PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=857026}
6,5 321  ocen
6,5 10 1 321
Black Is King
powrót do forum filmu Black Is King

Odniosłam wrażenie że ten film nie pokazuje żadnej historii a piękną i utalentowaną beyonce. Cały film to jej piosenki i jakby oglądanie jednego wielkiego teledysku ciężko było ten „film” zmęczyć, chociaż początek zapowiadał się obiecująco. Dużo ukrytych symboli illuminati, anty chrześcijański, anty biały, ewidentnie coś jej się pokręciło. Dałam 3 za piosenki tańce i stroje.

zytkowiczmarzena

Hurr durr!
Film pokazuje piękno afrykańskiej kultury i w żaden sposób nikogo nie obraża. Jeżeli boli Cię fakt, że pewna mniejszość rasowa dostała okazję przedstawić swoją historię to po prostu nie oglądaj, ale nie doszukuj się rasizmu tam, gdzie go nie ma. Przedstawienie religii innej od chrześcijańskiej to dla Ciebie antychrzescijanizm? Serio? I w którym miejscu widzisz symbole iluminati?

ocenił(a) film na 3
Difficulty

Niektórzy są tak nawiedzeni, że wszędzie węszą i widzą spiski, iluminatów, żydów i inne. Czasami nawet nie ma sensu reagować, bo do tych średniowiecznych i zaściankowych łbów i tak nic nie dotrze.

ocenił(a) film na 9
Difficulty

Difficulty - Zdecydowanie mam to samo wrażenie, a nie jestem jakąś bezkrytyczną wielbicielką Beyonce, wprost przeciwnie. Tym razem jednak naprawdę nie miałam się do czego przyczepić, chociaż to mało powiedziane. Film po prostu zrobił na mnie ogromne wrażenie, i nie powiem, momentami byłam naprawdę wzruszona, a przecież czarna nie jestem. 9/10 z mojej strony, absolutnie zasłużenie (jedną gwiazdkę odejmuję, bo nie wszystkie piosenki mi się podobały).

zytkowiczmarzena

jest to album wizualny, a nie stricte film. jak w przypadku wcześniejszej płyty lemonade.

BlueLips

To, że nie jest to film fabularny nie oznacza, że nie jest to film, tak samo w przypadku Lemonade. 

Difficulty

Ale znaczy to,że nie musi mieć spójnej fabuły, rządzi się innymi prawami.