5,4 5,1 tys. ocen
5,4 10 1 5086
6,2 36   krytyków
Censor
powrót do forum filmu Censor

bo od początku film świetny. Genialny temat, super klimat, spartolona końcówka. Warto zobaczyć, klimat vhs-ów, lat 90-tych po prostu cud, miód, orzeszki. Historia niebywała, świetnie .że ktoś wpadł na taki pomysł. Warto obejrzeć, pomimo zrypanej końcówki bo została mocno przekombinowana.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
dzyniu88

Polecasz film, a dajesz 3, hmm...

ocenił(a) film na 7
interpretator

dokładnie ^_^
a ja mam tak: Kobieta zajmująca się cenzurą filmów, ogląda horror, który przypomina jej traumę z dzieciństwa. Jako mała dziewczynka opiekowała się siostrą, która jednak zaginęła. Teraz rozpoczyna śledztwo mające na celu odnalezienie siostry.
Myślę że to bardziej dramat psychologiczny z krwawą końcówką niż horror, ale jest dobry. Film pokazuje jak pod wpływem traumy i poczucia winy zaciera się granica między fikcją a rzeczywistością.
7/10

interpretator

On daje 3, bo sobie wymyślił własną skalę ocen 1-5... Dzyniu, to już jest nudne.

dzyniu88

no ale taki był zamysł i koncepcja filmu. nie mogło być innej końcówki lub ukierunkowania gł. bohaterki.

ocenił(a) film na 6
dzyniu88

Mnie finał wynagrodził wcześniejsze mankamenty. Uwielbiam ostatnie sceny.

ocenił(a) film na 5
dzyniu88

Po części się zgadzam że może trochę końcówka jest przekombinowana, ale po analizie filmu i zastanawianiu się o wyborach reżysera to nagle wszystko idealnie się układa i wtedy końcówkę można nazwać jakkolwiek ale zdecydowanie nie przekombinowaną.

ocenił(a) film na 4
dzyniu88

Końcówka to najlepszy okres tego filmu