PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10060182}
6,5 20 tys. ocen
6,5 10 1 20170
6,5 29 krytyków
Caddo Lake
powrót do forum filmu Caddo Lake

1. Jak to możliwe, że cała rodzina w ogóle istniała, skoro mała Anna zniknęła w latach 50. - jak to możliwe że zmarła jako dorosła. Sposób zniknięcia Parisa wskazuje na to, że ich sobowtóry mogły istnieć w przeszłości (przykład Ellie cofającej się o miesiac i widzącej siebie) ale nie posiadali oni swojego sobowtóra w przyszłości (Paris jest zaginiony) - jak więc możliwym jest, że Anna dorosła, założyła swoją rodzinę i zmarła w średnim wieku?

2. Jak Anna trafiła do rodziny? Została zaadoptowana? Jak to możliwe, że nikt o tym nie wspomina, skoro "adopcja" musiała się dokonać bardzo niedawno (zaginęła w wieku 8 lat i tyle samo miała w przyszłości).

3. Jak Celeste mogła nie rozpoznać swojej córki gdy spotkała ją w 2005?

4. Jakie było znaczenie tamy? (czy w ogóle miała ona jakiekolwiek znaczenie)

5. Co ukrywał ojciec Parisa / mąż Anny?

Bardzo dobrze oglądało się ten film, ale na koniec dostajemy dosłownie zero odpowiedzi a scenariuszowych dziur tam jest więcej niż w szwajcarskim serze.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
suszyMie

Gratuluję, nie wniosłeś nic do tego wątku poza pokazaniem jakim chamem jesteś

ocenił(a) film na 6
headlong

To już trzeci czy czwarty wątek, gdzie to wygląda, jakby on szpanował, że zwykły film zrozumiał i musiał to zakomunikować wszystkim dookoła :D Trochę żenująco się to czyta.

ocenił(a) film na 8
headlong

Ojej, jak moz a obejrzeć cały film i zupełnie go nie zrozumieć... film opowiada o pętli czasu. Anna nie został a adoptowana "dopiero co" w wieku 8 lat. Byla córką Celeste i Daniela, zaginęła, trafiła do lat 50 i to tam została adoptowana, tam dorosła, wzięła ślub i urodziła syna. Chlopaka, który okazał się jednocześnie ojcem głównej bohaterki filmu. Jakim cudem jej matka na parkingu w 2005 kiala rozpoznać ją jako córkę? Skąd miała wiedzieć jak wygląda jej dorosła córka, skoro trzymała dopiero co kilkuletnią Elle na rękach. Uswiadomila sobie, ze na parkingu byla jej corka, gdy zobaczyla ją po jej powrocie w 2022 i rozpoznala ją i ranę na jej policzku, którą sama jej zrobila. Proszę, obejrzyj ten film ponownie...

Phonetique

Ja mam problem z zaginioną Anne. Anne trafiła do lat 50-tych. Nie wiedziała jak i skąd się tam wzięła, bo jednego dnia żyła w 2022 a następnego dnia obudziła się w 1952. Nie posiadała żadnej wiedzy na temat portalu, który znajdował się na rzece. Chodzi o to że na jej miejscu każdy człowiek niezależnie od wieku popadłby w obłęd a nie chodził normalnie do szkoły i założył rodzinę jakby nic się nie stało. Po takim wydarzeniu normalne życie byłoby niemożliwe i skończyłaby w wariatkowie a nie na ślubnym kobiercu. Jeszcze raziło mnie zachowanie jej siostry i ojca, na których pierwsze przeniesienie w czasie, też nie zrobiło większego wrażenia. A wracając do matki Elle, to ta powinna zajarzyć że dziewczyna, którą widziała 17 lat wcześniej, jest podobna do jej córki. Zwłaszcza że to spotkanie wywarło na niej ogromne wrażenie i ukształtowało jej życie. Jestem pewny że zapamiętałaby twarz i głos spotkanej dziewczyny na całe życie. Ten film całkowicie pomijał czynnik ludzki. Ja wiem że to tylko film ale jednak o ludziach a nie androidach.

rbej

Co do sytuacji na parkingu: jak to sobie wyobrażasz, nawet jeśli ruda miałaby nieludzką pamięć do twarzy, którą wersję by uznała za prawdziwą:
a) moja córka przenosi się w czasie,
b) kilkanaście lat temu jakaś baba, pewnie kochanka ojca mojego dziecka, była bardzo podobna do mojej córki.

ocenił(a) film na 8
Phonetique

Anna nie była córką Celeste. Elle była córką Celeste. Anna była córką Daniela.

headlong

Ja podczas seansu się zastanawiałem po co blondyna pisze na kartce te proste kalkulacje, ale dopiero później uświadomiłem sobie, że przecież istnieją ludzie twojego pokroju, którzy nawet po rozpisaniu na kartce nie zrozumieją przebiegu wydarzeń jeśli nie poda się ich zgodnie z chronologicznością. Bez urazy.
PS: ,,a scenariuszowych dziur tam jest więcej niż w szwajcarskim serze."
Aż przypomniała mi się sytuacja z USA gdzie jakaś fast foodowa restauracja chciała konkurować z 1/4 funciakowym burgerem i wypuściła 1/3 funta, a ludzie nie chcieli kupować, bo ,,przecież 1/3 to mniej niż 1/4, bo 3 jest mniejsze niż 4, prawda?" Bez urazy 2.0.

headlong

Jakbyś oglądała Powrót do przyszłości, to nie zadawałabyś takich pytań, a z całą pewnością odpuściłabyś sobie 1.
1. Alternatywna linia czasu albo światy równolegle. Ellie w poszukiwaniu siostry zapuściła się za 1 razem w okres na 1 miesiąc przed głównymi wydarzeniami. Wtedy jej siostrzyczka też zgubiła się na jeziorze, ale Ellie znalazła ją w szczelinie między czasami i kazała wracać do domu i mała wróciła z powodzeniem. Elie przechodząc przez szczelinę trafiła z powrotem do dnia, kiedy Anna zaginęła na dobre i zobaczyła siebie z tamtego czasu wysiadająca z łódki.
Ellie która już nie należała do tej czasoprzestrzeni zwiała kradnąc swoją łódkę.
2. To były lata 50, trochę po wojnie. Zakładam, że nie było tyle papierologii ile mamy obecnie. Dziewczynka po wyzdrowieniu trafiła prawdopodobnie do rodziny zastępczej, jako 8letnue dziecko mogła wiele rzeczy zapomnieć, wyprzeć, wspomnienia zastąpiła innymi. Zdjęcia i to co mówi o niej jej późniejsza rodzina świadczą, że była to raczej pogodna i szczęśliwa kobieta.
3. Mogła. No kurde, te zdarzenia w świecie Rudej dzieliło jakieś 16-17 lat.
4.czy oglądałaś film??? Dziewczyno, znaczenie było olbrzymie. Rozpoczęto jej budowę w latach 50 wtedy też zaczely się podróże w czasie-przez okresowe spadki poziomu wody otworzył się portal. Był aktywny tylko w czasie gdy woda była bardzo nisko. Jej przerwanie w 2022 miało na zawsze zamknąć portal i Paris nigdy już nie wróciłby do domu.
5. Nic nie ukrywał. Anna w chwili zaginięcia i przejścia do innego czasu była zbyt młoda żeby połączyć kropki i zajarzyć, że niska woda plus Zatoka nowego stada to klucz do tajemnicy jej pojawienia się w 52r.

Ubolewam, bo film skomplikowany nie był.