska musi wyjść z czymś innowacyjnym i czymś dzięki któremu się wzbogaci. Mówię tu o monstrualnych kwotach dzięki czemu Polacy będą mieli w dupie Unie. A jak to zrobić dowiesz się za jakiś czas. Niebawem wypłynę daj mi tyko trochę czasu a sprawię że Polska stanie się wreszcie Supremacją finansową oraz imperium gospodarczym.
Raczej z kapitałem bo innowacji u nas od cholery ale co z tego skoro i tak trzeba je sprzedawać bo nie stać nas na wdrażanie, co z tego że wynajdziesz powiedzmy rozwiązania do silników skoro i tak musisz sprzedać je volwowi czy innemu super koncernowi. Ten temat już wałkowałem.
Polacy są za marni by mieć w dupie unię a z drugiej stronie ze wschodu mamy jeszcze większych imbecyli. Kaczyński to taki mały Putin jedynie co robi to szkodzi.
Niedługo nie będzie nawet lasów nie będzie nie licz na państwo dobrze Ci radzę bajek jedynie się nasłuchasz.
Jak potrafili zaprowadzić forumowicza przed sąd za niewłaściwy wpis o ich posłance i się jeszcze tym chwalą to wiem że tak rodzi się nazizm.
Bo jak sami plują jadem na innych po stronach www to nikt ich nie rusza.
Polska ze względu na położenie geograficzne oraz zaślepionych ludzi nigdy nie będzie wielkim graczem. Jak tak dalej ludzi ta nowa władza będzie traktować to biorę waliski i jadę do cywilizacji.
Ktoś kiedyś powiedział, że wszelkie innowacyjne pomysły giną w Polsce dlatego też logicznym rozwiązaniem jest przedstawienie swojego pomysłu gdzieś za granicą bo tam będzie doceniony.
Amerykanie są bardzo zadłużeni u Chińczyków i mają dług wobec Chin na jakieś 4 biliony dolarów czyli nie miliardy tylko biliony, więc sam przyznasz że jest to bardzo dużo. Amerykanie drukują pieniądze na pusto czyli bez pokrycia w towarze a dolar amerykański jest sztucznie utrzymywany.
Mogłabym spróbować wziąć dotację z Unii na rozkręcenie mojego projektu ale nie zrobię tego bo w żadnym wypadku nie chcę aby to Unia skorzystała na moim projekcie. Ameryka Tak, Polska TAK ale nie Unia. Chcę aby Unia padła bo to bardzo zły twór nie korzystny dla Polski. Mój pomysł rozwinie się tylko wtedy gdy natrafię na mądrych i uczciwych, i empatycznych inwestorów a są tacy? Bez środków finansowych mój projekt upadnie a ja wraz z nim.
Prowadziłaś kiedyś firmę? Ja prowadziłem spróbuj a wyrobisz sobie na ten temat opinię.
Zadłużenie sobie nie równie, USA owszem ma długi ale ma też najpotężniejszą armię na świecie i trudno od nich cokolwiek egzekwować.
Po drugie w USA podatki są niskie w stosunku do Europy wszystko masz tańsze, zarabiając podobną kwotę lepiej się żyje.
Nie masz 500 plus ale nie potrzebujesz bo masz więcej w kieszeni.
Jakby UNIA była złem absolutnym to też chciałbym aby upadła ale nie jest, bez UNI bylibyśmy dalej niedorozwojami pokroju Ukrainy.
Inwestor emptatyczny? Nie wiem w jakim świecie żyjesz ale ktoś kto posiada pieniądze nie dorobił się ich empatią.
Masz sporo racji w tym co mówisz ale jednak nie zgodzę się z tym że Unia cokolwiek dobrego dla nas zrobiła a jednie zawsze traciliśmy na tym. Jestem optymistką Idealistką oraz ideologiem .
Owszem byłam współwłaścicielką firmy sprzątającej która zbankrutowała ale nie z mojej winy. Zmieniła się koniunktura i czasy, wprowadzono przetargi i wszystko się posypało.
Mój ojciec mówi że nie mam szans na to by wziąć jakąkolwiek dotację na rozpoczęcie własnej działalności bo muszę dysponować zabezpieczeniem takim jak np ziemie, domy itp.
Mówi też że nikt na gębę nic nie dostanie. Mój ojciec jest bardzo pragmatyczny i jest realistą a ja marzycielką. Szkoda że nic nie jest proste w życiu.
Firmy się robi z pomysłów nie z dotacji ;). Dotacja to jedynie zastrzyk nic więcej. Ja nigdy nie dostałem dotacji a prowadziłem firmę dość długo.
Aby prowadzić dziś własny biznes to trzeba mieć coś pewnego. np serwis kamer bądź elektroniki.
Dobrze Ci mówi czasy darmozjada się dawno skończyły.
Większość kobiet to marzyciele więc taka po prostu jesteś.
Wiem że lubisz shootery starego stylu typu Duke 3d, Quake 1. Jest darmowy Freedoom w sieci to jest uwolniony silnik z starego dooma w wersji open source.
Tam ludzie piszą mody o nazwie project brutality polecam ściągnąć i odpalić, jest to stary doom na sterydach.
Są tam dodane najlepsze mechaniki z nowych strzelanin plus modyfikacje graficzne coś takiego jak na 20 lecie Duka wydano wersję Aniversary tyle że Project Brutality zjada to na śniadanie bo jest robiony przez fanów.
Mój ulubiony mod to Brutal Doom 64, kiedyś wyszła specjalna wersja Dooma na Nintendo 64 i była ona zajebista moderzy dorwali się do niej i oczywiście zrobili ją jeszcze bardziej epicką.
http://www.moddb.com/mods/brutal-doom-64 Jakbyś miała problem z uruchomieniem pisz.
OK, zaraz zobaczę.
Pamiętam że był taki mod do Duka Nukema poprawiający grafikę, no i powiem Ci że od razu widać że robili to amatorzy w tym negatywnym słowa znaczeniu. Ten mod zrobiony był strasznie po dyletancku i nieciekawie. Mod jest wtedy dobry kiedy robiony jest przez zawodowców i ludzi bardzo kreatywnych z dużym doświadczeniem. A w ogóle najlepiej to jest gdy zawodowiec robi coś pod dyktando gracza z wielką wyobraźnią. Tak powstaje właśnie dzieło sztuki bo przecież gra która tak wciąga że nie widzisz świata poza nią jest sztuką wielką.
Nie wiem czy pamiętasz ale było takie zdarzenie kiedyś, nie pamiętam czy to był Chińczyk czy Koreańczyk, w każdym razie azjata no i gość tak się poświęcił grze, że nie jadł i nie pił i w końcu padł z wyczerpania. Nie wiem czy to była prawda czy nie w każdym razie pomyśl sobie w ten sposób że jaka to musi być reklama dla tej gry w której gracz tak się zatracił że aż wyzionął ducha z wyczerpania. To oczywiście czarny humor z mojej strony ; ) No ale ponoć tak właśnie było.
Powiem w ten sposób : Gdyby ten mod powstał jakiś rok po premierze gry Doom czyli w 1994 roku to byłaby super hiper gierka. To byłby niesamowity czad. Niestety dziś nie zachwyca ale można potraktować to jako taką ciekawostkę.
Po pierwsze nie mógłby wyjść wtedy, nikt nie miał do tego narzędzi Doom wtedy niebył opensource.
Po drugie piszesz nieprawdę koleś za ten mod dostał nagrodę pieniężną i nie jest to ciekawostka, jest to lepsze niż odnowiony Duke 3d z modami.
Takie mody jak ten mogły powstać dopiero po 20 latach od wydania gry nie wiem czy widzisz masz tan najnowsze efekty z openGL, poprawioną rozdzielczość, światłocienie już nie wspomnę o rozwiązaniach z nowoczesnych shooterów.
Rok po premierze Doom powstał Doom 2 który był identycznie archaiczny.
Oczywiście wiem o tym doskonale że Brutal Doom nie mógłby wtedy wyjść ale pisałam tak co by było gdyby.
Czyli co by było gdyby babcia miała wąsy? - Byłaby dziadkiem.
Open GL to usługa dla kart 3D jak VooDoo, pamiętam.
OpenGL to rodzaj obsługi kart graficznych do budowania trójwymiarowych scen odpowiednik Directx.
Ty napewno masz te wąsy, a tak na serio chciałem Ci pokazać fajny mod na leciwego Dooma w którego dzieki temu modowi ludzie nadal grają.
Mody zresztą taka jest ich idea że usprawniają stare gry bo nowe zazwyczaj tego nie potrzebują w dniu wyjścia.
Nie wiem czy wiesz ale Doom 4 zwany po prostu Doomem był wzorowany o Brutal Doom v2.0 jak widzisz rozrywanie ciał i motywy z fatality robionymi przez Doomguya to właśnie z zmodowanego Dooma 1-1 zostało to wzięte.
Nawet na konferencji ID Software podziekowało moderom Brutal Dooma.
Ciebie to może nie zachwyca czym jest już archaiczny engine Dooma ale z niego nie da się już więcej wycisnąć. Zagraj a zobaczysz.
Ten mod ma miliony fanów.
Jeszcze Ci pokaże inne mody
Brutal Doom v20 https://www.youtube.com/watch?v=oSzYliSASKc
Phase 2 https://www.youtube.com/watch?v=-KTLNm4wwfE
Czyli potwierdza się to co kiedyś mówiłam że fani - gracze mają o wiele większą wyobraźnię od samych programistów.
Zaraz zerknę na te linki.
A ja myślę o czymś takim jak zbudowanie moda do Dooma na najnowszym silniku najnowszego Dooma. Czyli ta sama fajna muzyczka w tle, ci sami przeciwnicy te same lokacje tylko na najnowszym silniku graficznym. Możesz sobie wyobrazić jaki to byłby czad. Tylko dla starych fanów tych co wychowali się na starym Doomie.
Classic Doom na silniku Dooma 4 https://www.youtube.com/watch?v=M7_HSEJlkkM&t=22s
oraz z kampanii https://www.youtube.com/watch?v=irdBTW0F6mE
Co do drugiego linku to powiem że nadal po dyletancku zrobione bo jak widzisz bronie i dźwięk wzięty z Dooma 4 ale tekstury brzydkie. To tak jakby ktoś zaczął robić moda ale nie dokończył. Tak jakby lokacje, gabaryty stojące, ściany były wykonane na starym silniku starego Dooma. Tak to oceniam. Żaden gracz nie chciałby grać w coś takiego. Musisz mieć duży sentyment do Dooma. Ja wychowałam się na Duku Nukemie.
One mają takie być to się nazywa retro.
Doom to król FPSów reszta to klon, zresztą Doom jako jedyna seria przetrwała tyle lat, Duke Nukem Forever tak napluł fanom na talerz że wolą zapomnieć.
Moim zdaniem dziś i tak nie ma miejsca na powielanie takich gier więc wygrywa najlepsza czyli Doom, powiedzmy wprost Quake był Doomem tylko o innej nazwie.
Ja osobiście wolę najbardziej temat walki z demonami, nie jacyś pierdołowaci kosmici.No i Doomguy był typem milczącego gościa a Duke za dużo gadał zazwyczaj bez sensu byleby gadać.
Nie graj na XP tylko ulepsz se kompa nie żyjesz przecież w Bulkimafaso.
Wiem że żyjesz nostalgią ale powstało już dziesiątki znakomitych gier i to co było dobre te 15 lat temu dziś już odbiega od standardów.
Ja nie mam dużego sentymentu do Dooma bo standardowa wersja jest już niegrywalna, jedyne grywalne wersje to Brutal Doom i Doom 4. Jak w nie zagrasz to zrozumiesz.
Generalnie oryginalne ID Software już dawno straciło prawo do tych tytułów, np Wolfenstena robi studio odpowiedzialne za Kroniki Riddicka a Dooma też ktoś inny.
Moim zdaniem Quake był dużo lepszy od Dooma. Quake zniszczył i wręcz zmasakrował Dooma swoim nieziemskim klimatem. Mroczne gotyckie poziomy i potwory bardzo oryginalne. Stary Unreal miał być robiony w konwencji Quake'a ale goście z Epic Games zmienili Unreala w coś gorszego a finalna wersja Unreala była do bani.
Teraz czekam na takie produkcje jak : Wolfenstein 2 New Colossus, Hellblade czy Metro Exodus.
Czekam z utęsknieniem za kolejną częścią Red Alerta czy Tiberium Wars bo czwórka była do dupy.
To znaczy teraz aktualnie używam nie xp tylko Windows 10 który moim skromnym zdaniem jest bublem.
Nie trudno zniszczyć starej gry ale równie dobrze Quake 1 mógł się nazywać Doom 3.
Z tego co wiem najwięcej siana ID stracił na grę Rage i podobno po tej grze nigdy nie podnieśli się z płynności finansowej.
Nie wiem też jak z Quake Warsem ale dość prędko się wykruszyło, a miał być to ich konkurent do Battlefielda.
Dishonored powinno ci się spodobać albo saga Bioshock.
To są shootery z bardzo fajną fabułą.
Grałam w Bioshock no i klimat tej gry nawet mi się podobał i chyba tylko tyle bo ta gra była zawalona różnymi pomysłami które nie przypadły mi do gustu.
Podoba mi się pomysł z Chełmem Wirtualnym w grze Serious Sam ale kompletnie nie podoba mi się pomysł że stoisz w jednym miejscu i napierd@lasz z broni. Nie wiem, może w finalnej wersji będzie inaczej. Wiem że bardzo ciężko jest opracować system chodzenia i strzelania w kasku wirtualnym
Nigdy nie maiłam styczności z tym systemem i myślę że bardzo ciężko jest tu cokolwiek zrobić bo pomyśl, że broń którą gracz trzyma w ręku musiałaby mieć z 7 przycisków jak lewo, prawo, przód, tył , strejfy w lewo i prawo i przycisk FIRE. Nie wiem czy taki gracz nie będzie mylić tych przycisków.
Nie grałam w Dishonored i od jakiegoś czasu straciłam kompletnie zapał do nowych gier i interesują mnie tylko moje projekty.
No bo wirtualna rzeczywistość jeszcze jest w powijakach.
Shootery przeszły bardzo długą drogę i obecnie najbardziej interesuje mnie premiera Destiny 2. Będzie to taki pierwszy shooter MMO na serwerach Blizzarda, hybryda Diablo z FPP coś jak Hellgate London i Borderlands.
Ty już kilka lat temu pisałaś o Tych swoich grach a wiem że to taka Twoja opowiastka ;). Bądźmy feir nawet jakbyś umiała programować to i tak sama nic nie stworzysz dziś grę pisze minimum 30 osób pracujących dla korporacji.
Wiem, że będzie mi trudno ale muszę próbować bo to co mam do zaoferowania jest doskonałe. Powiem nieskromnie to co stworzyłam na razie na papierze jest tak fantastyczne jak polskie jedzenie oraz polskie boskie kobiety.
Mam duże aspiracje i jeszcze większe potrzeby zapewne kiedyś o mnie usłyszysz. Mam ogromną potrzebę bycia sławną i wydostać się z tłumu przeciętniactwa bo w tych czasach albo jest się kimś albo nikim.
Z Hellgate London mój przyjacielu to był tylko doskonały trailer a sama gra ehhh szkoda gadać. Jeśli programiści przedstawiają super trailer to oczekuję że gra będzie tak wyglądała jak ten trailer a nie to gówno które nam wciskają.
Mówisz jak człowiek z kompleksem niższości ja nie mam potrzeby bycia sławnym i jest to cecha ludzi pokroju Popka.
Nikt Ci nie karze kupować, trailery zawsze są przerysowane by sprzedać produkt i tylko naiwni ludzie wierzą że wszystko będzie 1-1.
Co do tych Polskich Boskich kobiet to bym nie przesadzał jak dla mnie jest to wyolbrzymiony mit. Wszędzie na ziemi możesz znaleść jednostki dobre i złe, piękne i brzydkie co jest też pojęciem subiektywnym bo każdy ma inny gust.
Raczej nie mam kompleksu niższości tylko rozbuchane ego i nie bezpodstawnie. Zdaję sobie sprawę z tego że sama gra nigdy nie wygląda jak cinematic super CGI ale właśnie to nie powinno tak być. Powinno być właśnie tak, że gra ma wyglądać jak zwiastun gry. Wiem że idealizuję trochę nie sądzisz, że mam trochę racji?
Wiem że wszędzie na całym świecie są piękne kobiety ale statystycznie najwięcej jest ich w Polsce no i to właśnie w Polsce jest taka bogata różnorodność jeśli chodzi o urodę kobiet jak nigdzie indziej.
Chyba gasimy to bo chyba temat się wyczerpał. Pozdrawiam :)
Źle się wyraziłam, mam silne poczucie własnej wartości i mam potrzebę bycia docenionym i spełnionym artystycznie człowiekiem. Mam poczucie że urodziłam się po to by zrobić coś wielkiego w życiu. Jest mi to bardzo potrzebne.
Nie wiem skąd bierzesz te statystyki, nie są wcale piękniejsze od Ukrainek czy Rosjanek bądź Czeszek. A w zasadzie i tak wszystko sprowadza się do danej kobiety.
Co tak naprawdę cenisz w urodzie, ale uroda to nie wszystko.
To tak jakbym powiedział że jestem bardzo przystojny bo jestem Polakiem no brzmi to żenująco.
Trailery robią marketingowcy ich nie interesuje prawda tylko sprzedaż chcesz poznać grę zobacz gameplay na twichu.
Ja Ci powiem że największa różnorodność urody jeśli chodzi o kobiety jest w Brazylii i tam jest najwięcej miss świata.
W sumie każdy ma swój gust jak powiedziałem, nie wtryniam się ani w poglądy ani w orientacje.
Staram się być jedynie obiektywnym człowiekiem. Mówię też z mojej opinii tego co widzę na ulicy.
Większość osób jednak nie ćwiczy na siłowni i wygląda zwyczajnie.
OK ; )
Starasz się żyć godnie i to Ci się chwali i dobrze o Tobie świadczy. A propo tego co widzisz na ulicy, ja też widzę same piękności. Polki mają takie charakterystyczne twarze jakich nigdzie indziej nie znajdziesz za granicą i są wyjątkowe w swoim rodzaju. Widziałam dziewczyny o zniewalającej zjawiskowej urodzie. Jeśli chodzi o urodę kobiet to powiem Ci że są pewne sztywne utarte schematy i kanony piękna dzięki temu można powiedzieć że ktoś ma dobry gust bądź kiepski. Właśnie te kanony piękna mówią o tym że gust przestaje być w pewnym momencie relatywny.
Ja z kolei widzę coraz więcej tłustych ludzi nie ważne jakiej to płci. Widać Polakom się powodzi bądź jedzą niezdrowo.
Powodzi się im bardziej niż by na to wskazywało przy czym, w Polsce nie ma klasy średniej i są tylko bardzo bogaci albo bardzo biedni. Pizza którą ponoć tak lubisz jest niezdrowa no nie dość że jest niezdrowa to jeszcze jest droga. Pizza, hot-dogi , hamburgery czy wysoko kaloryczne spaghetti z dużą ilością sera powoduje że człowiek tyje ale w sumie to wszystko jest dla ludzi. Mam w przyszłości założyć bloga kulinarnego z przepisami na doskonałe żarcie zdrowe i kaloryczne.
Ale brednie, jest cała masa ludzi która dobrze zarabia tu nie Rosja.
Jakby marnie zarabiali to nie wykupywaliby masowo fastfoodów i nie byłoby tłumów w restauracjach.
Naprawdę czasami kreujesz rzeczywistość której nie ma, Polska ma problem z otyłością bo wzrósł poziom życia. Ludzie dużo wydają jest bardzo duża konsumpcja.
Teraz na start dostaje się minimum 2k oczywiście mówimy o najniższych pensjach na umowach.
Jeśli chodzi o potrawy po prostu wpierniczają ludzie dużo cukru i słodyczy, no i zapewne nikt nie dba o limit zapotrzebowania kalorycznego na dzień.
Nie wiem zresztą skąd wziełaś fakt że jadam pizze i fast foody ^^ jestem na żywieniu tłuszczowo białkowym.
Poszukam tego Twojego wpisu o Pizzy ale to późnej.
Zgadza się że cukier i słodycze najbardziej wpływają na otyłość. Pizza i hamburgery rozpychają żołądek i jest to najgorsze jedzenie jakie może być. Jeśli chcesz zjeść coś naprawdę dobrego i wartościowego to są to : Żołądki drobiowe z cebulką, trufle, tatar, potrawka ryżowa z sosem Gong Bao, flaczki, biogos itp.
Nie znajdziesz takiego bo taki nie istnieje.
O tym czy chudniemy bądź tyjemy decyduje liczba dostarczonych kalorii. Nawet jakbyś jadła fastfood w małej ilości to nie przytyjesz.
Oczywiście najlepszym źródłem kalorii jest białko ponieważ do jego strawienia trzeba spalić kalorie, dobrym źródłem jest też tłuszcz ponieważ wpływa pozytywnie na pracę hormonów.
Najgorszym rodzajem dostarczanych kalorii są węglowodane ponieważ rozpadają się na cukier i tłuszcz.
Odrzuć węglowodane a zobaczysz jak schudniesz ale nie jest to koniecznością jeżeli oczywiście trzymasz się dziennej normy dostarczanych kalorii.
Ja schudłem 15 kilogramów więc mogę się trochę uważać za autorytet w tej dziedzinie.
Oczywiście dieta jest bardzo ważna ale jak chcesz zachować (wybudować sobie) dobrą sylwetkę potrzebna jest tytaniczna galernicza praca na siłowni.
Dla bardzo otyłych robią operacyjnie zmniejszanie żołądka ale moim zdaniem jest to bardzo kontrowersyjne rozwiązanie i niebezpieczne przy tym. To fajnie że schudłeś o 15 kilo ale trudno uwierzyć że zrobiłeś to tylko samym dietetycznym jedzeniem.
Bierz przykład z Chińczyków, oni jedzą bardzo małymi porcjami i mało przy tym to jest rewelacyjna metoda właśnie nakładając bardzo małe porcje pałeczkami.
Możesz ćwiczyć jak galernik ale jeżeli przekroczysz bilans kaloryczny swojego zapotrzebowania to nic nie schudniesz. Nie chudnie się od ćwiczeń na siłowni tylko buduje się tam tkankę mięśniową a chudnie się poprzez ujemny bilans kaloryczny.
To są zupełnie inne sprawy i lepiej poczytaj książkę na ten temat.