4,4 118 tys. ocen
4,4 10 1 117652
1,8 44 krytyków
Botoks
powrót do forum filmu Botoks

naprawdę ch*#a w te beznadziejne komentarze. I prawda jest taka, że przed chwilą napociłam się nad elokwentnym wywodem i wywaliło mi stronę i wszystko przepadło, więc pokrótce. Oceniam film na solidne 8/10, choć przyznaję, że nie jest to mój ulubiony film Patryka. Solidne, wręcz nagie kino i nie zapominajmy, że fabularne, a nie dokumentalne. Doszukiwanie się, że przegiął, jest co najmniej nie zrozumiał, bo w czym artysta, reżyser, może przegiąć tworząc sztukę? Przerysowana rzeczywistość, dialogi, postacie, sytuacje, które zapewniły mi i śmiech i wzruszenie i zniesmaczenie i wk@#wienie, w idealnie dobranych proporcjach. W moim subiektywnym odczuciu, jeżeli IQ nie pozwala to powinno się pozostać przy Listach do M, czy innej komedii romantycznej, która nie jest ani zabawna, ani romantyczna. Prawda jest taka, że pękł milion w jeden tydzień i tego hajsu Patrysiowi nikt nie zabierze ! Szczerze, to czuję, jakby mi ktoś w ryj napluł tą średnią 4,5. Ja na słit polisz muwis nie chodzę i nie wytrząsam się, jakie to g**no i prosiłabym wyłącznie o to samo. I to nie jest tak, że dla Vegi, każdy to zwyrol i patol, takie klimaty po prostu Go kręcą, to chce pokazywać i CHWAŁA Mu za to i czekam na więcej.
Przepraszam, dziękuję, dobranoc.

ocenił(a) film na 9
aanecia

Polecam Ci serial "Botoks" - niektóre wątki są rozszerzone, są i takie, których w fabularnym (ze względu na czas) nie ma w ogóle. Temat prawdziwy i wszystkie pokazane wydarzenia występują w służbie zdrowia, a nie wszystkie, które występują zostały pokazane...

ocenił(a) film na 9
kkutz

PS.
Też mi przed chwilą wywaliło oddzielny komentarz. Film dobry, widać, ze komuś mocno nadepnął na ... . Śmieszne są te nagrody "Węże" dla Botoksu - bo to za co je dostał znają wszyscy pracujący np. w pogotowiu. No, ale "bogowie" i "- wiesz jaka jest różnica między przemysłem farmaceutycznym, a mafią? -Mafia ma mniejszy budżet". 100%. Brawa dla Vegi!

kkutz

Jak miło, że się zgadzamy w tym temacie! Te węże to porażka! teraz Vega ma swoją wytwórnie i ( mam nadzieję ) będzie robił dwa filmy w roku na jaki tylko mu się zechce temat :D ! A innych to boli, propaganda jest straszna i ta szara masa dała sobie wmówić, że są to filmy dla patologii umysłowej ( takim epitetem mnie nazwano przy okazji Kobiet Mafii ).
Serial z przyjemnością, a podpowiesz gdzie można obejrzeć " na linii" i za friko ;p?

ocenił(a) film na 9
aanecia

Np. na Show-Maxie - 1-szy m-c gratis. Oferta filmowa "skromna" (wg mnie) i w miesiąc oglądniesz co cię interesuje, a jeszcze Ci czasu zostanie. Zresztą może masz jakiegoś znajomego/znajomą, który nie korzysta, lub korzysta w skromnym zakresie. Także dodają Show-Max niektóre telefonie komórkowe: kiedyś Orange, potem Play itd.
Vega wszedł w lukę (wielo)-tematyczną: pokazuje od brudnej kuchni policję i gangsterów, a teraz służbę zdrowia i przemysł farmaceutyczny. Niby się o tym wszystkim wie, ale jeżeli nie pracowałaś w sł.zdrowia to możesz nie wierzyć, że to co pokazane jest prawdziwe, a nie jest sztuczką scenarzysty, żeby wstrząsnąć widzem. Tak jest! Czego sam nie widziałem/doświadczyłem/zetknąłem się to opowiadali mi znajomi, w takich zwykłych rozmówkach w pracy. Zostają jeszcze inne wdzięczne grupy "społeczne": prawnicy, kler, środowiska patologiczne np. pedofili... Pozdrawiam - mamy w Polsce reżysera na miarę światowych sław, chociaż w "polskim piekiełku" nie dadzą mu wyjść z kotła.

kkutz

Znalazłam na innej stronie ten serial, jestem po dwóch odcinkach i jestem zachwycona ! :D
Parskałam śmiechem - genialne rozwinięcie wątków z filmu.
Zapomniałam, że jednocześnie powstał serial - dzięki za polecenie, nie wyobrażam sobie, że mogłaby mnie ominąć taka porcja rozrywki ;)