PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=15}
7,0 118 tys. ocen
7,0 10 1 117972
6,3 31 krytyków
Blade - Wieczny łowca
powrót do forum filmu Blade - Wieczny łowca

Po tak wysokiej ocenie i wielu przychylnych komentarzach spodziewałem się naprawdę dobrego
filmu, niestety Blade to nieporozumienie, jako akcja niezbyt efektowny po prostu walki są nudne i
nie chce się ich oglądać, jako horror niestraszny do gatunku trzeba dodać również komedię bo
sporo tu 'zabawnych' momentów które nie śmieszą. Jak na razie seria Underworld jest
najlepszym filmem jaki widziałem, nie ma określonej granicy między złem i dobrem a kreacje
wampirów są naprawdę ciekawe. A Blade to po prostu miernota, niestety.

ocenił(a) film na 10
ElTabasco

Jak spodobał Ci się Underworld to spróbuj obejrzeć Armię Boga (jeśli jeszcze nie oglądałeś/aś). Trochę inny klimat, ale mi się podobał :)

Gronkii

A co to ma wspólnego z wampirami? Kiedyś obejrzę na pewno, bo film jest na mojej liście ale na razie nie mam ochoty.

ocenił(a) film na 10
ElTabasco

Przepraszam, pomyliło mi się, chodziło mi o film Istota Doskonała. Powód dlaczego mi się mogły pomylić może być taki, że oglądałem oba filmy w krótkim odstępie czasowym i oba mi się bardzo podobały. ;) Przepraszam za pomyłkę, Armię Boga nadal polecam, ale to nie tematyka wampirów lecz aniołów (powiedzmy, że prawie to samo, hehe).

ocenił(a) film na 7
Gronkii

Dołączam się - Armia Boga choć ma parę minusów, to ogólnie jest godna polecenia. Co ciekawe, po czterech latach zapomniałem, że oglądałem Blade II, a podczas oglądania nic nie skojarzyłem, za to Armia Boga wciąż siedzi mi w głowie.

A Istotę doskonałą muszę zobaczyć, jeśli polecasz :)

ocenił(a) film na 10
doliwaq

Tak, Armia Boga zdecydowanie ma "to coś" w sobie :) Co do filmu Istota Doskonała, to trzeba się na nim skupić, najlepiej włączyć film na full screen i dać się wciągnąć w to, co na ekranie :)

ocenił(a) film na 9
ElTabasco

Miernota? Na czym Ty się człowieku wychowałeś?

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Przecież to pacan z rocznika 95+ od tego się zaczęło największe pokolenie przygłupich ekspertów od kina na FW

ocenił(a) film na 9
Movie_Crash_Man

Ehh, nie ma to jak sie wychowac na Hannie Montanie...

ocenił(a) film na 7
Himiteshu

Hehe.

ocenił(a) film na 10
ElTabasco

Mi osobiście film bardzo się podobał, jeden z lepszych jakie miałem przyjemność oglądać.

ozi1994

Według mnie jeden z najlepszych filmów o wampirach :) lepszy niż Uderworld, który już jest zrobiony bardziej współcześnie, Blade ma ten klimat, to coś.

ocenił(a) film na 7
Robaczek_12

Nie mów mi, że "Underworld" nie ma klimatu! On jest nim przesiąknięty. Choć jest to zupełnie inny klimat. Mroczny, gotycki, nieprzyjemny...

doliwaq

Udenrworld lubię, ma klimat, ale nie ten sam co Blade, no niestety......żaden nowy film robiony na tematykę w stylu Tarantino nie będzie mieć takiego samego klimatu jak jego stare hity np Pulp Fiction, bo one mają to coś! to samo jest w tym przypadku.

ocenił(a) film na 9
Robaczek_12

Mniej więcej się zgadza. W latach 90tych kino ma niepowtarzalną specyfikę. To jest coś wyjątkowego nie zdarzyło się wcześniej ani później.

Movie_Crash_Man

Dokładnie :)

ocenił(a) film na 10
ElTabasco

Blade to klasyka, ale taki zniewiescialy pedzio jak ElTabasco nigdy tego nie zrozumie bo to film dla mezczyzn.

ocenił(a) film na 7
ElTabasco

Silver Bullet z 1985r. mój pierwszy film,na ktorym bylem w kinie(na wycieczce w podstawowce) :)