PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1457}

Butch Cassidy i Sundance Kid

Butch Cassidy and the Sundance Kid
1969
7,8 22 tys. ocen
7,8 10 1 22059
7,6 32 krytyków
Butch Cassidy i Sundance Kid
powrót do forum filmu Butch Cassidy i Sundance Kid

Jeden z najlepszych westernów w historii kina,a oto 10 najlepszych
52r-W samo południe
56r-Searchers
59r-Rio Bravo
60r-7 wspaniałych
62r-Człowiek który widział kto zabił Liberty Valanca
65r-Za kilka dolarów więcej
66r-Dobry zły brzydki
68r-Dawno temu na dzikim zachodzie
69r-Dzika banda
59r-Butch Cassidy & Sundance Kid

ocenił(a) film na 10
returner

Jeżeli ktos chce coś zdobyc z klasyki to napiszcie do returnera na returner@wp.pl
On odpisał mi od razu, obecnie ma ok 1400 filmów
ok 900 z klasyki
On tu napisał zaledwie małą częśc wszystkich swoich filmów.

użytkownik usunięty
returner

Returnerze, śmiem się nie zgodzić z tobą w 100 %. Otóż Siedmiu wspaniałych jest najsłabszy na tej liście, dzika banda też nie aż taki dobry. Zastąpiłbym je filamami: Tombstone i Mały Wielki Człowiek, ewentualnie Bez przebaczenia. Trzeba jednak Ci przyznać, że niezła lista.

tylko 1400?? nie ma się czym ekscytować, choć to i tak sporo (osobiście znam 3 ludzi mających ponad 2000 filmów... a żeby powyżej 100 to już to dla niektórych wyczyn)

za to ja się z Tobą nie zgodzę. Siedmiu wspaniałych - klasyka w ścisłym tego słowa znaczeniu, podobnie najlepszy (obok Bez przebaczenia) antywestern w historii. Osobiście zastąpiłbym na tej liście "W samo południe" (zupełnie nie wiem czemu ten film jest tak popularny, chyba tylko z powodu osamotnienia szeryfa, reszta nie trzyma się tam kupy) na "Bez przebaczenia".

sivyok

Największy brak na tej liście to "Bez przebaczenia". Osobiście od siebie dodałbym jeszcze "Człowieka zwanego Ciszą".

returner

Siedmiu wspanialych to nieudolna kopia dzieła Kurosawy 7 samurajów. Zamiast zachwycac sie tym westernem ogladnijcie sobie pierwowzór.

ocenił(a) film na 9
returner

A gdzie "Stagecoach" ("Dyliżans") z Johnem Waynem w roli głownej??

ocenił(a) film na 6
skiba_94

Każdy może tworzyć subiektywne listy najlepszych westernów w historii kina. Ja sam miałbym pewnie problem ze stworzeniem takiej listy, ale na pewno znalazłbym w niej miejsce na 3:10 to Yuma z 1957 no i oczywiście Bez Przebaczenia z 1992.