Nie rozumiem czemu tak wiele osób zachwyca się tym filmem. Trochę krwi, zero napięcia, a ta laska w krótkich włosach, nie wiem czemu, ale jak dla mnie strasznie obleśna... :/ Może i dla facetów atrakcyjna, ale mnie obrzydziła strasznie. Nie, że to lesba (co widać było od samego początku), bo nie mam nic do takich, ale jakoś tak obleśna i tyle. Jak dla mnie przeciętny film.
Czegoś tylko nie rozumiem.
UWAGA, SPOILER!!!
Skoro ta laska tak naprawdę uprowadziła tą drugą, to nie rozumiem samego początku filmu, gdzie ten "nibykoleś" w aucie robi sobie dobrze odcięta głową. Kto to w takim razie i o co w tym chodzi? Może jestem nie do końca kumata, ale jeszcze coś mnie zastanawia. Jeśli też lesba uprowadziła swoją koleżankę, to ja rozumiem, że jej się coś w głowie pomieszało i wydawało jej się, że to ten psychopata, ale nie rozumiem w takim razie tego pościgu za tą furgonetką. To sportowe auto też jej się tylko wyobraziło? Tak samo walka z psychopatą w lesie? Może i horror, czy thriller nie ma mówić wszystkiego wprost i zazwyczaj wszystko w takich filmach rozumiem, ale tutaj jakoś niebardzo mogę skumać tych parę rzeczy.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić? ;) Będę wdzięczna. :)
ten koles na poczatku to tez takie wyobrazenie .. wizja. marie nie tylko byla lesbijka .. byla chora psychicznie i widziala takie wizje, sytuacje. a z tym autem tak somo .. ona prowadzila furgonetke gdzie byla uwieziona alex .. a to auto sportowe a w nim marie to tylko wizja..
No to, że była psychiczna, to się domyśliłam, ale nie wiedziałam, że można mieć taką schizę aż do tego stopnia. :) Ale dzięki za wyjaśnienie. :)
No to, że była psychiczna, to się domyśliłam, ale nie wiedziałam, że można mieć taką schizę aż do tego stopnia. :) Ale dzięki za wyjaśnienie. :)
Mo to mało wiesz o chorobach psychicznych,ludzie potrafią widzieć tak realistyczne sytuacje tak jakby to działo się naprawde dlatego niektóre choroby psychiczne są takie niebezpieczne i trzyma się ludki w zamknięciu,bo jeden z drugim uroiliby sobie jakąś schize i masakra:D.
cytuje: " Nie rozumiem czemu tak wiele osób zachwyca się tym filmem. Trochę krwi, zero napięcia, a ta laska w krótkich włosach, nie wiem czemu, ale jak dla mnie strasznie obleśna... :/ Może i dla facetów atrakcyjna, ale mnie obrzydziła strasznie. Nie, że to lesba (co widać było od samego początku), bo nie mam nic do takich, ale jakoś tak obleśna i tyle. Jak dla mnie przeciętny film."
Dziewczyno troche krwi i brak napiecia?? na co ty lczylas? ze beda sie ze skory obdzierac na zywca itd? jezeli rajcuja cie takie rzeczy to zatrudnij sie w żeźni dla zwierzat. A laska wg mnie bardzo ladna i wloski mi sie bardzo podobaly jej :P ale o gustach sie nie dyskutuje :P
W rzeźni dla zwierząt?! Nigdy, za bardzo je kocham. :D I nie liczyłam może, jak to ujęłaś - na obdzieranie ze skóry, ale jakoś tak wcale nie był straszny po prostu, a jeśli to horror - to powinnam się bać, no nie? :D
To dobre. Oceniasz horror przez pryzmat tego, czy sie na nim bałaś? Ciekawe, więc skoro ja bałam sie tylko na Egzorcyście tylko ten film powinnam ocenić wysoko?
---------------------- spojler- nie ogladałeś/łaś nie czytaj
umyka wam ważna scena na początku filmu. Bohaterka kieruje do kamery słowa: nagrywacie już?
( do psychiatry ,policjanta; nie wiemy) . Oznacza to że film jest jej pierwszoosobową relacją i wszystkie relacje z osobami trzecimi są przedstawiane z Jej punktu widzenia. Znając już zakończenie można zakładać, że cierpi na rozdwojenie jaźni i tyle. Stąd nieścisłości ze scenami w stacji benzynowej.