PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868290}
5,4 4,8 tys. ocen
5,4 10 1 4827
6,2 32 krytyków
Censor
powrót do forum filmu Censor

bo od początku film świetny. Genialny temat, super klimat, spartolona końcówka. Warto zobaczyć, klimat vhs-ów, lat 90-tych po prostu cud, miód, orzeszki. Historia niebywała, świetnie .że ktoś wpadł na taki pomysł. Warto obejrzeć, pomimo zrypanej końcówki bo została mocno przekombinowana.

dzyniu88

Polecasz film, a dajesz 3, hmm...

ocenił(a) film na 7
interpretator

dokładnie ^_^
a ja mam tak: Kobieta zajmująca się cenzurą filmów, ogląda horror, który przypomina jej traumę z dzieciństwa. Jako mała dziewczynka opiekowała się siostrą, która jednak zaginęła. Teraz rozpoczyna śledztwo mające na celu odnalezienie siostry.
Myślę że to bardziej dramat psychologiczny z krwawą końcówką niż horror, ale jest dobry. Film pokazuje jak pod wpływem traumy i poczucia winy zaciera się granica między fikcją a rzeczywistością.
7/10

interpretator

On daje 3, bo sobie wymyślił własną skalę ocen 1-5... Dzyniu, to już jest nudne.

dzyniu88

no ale taki był zamysł i koncepcja filmu. nie mogło być innej końcówki lub ukierunkowania gł. bohaterki.

ocenił(a) film na 6
dzyniu88

Mnie finał wynagrodził wcześniejsze mankamenty. Uwielbiam ostatnie sceny.

ocenił(a) film na 6
dzyniu88

Po części się zgadzam że może trochę końcówka jest przekombinowana, ale po analizie filmu i zastanawianiu się o wyborach reżysera to nagle wszystko idealnie się układa i wtedy końcówkę można nazwać jakkolwiek ale zdecydowanie nie przekombinowaną.

ocenił(a) film na 4
dzyniu88

Końcówka to najlepszy okres tego filmu