Candy

2006
7,4 33 tys. ocen
7,4 10 1 32969
7,3 9 krytyków
Candy
powrót do forum filmu Candy

do czego może doprowadzić taki związek w ktorym oboje ćpają? Sami na wzajem się wykończą i jeszcze ta prostytucja;/ dramat.. niestety z życia wzięte
scena porodu była straszna:( szkoda że nie byli na końcu razem:( bardzo dobry film..

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) film na 10
Moniczkaa

no właśnie, dlaczego on w końcu nie chciał być z nią? bo ja końcówki to już zupełnie nie zrozumiałam... scena porodu - zgadzam się - straszne. Oni leżeli z martwym dzieckiem - szok.

Szczerze mówiąc to mam mieszane odczucia. Heath - wspaniały. Ale ona nie do końca mnie przekonała. W ogóle mam wątpliwości co do tego, czy chciałabym powtórnie obejrzeć ten film. Mam wrażenie że zupełnie do mnie nie trafił...

killmebeforeidie

Dlaczego on nie chciał z nią być? Wg mnie ponownie nie chciał zrujnować jej życia, w końcu ona była po odwyku. Na końcu filmu podczas ich pocałunku mamy momenty jakby byli ponownie na karuzeli (taki powrót do pięknych chwil, do ich "nieba") i stąd wydaje mi się te jego słowa że nie ma już powrotu, a "ułaskawienie" od śmierci jest kruche i powinno się o tym pamiętać.

ocenił(a) film na 7
dzi_had

Natomiast ona nie dbała o to jak będzie im razem po jej odwyku bo tak bardzo kochała go że była by w stanie znów żyć w piekle niszczącym ich od środka, być może brała pod uwagę że on pójdzie w jej ślady i też się oczyści bo miłość te słabości jest wstanie przezwyciężyć. Jego decyzja jak ona wróciła daje nam różne interpretację jego zachowania.

Sam film jako historia była bardzo dobra. Mamy coś nietypowego czyli miłość na tle uzależnienia od narkotyków. Tu mamy procesy staczania się w dwa kierunki naraz na dno (miłość, narkotyki). Uważam że w tym filmie nic nie brakuje, dramaty bez happy endu dają większe pole dla widza. Polecam dla tych co chcą przeżyć monumentalno-sentymentalną w jakimś sensie podróż