Nie wiem czy dobrze zrozumiałem interpretacje tego filmu, ale osobiście uważam ze Pan Vega chciał dla Polski właśnie coś takiego zrobić.
1. Miał na celu pokazanie Nam jak mogło, bądź wyglądało życie kiedyś w szpitalu, ratownictwie itd. ( ale dla jasności NIE WSZĘDZIE, bo pewnie są rady którzy myślą ze wszedzie tak było : )
2. Pokazuje Nam jak życie jest przewrotne i nigdy nie wiadomo co się wydarzy.
3. Ale i to co dla mnie najważniejsze: To ze mamy wpływ na nasze życie poprzez decyzje które podjmujemy. To czy na coś wyrazimy nasze zdanie czy nie.
4. Film świetnie przedstawia historie 4 kobiet, która każda podąża swoją droga i musi się zmierzyć z własnymi przeciwnościami losu. W życiu zazwyczaj jest tak ze jeśli zrobi się coś złego to spotka Cię coś złego. Ten film to świetnie pokazuje, ze osoby które zrobiły coś złego bądź złe prowadziły swoje życie to jakiś czas później spotykały se z podobnymi zdarzeniami.
Prawda jest taka, ze Polacy nie potrafią docenić już czegoś co jest Polskie i najlatwiej jest coś skrytykować. Niestety tak już jesteśmy „chowani”. Lecz w głębi duszy mam nadzieje żeście to zmieni i zmienia. Osoby które krytykują ten film to pewnie takie które Wgl nie interpetuja tego filmu bądź, maja „podobne” problemy w swoim życiu i nie mogą ich rozwiązać, albo nie chcą ich rozwiazac.
Mona własna opinia jest taka, ze film oceniam w skali 8, uznania dla Pana Vegi za odwagę i tworzenie wizji takich filmów m.