PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=34218}

But Manitou

Der Schuh des Manitu
2001
6,8 26 tys. ocen
6,8 10 1 25596
6,5 4 krytyków
But Manitou
powrót do forum filmu But Manitou

Niecierpie go a moja rodzina co chwile go oglada . Mam wrażenie ze mi jako jedynej na całym świecie nie podoba sie ten film . Czy może jest jeszcz jakaś osoba na tym swiecie która ma taka samą opinie o tym filmie ????????????????????????

ocenił(a) film na 3
ayache

Ja po obejrzeniu też nie daję więcej niż 3/10, film jest bardzo kiepski. Moim zdaniem ktoś kto ocenia ten film na 10 ma niski poziom intelektualny :P Mnie też śmieszą głupie komedię typu RRRRrrrr ale ten film jest po prostu żałosny.

ocenił(a) film na 10
VampiroML

Mnie natomiast podobał się ten film, a stwierdzenie "(...)Ma niski poziom intelektualny" jest zwyczajnie chamskie. Insynuujesz, ze każdy kto ma o "Bucie Manitou" inne zdanie niż Ty to od razu debil? Ja przykładowo oglądałam wiele, wiele filmów, niekoniecznie inteligentnych, ale należy oceniać je w swojej kategorii! Np. "Zielonej mili" nie porównamy do "Titanica". Rozumiesz, o co mi chodzi? Oceniłam ten film na 10 z serduszkiem nie ze względu na to, ze film ten jest godny Oscara jak "Django", tylko dlatego, ze jest śmieszny. Ludzie maja różne gusta, nie możesz więc wyśmiewać się ze mnie tylko dlatego, ze "ktoś, kto ocenia ten film na 10 ma niski poziom intelektualny". Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 3
freckles_

On jest śmieszny? xD Wskaż mi fragment. PROSZĘ o 1 głupi fragment, który twoim zdaniem jest śmieszny.

ocenił(a) film na 10
VampiroML

Jest tu cala masa głupich fragmentów, proszę:

- Nie możesz znaleźć swojego klejnotu? To przykre...

- I kto ma pozostałe części?
- A bo ja wiem, pijany byłem...

- Wyłączcie te żyrandole!
- Żyrandol mówi się przez 'ż z kropką'!

- Na nic płacze, Apacze!

- Zostaliśmy braćmi krwi!
- Znaczy... się rżnęliście?

- Nie chcemy jechać szefie! Na dziś dość!
- Kto to powiedział?
[Wszyscy] John! John! To John!
- John, więc jesteś zmęczony, tak !?
-............
- Dobra John, hop do łóżka, reszta - ruszamy!

freckles_

Filmu nie oglądałem ale ktoś mi polecił więc wchodzę sobie na filmweb i czytam twój post i jestem pewien że nigdy tego nie obejrzę, mistrzowska antyreklama, Django arcydzieło oczywiście!

freckles_

freckles_, tacy jak VampiroML myślą, że jak kogoś nazwą "głupszym od siebie" to im ulży, bo już nie będą się czuli tacy ostatni.

ocenił(a) film na 10
Sony_West

Dzięki za pocieszenie:) Milo mi, gdy VampiroML tak do mnie napisał to byłam trochę zdolowana... I jestem Diana:)

freckles_

Masz bardzo ładne imię :)

ocenił(a) film na 10
Sony_West

Ojej dziękuję<3 A mogę spytać, czy ty oglądałas/es "But Manitou" i jeśli tak, co o nim sądzisz?

freckles_

Oglądałem dawno temu, ale pamiętam że się pośmiałem. Miałem kiedyś okres nałogowego oglądania zwariowanych komedii. Teraz siedzę bardziej w fantasy i filmach typu "Incepcja". Jeśli chcesz obejrzeć dobrą komedią, to polecam Ci "Idiokracja" (fabuła bardzo na czasie).

ocenił(a) film na 10
Sony_West

Ooo obejrzę:) A "Django" widziałeś? "Django" to mój narkotyk, ale jaki piękny! :)

użytkownik usunięty
freckles_

Wczoraj obejrzałem jeszcze raz po latach, wszedłem trochę poczytać opinie. Dla mnie film pierwsza klasa w swoim gatunku. "Django" niedawno ściągnąłem, przymierzam się do obejrzenia. Pozdro dla Diany :)

ocenił(a) film na 10

Dziękuję! Powiedz mi, gdy obejrzysz "Django" - ciekawi mnie , czy ci się spodoba :)

ocenił(a) film na 10
freckles_

"Gwiezdne Jaja - Zemsta Świrów" rownież ma podobne poczucie humoru co "But Manitu":)

http://www.filmweb.pl/film/Gwiezdne+jaja%3A+Część+I+-+Zemsta+Świrów-2004-104086 (w scenie po napisach pojawia sie na statku kosmicznym Włóżmitu;))

oraz "Lissi na lodzie":):

http://www.filmweb.pl/film/Lissi+na+lodzie-2007-338919 (teksty fajne i dubbing tez spoko choc nie jest tak dobry jak w "But Manitu")

Pozdro:)

ocenił(a) film na 7
freckles_

Django oskara... trzymajcie mnie bo zatłukę... Ok, film się ogląda w miarę fajnie, ale jest PRZEREKLAMOWANY. Przewidywalny, niezniszczalny bohater, brak logiki... Za co tego oskara?? Jedynie za aktorstwo się należy które było na wysokim poziomie szczególnie rola Di Caprio i Waltza.

Co by nie robić offtopa, But Manitou nie jest jakiś super, ale warto obejrzeć jak nie ma nic lepszego pod ręką, dawka humoru gwarantowana.

ocenił(a) film na 1
ayache

U mnie również ocena 3/10, oglądałem na siłę...

ocenił(a) film na 1
ayache

Ten film to dno + ten okropny dubbing.

ayache

Nie tylko Ty. U mnie ma jedynke od samego poczatku. Niemiecki humor... :/

ocenił(a) film na 8
ayache

Ty go nie lubisz bo ogląda go twoja rodzina czy może nie podoba ci się gra aktorska lub scenariusz? Film ocenia się po filmie a nie po tym kto go ogląda i jak długo.

ocenił(a) film na 10
ayache

But Manitou oglądałam już z dziesięć razy i za każdym razem się z niego śmieje. \jedna z fajniejszych komedii. Widocznie masz inne poczucie humoru.

ocenił(a) film na 10
ayache

Nic, tylko współczuć temu, jak Twoje życie musi być ponure.. pewnie atakujesz atmosfery żyletek, a najlepszą komedią jaką przyszło Ci oglądać była Moda na Sukces :(

ocenił(a) film na 7
ayache

Mnie ten film drażnił maksymalnie głównie przez te kiczowate anglojęzyczne piosenki szczególnie dlatego, że to film niemieckojęzyczny co pasowało jak pięść do nosa do wersji z DUBBINGIEM PL. Sam film jest naprawdę śmieszny i tylko kilka tekstów jest nieco wymuszonych, ale ogólnie po paru obejrzeniach mogę napisać, że lubię ten film, ale przyznaje, że mnie drażnił początkowo.

ocenił(a) film na 2
ayache

Bardzo zły film.

ocenił(a) film na 9
ayache

tak

ocenił(a) film na 10
ayache

film był w pyte nie moge doczekac sie na nową czesc 10/10