PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112202}

Blady strach

Haute Tension
2003
6,3 11 tys. ocen
6,3 10 1 11212
6,4 16 krytyków
Blady strach
powrót do forum filmu Blady strach

Prosty przykład...

-Skoro to dziewczyna zabijała, to skąd wzięła się ta furgonetka???
Proste i rzeczowe pytanie do entuzjastów tego filmu...

Oczywiście bylo tam więcej niedociągnięć, ale jest to najprostszy przykład i najbardziej wyrazisty, który udało mi się znaleźć...(nie wspominam o nożu, który koleżanka porwanej dała jej w ciężarówce, lub otwierające się drzwi, do owego "truck'a" podczas gdy obie panie siedzą w środku...)

A może tej ciężarówki nie było??? To jak się dziewczyny znalazły na stacji paliw, a później koło opuszczonej kwiaciarni (pościg drugim samochodem za ciężarówką :| przez ową morderczynię, która musiała prowadzić ta ciężarówkę) chyba, że to się tylko wyobrażało naszej bohaterce...mianowicie, że jedzie w żółtym samochodziku pana ze stacji paliw...

Ohhh...dużo było niedociągnięć...

Z kim rozmawiał na "ty" pan ze stacji paliw??? Z ta samą osobą która chwile wcześniej wbiegła na stacje??? Tak więc musiała wyjść i jeszcze raz wrócić...albo ja gdzieś się pogubiłem...

Może niektóre przykłady (te podane i nie podane przeze mnie) są do podważenia...to furgonetki nie da się podważyć!!!

Furgonetki być nie mogło!!!
A skoro była to jak się tam znalazła???
Kto nią podjechał pod dom nieszczęsnej rodziny???
Jeśli dziewczyna która zabijała, to po co sceny w samochodzie jej kolezanki???

Reżyser dał ciała ewidentnie!!! Scenarzysta pewnie też...

Wszystko było by fajnie gdyby nie bawili sie w motywy typu "alter ego"...

Widziałem pare filmów o podobnej tematyce, ale tam ludzie wymyśleni nie mieli wpływ na rzeczywistość(prowadzenie samochodu, rozmawianie ze zdrowymi ludzmi)...

PYTAM JESZCZE RAZ KTO PROWADZIŁ FURGON???

Dałem 2\10 gdzyż do momentu pokazania filmiku z kamery, ze stacji benzynowej...film był na "7,5"...

ocenił(a) film na 8
mowcie_mi_mistrzu

eh wszystko ci sę poplątało ;)

Oczywiście że była furgonetka i kierowała nią ta dziewczyna-morderca. Nie było żadnego obleśnego faceta, tym facetem była jedna połowa osobowości dziewczyny.

Dziwisz się scenom w furgonetce z koleżanką, to była wyobraźnia tej dziewczyny-mordercy,że jedna połowa jej samej, pomaga...dlatego dała nóż. Sam później napisałeś alter ego.

Mnie film się podobał, trzymał w napięciu, dobra muzyka... Zakończenie trochę mnie zdziwiło bo nie spodzewałem się że to majaki schizofreniczki. Ale później sobie większość poukładałem o co chodziło.

ocenił(a) film na 2
Marro

mistrzowi nic się nie poplątało. każdy zdrowo myślący człowiek zada podobne pytania do tego filmu. poplątało się reżyserowi i scenarzyście. ciekawe czy oni wiedzą kto prowadził furgon.

ocenił(a) film na 8
tom_32

zawsze da sie to jakos uzasadnic... po tym jak dziewczyna wyszla na papierosa nie wrocila do domu, o czym swiadczy miejsce gdzie padla jej pierwsza ofiara (ojciec)... czyli sila rzeczy musiala byc na zewnatrz przez ten czas, ktory zapewne wykorzystala do znalezienia jakiegos pojazdu ... szczerze to zakonczenie tez mi sie nie podobalo, choc atmosfera, muzyka no i gra aktorska ratuja ten film. Polecam kazdemu kto lubi filmy gdzie akcja nie zwalnia. Szybki, brutalny, straszny ... pierwszy film Alexandra Aja ktory widzialem i od razu pokochalem jego styl, bardzo widoczny w HHE. POLECAM

ocenił(a) film na 10
mowcie_mi_mistrzu

hej :) nie będe wdawał się w dyskusje na temat tego filmu bo już wszystkie wątpliwości zostały już poruszone. mnie mianowicie interesują filmy, które jak muwisz mają lepszą tematyke i są lepsze; tak więc zarzuć paroma tytułami które uwazasz ze są godne uwagi. przedsiołek

ocenił(a) film na 9
mowcie_mi_mistrzu

Ta furgonetka to Matrix... chyba

Ogladam horrory od dziecka ale ten jest chyba najlepiej zrobionym pod wzgledem realnosci zdjec. Fabula za to jest strasznie pokrecona. Jak ktos zna inne podobne to rzuccie tytuly

ocenił(a) film na 8
Otacon

"Wolf creek","Broken","Cold prey" , prosze:)

ocenił(a) film na 8
kot_behemot85

Witam. ogladalem ten film dosc dawno, ale przyznam ze zrobil na mnie bardzo dobre wrazenie, wyjawszy ten nieszczensy koniec. Tak sie jednak zastanawiam, skoro morderca byl imaginacja dziewczyny, moze furgonetka i wizje na stacji rowniez?? A moze to po prostu zmienione wersje wydarzen, tzn tak jak ona je postrzegala, a w rzeczywistosi wygladalo to troche inaczej? Ale generalnie nie trawie takich zakonczen, ile to juz filmow takich bylo...

ocenił(a) film na 9
Man_Behind_The_Sun

Być może nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi - jeśli tak, to daj znać ;). Czy pisząc o imaginacji chodzi Ci o to, że furgonetki i akcji na stacji w ogóle nie było? Bo jeśli to właśnie masz na myśli, to akcja tam miała miejsce, co zostało zarejestrowane na kamerze.

Pozdrawiam

Otacon

"wolf creek" jest super, ale tam nie ma pokręconej fabuły :)
Jesli chcesz oglądnać cos naprawdę pokręconego to polecam REST STOP :)
Tam nie wiadomo kto mordował....

Pozdro