Bunkier

The Divide
2011
6,1 12 tys. ocen
6,1 10 1 12313
4,8 5 krytyków
Bunkier
powrót do forum filmu Bunkier

masakra!!!

ocenił(a) film na 6

Na poczatku zapowiadal sie swietnie, a wyszedl najbardziej porombany film jaki
kiedykolwiek ogladalem. Jestem pewien ze juz go wiecej nie obejrze.

ocenił(a) film na 7
WeWodzie_85

Witam . Rozumiem ,że nie każdy jest fanem krwawych jazd i ostrych produkcji, dlatego dam kilka przestróg. Odradzam na przyszłość: Martyrs, Frontiere, Oldboy, One point O , High Tension, Dans Ma Peau , cannibal holocaust, ichi the killer, Guinea Pig , Nieodwracalne, Salo, Laboratory Of The Devil, obowiązkowo należy przewinąć kilka scen w American Psycho 1 (szczególnie z solą) , krawężnik w The American History X, windę z Drive . W tym filmie (the divide) poza podważaniem pazurka nie zanotowałem nic co nazwałbym "porombanym". Schizka dla tego filmu to max 3/10.

dzieckodiuny

No to wysiadam ... ;D Dzięki bardzo !!!!

dzieckodiuny

Jeszcze Srpski Film

ocenił(a) film na 7
TylkoOnTuStoi

Skleroza ludzka rzecz :) .

dzieckodiuny

Niewątpliwie ;)
Jednak do pełni wypowiedzi brakowało mi właśnie tego filmu.

No i jeszcze Patologia, też było kilka mocnych scen.

ocenił(a) film na 7
TylkoOnTuStoi

Dziś na tvp2 ładunek 200. Film też z gatunku porywaczy psychy

dzieckodiuny

Dzięki za info, z pewnością obejrzę. Może to jakieś zboczenie, ale lubię oglądać takie kino ;)

ocenił(a) film na 7
TylkoOnTuStoi

Zboczenie to wydawanie kasy w kinie na takie perełki jak Quo Vadis vel zbudujmy sobie plan zdjęciowy ze styropianu.

dzieckodiuny

Co jest nie tak z tym ladunkiem? Ja słyszałem, że to ma byc film o wyborach do nowego sejmu okrojonego z pewnej ilości darmozjadów. Od tej pory 200 wybrańców narodu ma pełnić cięzkie obowiązki. Jako, że jest ich mniej mają więcej obowiazków, czyli pensja w górę. W związku z kryzysem zostaje obniżona płaca minimalna w PRL Pltaformersów. Ryży podnosi wiek emerytalny do 87 lat. Przedstawiciele protestujących sa zapraszani na rozmowy po czym.. giną..To chyba ten film był ?

dzieckodiuny

powinniście oglądać bajki.
Proponuje wam Shreka.....chociaż uwaga! tam też są sceny dla widzów o mocnych nerwach np.jak smok zjada Farkłada.
Prawdziwe psycho.

ocenił(a) film na 7
Corrolek

Smoczyca nie smok. A koronę i tak wypluwa ,więc lipa z krwotoku wewnętrznego :p

dzieckodiuny

Smok czy smoczyca-bez znaczenia.
Przecież nie mówi się spadł z kobyły/klaczy tylko z konia.Pogryzł człowieka pies a nie suka.
Taka mała dygresja.

dzieckodiuny

Film cienki, zgadzam się że to żadna schiza a w ogóle to kończy się przecież happyendem.

ocenił(a) film na 4
WeWodzie_85

ano spodziewałem się czegoś zupełnie innego a tu ukazane tylko zezwierzęcenie człowieka. krwawy dramat a nie thriller/sci-fi

Todorov

Wyszła stara prawda że bez wiary w Boga człowiek człowiekowi wilkiem

ocenił(a) film na 7
mitemite

Mam pytanie, czy krzyżowcy zaprowadzając swoją wiarę w Palestynie byli wilkami czy innymi zwierzątkami? Nie chodzi mi o walki w bitwach tylko o "sterylizacje" Jerozolimy w 1099 z wszystkiego co żyje i nie nosi krzyża.

dzieckodiuny

Zapomniałeś wspomnieć o księżach pedofilach i Funduszu Kościelnym.

ocenił(a) film na 7
smakosh

No ale to oczywista oczywistość :) .

ocenił(a) film na 7
dzieckodiuny

jak te twoje filmy co wymieniasz sa drastyczne to kiepściutko ;)

ocenił(a) film na 7
marcinsss89

Nie będę ściemniał tematyke mondo średnio zjadam. Co by nie powiedzieć filmy typu Men Behind the Sun są wyreżyserowane. Mimo lat efekty tam zastosowane biją mocniej po oczach niż mondo z Bałkanów, czy Chin. Wiadomo to co w filmie jest o wiele atrakcyjniejsze wizualnie niż z życia. To nie sa najdrastyczniejsze filmy, ale większość społeczeństwa już i przy nich się oburza. Wrzuć kilka tytułów snuffów może nie widziałem. Dzieki z góry.

ocenił(a) film na 8
dzieckodiuny

Może cię rozczaruję ale w internecie prawdopodobnie nie znajdziesz "filmów snuff", fbi zaprzecza ich istnieniu, wg. definicji snuff to "film ostatniego tchnienia" na którym dla zarobku ktoś zabija drugiego człowieka aby później móc sprzedać nagranie jego egzekucji, w internecie jest pełno filmów "mondo" tzn. egzekucje z rąk terrorystów, karteli narkotykowych ect. ale to nie jest snuff ponieważ jak do tej pory nie udowodniono istnienia takich filmów chodź powstało na podstawie tej idei wiele dzieł. Np. snuff 102 czy srpski film.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Snuff_film
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mondo_movies

ocenił(a) film na 7
arkasatana

Inscenizacja to słowo klucz . FBI się zastanawia czy to prawda , czy ściema OK każdy ma swoją robote. Jeżeli jest to prawda to dla mnie jest to już mondo, czyli śmierć na ekranie. Dla mnie snuff to inscenizacja, zaplanowana ściema o dużej dozie realizmu. Mnie nie kręci zabijanie ludzi, czy zwierząt. A znane mi snuffy to Guinea Pig , Cannibal Holocaust , Tesis , August Underground , sa też pojedyńcze sceny choćby z Oldboy'a . Jest tego mało, nawet mniej niż dobrych science fiction. Kolega napisał "jak te twoje filmy co wymieniasz sa drastyczne to kiepściutko" , więc myślałem , że zna ich więcej i coś napisze.

ocenił(a) film na 8
dzieckodiuny

U tego gostka wygrzebałem sporo ciekawych tytułów horror/gore/exploitation http://www.filmweb.pl/user/MasterOfGORE/blog

ocenił(a) film na 7
arkasatana

Dzięki :) Jak widać dobrych ludzi nie brakuje :) pozdro

ocenił(a) film na 7
WeWodzie_85

a mnie zaskoczył - na plus. biorąc się za ten film spodziewałam się jakiegoś nudnego sf, a nie jestem fanką gatunku, a tu taka zmyłka.

ocenił(a) film na 7
rotten_kadath

bo to bardziej dramat

WeWodzie_85

masywne pretensjonalne gówno! beznadzieja. jedyna dobra scena to ta na samym początku z okiem bohaterki. totalny gniot!