PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10020102}
4,0 35  ocen
4,0 10 1 35

Carnifex
powrót do forum filmu Carnifex

Coraz częściej widzimy filmy, których twórcy mają pomysł, ale zbyt mało zdolności twórczych i intelektu do jego realizacji. Ten film jest po prostu pusty. Nie daje żadnych wrażeń ani fabularnych, ani emocjonalnych, ani intelektualnych. No to może wizualne - piękno australijskich lasów, zwierzęta itd? No, ale to nie jest dokumentalny film przyrodniczy. Zupełnie bezcelowa produkcją o mdłym wątku ekologicznym - jakby twórcy sami nie wierzyli w jakieś tam przesłanie. Zupełnie bezwartościowa produkcja, a jakiekolwiek punkty wyłącznie za zdjęcia.

mordachamordasinski

Można się zgodzić się z tym, że film jest dość pusty i za dużo czasu poświęcono na chodzenie po lesie bez odrobiny suspensu. Przez to pierwsze 50 minut jest nudnawe i kilka dobrych 'jump scen' później nie ratuje całości, ale pisane o brakach w intelekcie twórców dlatego, że ci się film nie podobał jest po prostu wieśniactwem. Produkcja jest sprawnie zrealizowana, a taką 'bezcelowość' masz w znacznej części, jeśli nie większości współczesnych filmów z tego gatunku. Wątek ekologiczny spoko i bardzo na czasie. Nie każdy film musi być arcydziełem. Większość to jednorazowy seans.

ocenił(a) film na 3
Tracker

Pozdrawiam więc wielce czcigodnego "słoika". Jaki miastowy - taki komentarz :))).

mordachamordasinski

No zgadza się, twój komentarz był manifestem wieśniactwa rodem z najbardziej zapadłej dziury, gdzie zamiast edukacji rządzi 'uniwersytet chłopskiego rozumu' O byciu słoikiem, to możesz tylko pomarzyć, a mnie takim stwierdzeniem nie obrazisz bo słoikiem nie jestem, także pa pa, idź orać pole, a aktywność w internecie zostaw mądrzejszym.

ocenił(a) film na 3
Tracker

Hahahaha :D.