Oceniam 9/10. Bardzo dobry film. Jestem fanem Jasona Stathmana i jak zwykle zagrał
nieziemsko. Także gra Paddiego była bardzo dobra. W ogóle się nie nudziłem przy tym
filmie, a końcówka arcydzieło, gorąco polecam!
W 100% się zgadzam. Aktor rewelacyjny. Film Pierwsza klasa. Pokazuję że z glinami się nie igra!!!! Polecam. 9/10.
również popieram wypowiedź. właśnie jestem po seansie i bardzo spodobał mi się Brytyjski charakter filmu. A rola Stathmana.. cóż, jeśli robisz coś długo robisz to dobrze. w jego przypadku wręcz zaj******e
Ja rozumiem, że film niezły, ale żeby dawać 9? Można dać 4 gwiazdki i dodać do ulubionych, ale 9? Tak samo jak "straszny film"- czy naprawdę uważasz, że to arcydzieło filmowe? Mowa o filmie wybitnym, niosącym jakieś przesłanie, skłaniającym do refleksji etc. Bądźmy bardziej obiektywni w naszych ocenach; to, że tobie się to podoba, nie oznacza iż film jest rewelacyjny.
hipokryzja....ma byc obiektywny....a narzucasz mu swój styl myślenia...co dla jednego jest szmirą ,dla drugiego jest arcydziełem...ilu użytkowników tyle opinii ,ale po to jest to forum ..zeby kazdy mógł napisac swoją z którą ktos inny nie musi sie zgodzic.....
Nie o to mi chodziło. Właśnie widzisz- ty mówisz, że jestem hipokrytą, ja twierdzę, że nie potraficie być obiektywni. Ja np. jestem w stanie dodać film do ulubionych a jednocześnie dać 6 załóżmy za nierówną grę aktorską czy nietrafioną muzykę. Przykładów może być sporo. Żeby było jeszcze prościej- załóżmy, że twoim ulubionym filmem jest "Ludzka stonoga". Byłbyś jednak w stanie wystawić takiemu obrazowi notę 10?
rozumiem o ci chodzi...przynajmniej tak sądzę...ale nie wiesz czym kierował sie dając wysoką ocenę.Przecież korzysta z prawa oceny filmu według swoich przemyśleń i argumentów.Wiem ze przez takie ocenianie filmy które według ciebie (i nie raz pewnie takze według mnie) są zbyt wysoko w rankingu.Moze Filmweb znajdzie na to sposób,ale napewno nie można winic theostr ze film bardzo przypadł mu do gustu.Oceniłeś Gladiatora na 10...i z tym sie zgodze...ale również oceniłeś Martixa na 9..a według mnie to film na 5...czy z tego powodu mam Cie pouczac w komentarzach??Pozdrawiam i dzięki za rozsądne argumenty.
Ta, MX4 dobrze prawi. Od tego jest ocena żeby każdym indywidualnie ocenił sobie film. Narzucanie i komentowanie kogoś jak mu przypadł film do gustu i jak go ocenił, jest jak wyzywanie kogoś za styl muzyki jaki lubi i na co dzień słucha. W dodatku także zgodzę się z oceną filmu Matrix bo także mi nie przypadł do gustu, tym bardziej skłonny bym był ocenic go niżej :)
Zgadzam się z Przemekkk i MX4. Co do ocen filmów niestety póki co tego nie zmienimy, czasem już sama się waham ile gwiazdek przyznać danemu filmowi, niestety oceny nigdy nie będą obiektywne. Nawiązując do filmu, jakby nie patrzeć ma swoje przesłanie... . Jeżeli nie można poradzić sobie z winnym przewinień (w tym przypadku morderstw), przy pomocy prawa, trzeba jakoś inaczej rozwiązać sprawę, żeby dany osobnik nie popełniał morderstw bezkarnie (szczególnie tak brutalnych) :). Może, wtedy było by ich mniej, kary surowsze, mniej przepełnionych więzień i więcej pieniędzy w kieszeni podatników. Same plusy:)
Pozdrawiam serdecznie :D
Zgadzam się w zupełności, gra Statham'a jak zwykle dobra (no może poza Transporterem 3), a film o wiele lepszy od zachwalanego sequela Sherlock'a Holmes'a!
Panowie, wy nie rozumiecie o co mi się rozchodzi. Jak czytam wasze posty, to wydaje mi się, jakby cała ocena skupiała się na: Aktorach, akcji i w jakiejś mierze na fabule. Czy zdjęcia do Matrixa były złe? Możesz mówić, że Ci się nie podobają, ale były świetne +1. Muzyka? Wspaniale wkomponowana w obraz +1 Powiedz mi, jaki był przed Matrixem film, który wprowadził taką innowację do efektów specjalnych(bullet time irp) i to na tamte lata? +1. Czy w końcu załapie ktoś o co mi chodzi? Nie lubienie czegoś, nie oznacza, że jest to złe- nie lubię Christiano Ronaldo ale piłkarzem jest świetnym. Prościej się nie da.
masz na stronie gustomierz..on pomaga mi w wyborze filmu do oglądania..nie obchodzi mnie czy ty w Martixie oceniasz muzykę zdjęcia,grę aktorów,efekty specjalne czy może ile razy było widac cycka Trinity (czy jak jej tam było)film ocenił,i teraz Filmweb podesle mu propozycje do sprawdzenia według jego gustu...to jest portal dla kinomaniaków a nie dla krytyków filmowych.Chyba troszkę za poważnie podchodzisz do niektórych spraw...stwórz stronę PrzemekkkOscarowiec i tam oceniaj nawet sposób wypalania filmu na płytę DVD...tutaj pozwól uzytkownikom oceniac filmy po swojemu co pomoże im w kontynuowaniu emisji filmów podobnych do tych które wysoko ocenili..a więc...mogę nie lubic ronaldo ale piłkarzem jest dobrym..nawet bardzo...ale ja wolę gre zespołową Manchesteru City i bramki Silvy i Aguero...mam prawo??prościej nie mozna.Pozdrawiam
A tak już całkiem serio , film do obejrzenia i zapomnienia ,jednak nie do uwielbienia:) Mimo mojej sympatii do Jasona Stathmana za Porachunki, Przekręt czy Angielską Robotę, to jednak aktor jednej roli tow ostatnich swoich filmach nie pokazuję nic nowego więc o nieziemskiej grze raczej mowy nie ma . Ale w filmie był fajny dowcip więc mimo wszystko można obejrzeć