Zniechęcona nieprzychylnymi opiniami i prześmiewczymi komentarzami w internecie prawie zrezygnowałam z obejrzenia tego filmu. Mimo to zaintrygowana trailerem zdecydowałam się przekonać się na własne oczy i kupiłam bilet do kina. Film porusza wiele wątków wzbudzających emocje wśród współczesnych Polaków. Pojawiają się kwestie obyczajowe takie jak in vitro, zmiana płci, eko styl życia, medycyna estetyczna, aborcja. Wszystko przedstawione w sposób dosadny i lekko przejaskrawiony, który wywołuje śmiech lub pełną potępienia i wstrętu ciszę. Głównym tematem jest kulejąca i skorumpowana służba zdrowia. Zdawałoby się, że nic tak nie łączy Polaków jak wspólne narzekanie na lekarzy i szpitale. Film ten wywołuje jednak skrajne emocje. Został już obwołany filmem pro-life, dziełem dla Sebixow, oderwanym od rzeczywistości science fiction. Czy taki jest? Jak człowiek nie zobaczy to się nie przekona. Ja obejrzałam i oceniłam na 8.
Zależy co kto lubi... Na randkę nie polecam... dla osób, które na filmie chcą się odprężyć i wyjść z 'jaśniejszą głową' nie polecam. Dla ludzi którzy są gotowi zanurzyć się w ohydzie żeby znaleźć prawdę - polecam. Można go też potraktować po prostu jak film a nie jak odbicie rzeczywistości. Na pewno wywołuje jakieś emocje.
Jaki milutki. Jak chcesz rozmawiać o filmie to proszę bardzo, jak umiesz tylko obrażać to nie marnuj mojego ani twojego czasu i lepiej się wstrzymaj
Konto założone wczoraj, oceniony jeden film... Wcale nie wyglądasz jak bot z opłaconej przez dystrybutora filmu agencji kreatywnej. ;-)
Założyłam to konto, bo przed pójściem do kina na filmwebie znalazłam zaledwie jedną w miarę pozytywną ocenę na temat Botoksu i dużo negatywnych, pełnych agresji postów. Wydało mi się to podejrzane, że ledwo co wyszedł a już wieszają na nim psy. Jak to możliwe że jest tak zgodnie krytykowany... Pomyślałem że może to kwestie ideologiczne. Obejrzałam film i okazało się że mi się spodobał więc zostawiam swoją opinię, żeby ludzie mieli bardziej obiektywny pogląd na sprawę.
Cytuje :
"Założyłam to konto "
"Pomyślałem że może to kwestie ideologiczne "
Chyba już ci się osobowość mieszają od tego oceniania ;-)