PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112202}

Blady strach

Haute Tension
2003
6,3 11 tys. ocen
6,3 10 1 11210
6,4 16 krytyków
Blady strach
powrót do forum filmu Blady strach

Nie rozumiem czemu tak wiele osób zachwyca się tym filmem. Trochę krwi, zero napięcia, a ta laska w krótkich włosach, nie wiem czemu, ale jak dla mnie strasznie obleśna... :/ Może i dla facetów atrakcyjna, ale mnie obrzydziła strasznie. Nie, że to lesba (co widać było od samego początku), bo nie mam nic do takich, ale jakoś tak obleśna i tyle. Jak dla mnie przeciętny film.

Czegoś tylko nie rozumiem.
UWAGA, SPOILER!!!

Skoro ta laska tak naprawdę uprowadziła tą drugą, to nie rozumiem samego początku filmu, gdzie ten "nibykoleś" w aucie robi sobie dobrze odcięta głową. Kto to w takim razie i o co w tym chodzi? Może jestem nie do końca kumata, ale jeszcze coś mnie zastanawia. Jeśli też lesba uprowadziła swoją koleżankę, to ja rozumiem, że jej się coś w głowie pomieszało i wydawało jej się, że to ten psychopata, ale nie rozumiem w takim razie tego pościgu za tą furgonetką. To sportowe auto też jej się tylko wyobraziło? Tak samo walka z psychopatą w lesie? Może i horror, czy thriller nie ma mówić wszystkiego wprost i zazwyczaj wszystko w takich filmach rozumiem, ale tutaj jakoś niebardzo mogę skumać tych parę rzeczy.
Mógłby mi ktoś wyjaśnić? ;) Będę wdzięczna. :)

m4d214

ten koles na poczatku to tez takie wyobrazenie .. wizja. marie nie tylko byla lesbijka .. byla chora psychicznie i widziala takie wizje, sytuacje. a z tym autem tak somo .. ona prowadzila furgonetke gdzie byla uwieziona alex .. a to auto sportowe a w nim marie to tylko wizja..

ocenił(a) film na 4
grduczek

No to, że była psychiczna, to się domyśliłam, ale nie wiedziałam, że można mieć taką schizę aż do tego stopnia. :) Ale dzięki za wyjaśnienie. :)

ocenił(a) film na 4
grduczek

No to, że była psychiczna, to się domyśliłam, ale nie wiedziałam, że można mieć taką schizę aż do tego stopnia. :) Ale dzięki za wyjaśnienie. :)

ocenił(a) film na 8
m4d214

Mo to mało wiesz o chorobach psychicznych,ludzie potrafią widzieć tak realistyczne sytuacje tak jakby to działo się naprawde dlatego niektóre choroby psychiczne są takie niebezpieczne i trzyma się ludki w zamknięciu,bo jeden z drugim uroiliby sobie jakąś schize i masakra:D.

ocenił(a) film na 9
m4d214

cytuje: " Nie rozumiem czemu tak wiele osób zachwyca się tym filmem. Trochę krwi, zero napięcia, a ta laska w krótkich włosach, nie wiem czemu, ale jak dla mnie strasznie obleśna... :/ Może i dla facetów atrakcyjna, ale mnie obrzydziła strasznie. Nie, że to lesba (co widać było od samego początku), bo nie mam nic do takich, ale jakoś tak obleśna i tyle. Jak dla mnie przeciętny film."

Dziewczyno troche krwi i brak napiecia?? na co ty lczylas? ze beda sie ze skory obdzierac na zywca itd? jezeli rajcuja cie takie rzeczy to zatrudnij sie w żeźni dla zwierzat. A laska wg mnie bardzo ladna i wloski mi sie bardzo podobaly jej :P ale o gustach sie nie dyskutuje :P

ocenił(a) film na 4
malgoskalato

W rzeźni dla zwierząt?! Nigdy, za bardzo je kocham. :D I nie liczyłam może, jak to ujęłaś - na obdzieranie ze skóry, ale jakoś tak wcale nie był straszny po prostu, a jeśli to horror - to powinnam się bać, no nie? :D

użytkownik usunięty
m4d214

To dobre. Oceniasz horror przez pryzmat tego, czy sie na nim bałaś? Ciekawe, więc skoro ja bałam sie tylko na Egzorcyście tylko ten film powinnam ocenić wysoko?

m4d214

---------------------- spojler- nie ogladałeś/łaś nie czytaj

umyka wam ważna scena na początku filmu. Bohaterka kieruje do kamery słowa: nagrywacie już?
( do psychiatry ,policjanta; nie wiemy) . Oznacza to że film jest jej pierwszoosobową relacją i wszystkie relacje z osobami trzecimi są przedstawiane z Jej punktu widzenia. Znając już zakończenie można zakładać, że cierpi na rozdwojenie jaźni i tyle. Stąd nieścisłości ze scenami w stacji benzynowej.

ocenił(a) film na 3
m4d214

ja tam nawet nie tyle nie rozumiem tego pościgu ale tego skąd wziął się ten grat skoro do domku dojechały razem.