PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331608}

Całkiem zabawna historia

It's Kind of a Funny Story
2010
7,1 79 tys. ocen
7,1 10 1 78645
6,1 21 krytyków
Całkiem zabawna historia
powrót do forum filmu Całkiem zabawna historia

zenada nie polecam film prosty jak pustak zarty niskich lotow a cala historia o kant dupy

daje 5 /10

użytkownik usunięty
Amiga1240

jeśli żenada to czemu dajesz mu ocenę 5?
nie rozumiem za bardzo tego.na tą ocenę także trzeba zasłużyc

ocenił(a) film na 2

ja dalem 2 .. bo to knot jakich malo

użytkownik usunięty
witold_Mega_hit_polsatu

tez dałem podobnie.
na ocenę 5 nie zasługuje napewno

ocenił(a) film na 8
Amiga1240

"Wogole nie zabawna historia" - gdybyś się głębiej wdrążył, zauważyłbyś, że ten film w ogóle ma nie być śmieszny. Dlaczego uważasz, że "film prosty jak pustak zarty niskich lotow a cala historia o kant dupy" (btw. wspaniałe słownictwo i argumentacja)? Ja sądzę, że film jest wartościowy i ma wiele do przekazania.
Może ze strony reżysera był to błąd nazywać film "Całkiem zabawna historia" bo z pewnością wiele osób obejrzało go z nastawieniem na komedię. A nad tym filmem trzeba troszkę pomyśleć.

DadaJaMajka

Dramat, Komedia - ani to dramat ani komedia trywialna historia jakby innych tematow nie bylo ..to samo sie tyczy nie zaslane lozka ..nudny jak flaki z olejem. ..kiepski film dla mnie i tyle.

ocenił(a) film na 8
Amiga1240

Według Ciebie. Według mnie jest to dramat z paroma wątkami komediowymi. Film dla mnie jak najbardziej w porządku. Dla Ciebie flaki z olejem, ok, Twoja sprawa. :)

DadaJaMajka

Dziekuje ze szanujesz moje prawo do demokracji widac ze madra z ciebie niewiasta
pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
Amiga1240

Dziękuję, miło mi to słyszeć. :) Również pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Amiga1240

To nie prawo do demokracji tylko do wyrażania swojego zdania i poglądów :) Demokracja to zupełnie co innego.

ocenił(a) film na 5
Amiga1240

Zgadzam się, film wyjątkowo nudny.

ocenił(a) film na 6
Amiga1240

Muszę się zgodzić z Amiga1240. Pomysł ciekawy, ale wykonanie słabe. Być może -tak jak ktoś tu napisał- żeby wyżej ocenić film trzeba być nastolatkiem i poczuć jakąś więź z głównym bohaterem. Jak dla mnie cały film "ciągnie" Zach G. i jego wątek, reszta to niestety historia pretensjonalnego dzieciaka, którą można streścić do: "nie chcę uczestniczyć w wyścigu szczurów, więc pójdę do szpitala".

ocenił(a) film na 9
DadaJaMajka

Wlasnie, wydaje mi sie ze wiekszosc niskich ocen pochodzi od ludzi ktore zasiadaly do tego filmu z nastawieniem na jakas mocna komedie...a tu Boom - Film wartosciowy, z przeslaniem i oh, trzeba przeciez troche pomyslec...

ocenił(a) film na 5
Amiga1240

Zgadza się nie jest to na pewno całkiem zabawna historia, komedią ten film też nie jest. Ma pewne przesłanie, niestety nie do zrozumienia przez wszystkich. I proszę osoby które komentują piszcie bez błędów ortograficznych, jak się na coś takiego patrzy to zastanawiam się jakie dzieci piszą posty: "w ogóle", "na pewno".

premo18

wybacz ale jestem informatykiem systemow unixowym - ni uzywam polskich znakow od 19 lat - za to pisze niezmiernie szybko

ocenił(a) film na 5
Amiga1240

ale przecież nie chodzi o polskie znaki...

ocenił(a) film na 3
Amiga1240

5 to za DUZO
Nuda nuda i nuda

ocenił(a) film na 7
permis

Pewnie gdybym nie rozumiała problemów z jakimi zmagają się bohaterowie filmu, też bym tak oceniła. Połączenie ciekawe. Jednak nie podobała mi się scena, w której Bobby rozmawia z Craig'iem i mu zazdrości jego życia. To tak jak powiedzieć do kogoś z depresją: "Twoje problemy są niczym, w porównaniu z moimi". Dla mnie film w porządku.

ocenił(a) film na 2
Humoreska

Całkiem badziewna historia. Całkiem zabawny tytuł. Całkiem zasłużona ocena to 2, sam nie wiem, czemu nie 1.

ocenił(a) film na 7
Camillus

Moim zdaniem - kawał dobrego kina, dramat w konwencji komedii, komedia w konwencji dramatu, taki słodko-gorzki śmiech przez łzy. Aktorsko - wysoka półka. Kilka spłyceń i nielogiczności dodaje nawet uroku. Moja ocena = całkiem zasłużone 7.

ocenił(a) film na 7
Zygfryd

Zgadzam się z przedmówcą :) Nic nowego w filmie nie zobaczymy, utarte historie, schematy. Taki trochę powrót do młodzieńczych lat;)przyjemnie się ogląda, fajna muzyka.
I nie rozumiem ludzi, którzy oceniają filmy 10 lub 1. Ale może dla niektórych świat jest czarno-iały.

pawel_zarzycki_poczta

A mi film bardzo się podobał. Nie miał być z pewnością wielce zabawną komedią, ale pomimo tego miejscami mnie rozbawił. Ma przesłanie, które warto zauważyć. Może dlatego mi się spodobał, sam jestem niewiele starszy, ale wg mnie godny polecenia ;)

ocenił(a) film na 4
pawel_zarzycki_poczta

Jak dla mnie, nie była to całkowita strata czasu, ale był to czas, który można było spożytkować inaczej (tudzież lepiej). Momentami film mnie bawił. Momentami nakłaniał do refleksji. W większości - nudził. Obejrzałam do końca, ale bez rewelacji. Czy ktoś jeszcze po obejrzeniu filmu odnosi wrażenie, że w USA każdy nastolatek w jakiś sposób z walczy z depresją? Nastała moda na depresję, czy co? Nie wiem - może takie mam odczucie, że za moich czasów szkolnych, czy czasów studiowania, problemy jak te, które dotknęły bohatera przechodził każdy, ale jakoś nie popadano z tego powodu w depresję. Depresja to poważna choroba, a to co przechodził bohater, to raczej problemy wieku dojrzewania. Z resztą bohater szybko sam zdał sobie z tego sprawę, że pragnął znaleźć się w miejscu, w którym nie powinien. Pobyt wyszedł mu finalnie na dobre (innym pacjentom również), film dobrze się skończył, napawa optymizmem, wyjaśniając że tak "ogromne" problemy, które dotknęły bohatera "w trudach i bolączkach" ale można przeżyć. Może gdybym była nastolatką, film zrobiłby na mnie lepsze wrażenie. Nie jestem. Zetknęłam się już z prawdziwymi problemami życia, w obliczu których, to co przechodziłam za czasów szkolnych (wypisz wymaluj problemy bohatera) to sielanka. Dla mnie temat w depresji w takim wydaniu, wydaje się być śmieszny i przekoloryzowany.

Amiga1240

Lekki film o szpitalu psychiatrycznym. Miło się ogląda i taki też nastrój zostaje po obejrzeniu. Jak ktoś ma ochotę na coś trudniejszego, polecam "Lot nad kukułczym gniazdem".

5476

dobra wypowidze
pozdrawiam