PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=743045}

Bociany

Storks
2016
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26677
5,7 10 krytyków
Bociany
powrót do forum filmu Bociany

To znaczy, że kobiety w tym świecie nie zachodzą w ciąże?
I skoro bociany przestały dostarczać dzieci to znaczy, że ludzkość czeka zagłada?

Oczywiście, że nie. Chociaż chciałbym by wyjaśnili tą kwestię w filmie. :)

[Można umieszczać "SPOILERY" w komentarzach więc czytacie je na własną odpowiedzialność]. :)
[Jako, że jest to film dla dzieci prosiłbym o używanie odpowiedniego języka i tematyki, Tak na wszelki wypadek]. :)

ocenił(a) film na 6
nieznajomy43

Ty tak na serio?

DeoThor

Oczywiście, że nie. Po prostu raz widziałem podobny komentarz pod eng. trailerem i powstała tak ciekawa dyskusja.
Ponieważ sam pomysł na fabułę stworzył wielki błąd logiczny (skoro bociany dostarczały dzieci i już ich nie dostarczają to skąd się biorą nowe dzieci) i fajnie by było znaleźć na to odpowiedź. :)

ocenił(a) film na 6
nieznajomy43

Tak coś podejrzewałem, że to nie może być na serio, więc z uprzejmości zapytałem ;)

Zazwyczaj jestem skory na dyskusje dotyczące logiki, bądź jej braku.. Ale jakoś w tym przypadku mój mózg się po prostu wyłącza.. Coś w stylu "o czym ty myślisz debilu.. whatever spadam stąd".

Powodzenia w roznieceniu dyskusji ;)

ocenił(a) film na 9
nieznajomy43

Może twórcy pominęli ten "detal" bo wolą skupić się na tym, że ludzie bardziej myślą o kupieniu sobie nowego smartfony niż o tym, żeby założyć rodzinę i mieć dzieci. Może obejrzenie całego filmu jakoś to wyjaśni. I może będzie można obejrzeć go bez dubbingu.

ocenił(a) film na 3
nieznajomy43

Bo ludzie 18 lat temu wymyślili ciąże i poród. To wyjaśnienie podane w filmie. Już rozumiesz? :)

nieznajomy43

Dodałabym jeszcze jedną kwestię budzącą wątpliwość: kto przynosi dzieci bocianom (małe bocianiątka)?

Bo ludzkie dzieci to są pewnie z probówki, tak jak w wizji PiSu. Tym samym ludzkość w tym filmie może nie wyginęła, ale Polska ze swoją konserwatywną legislacją - na pewno :). No chyba, że Polacy - za źródłem pierwotnym - rozmnażali się z żebra, i na swoje podobieństwo (ale to też raczej wizja antyutopijna).

creep_

akurat pokazują jak się "robi" dzieci w tym filmie, tworzy je specjalna maszyna na podstawie danych z listów, w stylu "Chcę by moje dziecko miało blond włosy" i maszyna tworzy blond dziecko. :)

nieznajomy43

W filmie ojciec tłumaczy dziecku, że na przestrzeni lat ludzie odkryli coś takiego, jak ciąża i poród. Wbrew pozorom, ogół nie ma na celu ogłupić dzieci. Wiadomo, że nikt nie zamierza wyjaśniać odbiorcom na czym polega cały proces ciążowy. Trzeba brać poprawkę na to, że jest to tylko bajka i niekoniecznie wszystkie informacje muszą być zgodne z prawdą;).

ocenił(a) film na 7
nieznajomy43

Przecierz wyjaśnili. Jak Junior rozmawia z Prezesem. Prezes się go zapytał czemu już nie przynoszą dzieci. To on mówi ,że ludzie odkryli ciąże. Czyli wyjaśnili. A to ,że ten bocian który oszalał na punkcie dziecka to był tak jakby drugi powód.