Bunny Lake zaginęła

Bunny Lake Is Missing
1965
7,2 838  ocen
7,2 10 1 838
7,3 3 krytyków
Bunny Lake zaginęła
powrót do forum filmu Bunny Lake zaginęła

tak małą liczbą głosów. Bez jaj, 170 osób w momencie pisania, a przecież to według mnie jeden z najlepszych thrillerów jakie powstały. Wspaniały suspens, fabuła pełna zwrotów akcji, chociaż trzeba przyznać, że jest tu kilka naiwności, ale mnie szczególnie one nie przeszkadzały + nieprzewidywalne zakończenie, muzyka i przede wszystkim klimat i rosnące napięcie z minuty na minutę. No serio, sam Hitchcock by się tego filmu nie powstydził. Naprawdę polecam, nie tylko miłośnikom staroci, gdyż wciąż sprawia fenomenalne wrażenie i bije na głowę współczesne thrillery.

ocenił(a) film na 4
Pauleta

Co jak co, ale mała liczba głosów przy świetnych filmach nie powinna już cię tutaj szokować.

Dramat

Już w 21 minucie odgadłem bez wahania kto jest porywaczem. A jestem przeciętnym obserwatorem. To trochę słabo. Poza tym scenariusz pełen dziur. Dlatego film nie stał się klasykiem.

hellloo

Tak, mnie też oczywista osoba śmierdziała od samego początku, już od momentu gdy oboje pojawili się w przedszkolu, było widać kto się przejmuje zaginięciem dziecka a kto nie.