Chłopczyca

Tomboy
2011
6,9 4,0 tys. ocen
6,9 10 1 4045
7,3 15 krytyków
Chłopczyca
powrót do forum filmu Chłopczyca

To teraz robią filmy o dziecięcych lezbijkach? Odrażające. Utwierdzam się w przekonaniu, że
francuskich filmów się nie ogląda.

ocenił(a) film na 8
MJ_killer

Jesteś w błędzie, najpierw zobacz ten film, a potem komentuj :) To nie jest opowieść o dziecięcych lesbijkach, bo dziesięciolatka, nie może stwierdzić, że nią jest, w tym wieku nie da się określić. Myślę, że jesteś za mało wyrozumiały, mądry, a także empatyczny, aby cokolwiek z tego zrozumieć, dlatego na tych zdaniach kończę moją wypowiedź, powodzenia w dalszym ocenianiu filmów po ich tytule :))) Haha

LizStafford

Z tą mądrością to żeś wysadził. Powodzenia w dalszym ocenianiu ludzkiej mądrości po komentarzach w internecie. Hehe.

ocenił(a) film na 8
MJ_killer

Proszę Cię u każdej osoby da się to określić po przeczytaniu komentarza, choćby jednego. Tym bardziej w Twoim przypadku, ktoś taki jak Ty, piszący - ''filmy o dziecięcych lezbijkach'' pokazuje tylko jaki nietolerancyjny i ograniczony umysłowo jest. Widzisz, mój drogi, ja potrafię dać jakiś przykład, zanim napisałabym tak jak Ty ''francuskich filmów się nie ogląda'', chociaż zapewne widziałeś max 2-3 francuskiej produkcji dzieła na ekranie, nie wspomnę, że kiedy krytykuję się dany przedmiot, warto swoje zdanie wesprzeć dobrymi argumentami, co u Ciebie jest widocznym brakiem.

LizStafford

Gust nie ma wpływu na mądrość.
Nietolerancja pewnych zachowań może być uzasadniona. Dla ciebie ludzie przeciwko homoseksualizmowi są nietolerancyjni, a popierający- mądrzy. To świadczy o TWOIM ograniczeniu umysłowym.
Dla ciebie mądrość to umiejętność poprawnego napisania recenzji? To wiedza/doświadczenie mój drogi. Widzisz, to co ty i większość społeczeństwa nazywa mądrością, jest tak naprawdę zbiorem pojęć: inteligencja, wiedza, mądrość. Brak tej pierwszej spowoduje, że zdobyta wiedza będzie bezużyteczna, a mądrości nigdy się nie osiągnie. Jak w twoim przypadku.

ocenił(a) film na 8
MJ_killer

Rasizm się potępia, a Homofobia jest dobra, tak?
Ty lepiej się nie wypowiadaj na temat mądrości, bo skoro ją się nabywa, to ciekawe gdzie ona w Twoim przypadku jest.
Najbardziej śmieszą mnie Twoje błędy ortograficzne... ''żeczywistą''
Chyba musisz być niewidomy, skoro nie widzisz tej czerwonej linii, która pomaga takim ludziom jak Ty, kiedy sami nie wiedzą jak się pisze jakieś nawet najprostsze słowo.

LizStafford

Piszę na telefonie bystrzaku...

MJ_killer

"Powodzenia w dalszym ocenianiu ludzkiej mądrości po komentarzach w internecie."

- Napisała osoba oceniająca film po samym tytule, co więcej - zakładająca w tym celu osobny wątek.

LizStafford

:)))))))))
Jak ci się podoba buźka z 10 ustami? Oddaje żeczywistą minę, nie? ;)

ocenił(a) film na 8
MJ_killer

Zanim będziesz się ze mnie śmiał zajrzyj to słownika ortograficznego :) Chyba to w Twoim przypadku jest najbardziej wskazane na obecną chwile, oprócz tego powiem Ci, że ''buźki'' można tworzyć na wszelki sposób. Nie muszą być one od razu odzwierciedleniem reali, mogą przedstawiać cokolwiek zechcesz, nie ma co się ograniczać, w żaden sposób.

LizStafford

Nie bębę:
/:-*&((,.-/
A la Picasso
+ja się nie z ciebie śmieje tylko z tobą (patrz buźka na końcu a nie "hahaha"). Kolejny raz utwierdzono mnie w przekonaniu, że w internecie nie warto być miłym.
Więc dla ciebie mądrość to też poprawność ortograficzna? Nie słyszałeś o dyslekcji/dyzortografii? To brawo, wykazałeś się.

ocenił(a) film na 8
MJ_killer

Dobra, skończmy temat, oprócz tego, iż uważać (bo mogę) Ciebie za osobę mniej inteligentną... bądź mądrą, nie zmienia faktu, iż akceptuje to, że masz inne zdanie. Nie każdego musi interesować ten sam temat, widzę, że przeważa na Twoim koncie Sci-Fi, czy fantasy, także zostań przy tym :) Francuskie filmy nie są wybitne, potwierdzam, ja np. dodałam tutaj jedną gwiazdkę dodatkowo, bo zrozumiałam wszystko, proste wypowiedzi, hmm a j.francuski u mnie, cóż, to coś o czym wolę nie wspominać.
Rzeczywiście, możesz mieć tę dysleksję/dysortografię. Jestem po prostu osobą za bardzo wyczuloną na nią, stąd moje nie miłe wypowiedzi, oprócz tego nienawidzę homofobów, a mam z nimi kontakt na co dzień, niestety, nie tolerują, a nawet nie powiedzą ci konkretnie dlaczego...

LizStafford

Nie obrażam homoseksualistów w twarz i nie uważam, że są gorszymi ludźmi (jak bespodstawnie twierdzą homofoby). Dla mnie homoseksualizm to drobne wypaczenie w naturze (bo przecież po co są dwie płci), które wpływa TYLKO na seksualizm. Mnie po prostu odraża widok babochłopa, bo jestem mężczyzną i jestem wyczulony na kobiecą urodę.
Cenię Twoje zniżenie z tonu i, mimo wciąż podzielnych uwag, kończę dyskusję przeprosinami za obrazę. Nie ma co ludzi oceniać na Filmwebie, no chyba że są to aktorzy ;)
PS Mimo iż lubię fizykę, moim ulubionym gatunkiem jest triller. W końcu nie oceniłem przecież wszystkich filmów które oglądałem.

ocenił(a) film na 8
MJ_killer

Mam tak samo, ogólnie jestem kobietą i z własnego doświadczenia wiem jak kobiecość, czy elementy urody tej płci, (śmieję się, czy części ciała) działają na mężczyzn.
Rozumiem to, że panowie wolą kobiety, a nie dziewczyny wyglądające jak osoby płci przeciwnej, w końcu - jakby woleli facetów, byli by homoseksualni,aczkolwiek samo podobanie, wolenie i pociąg - to też różne dwie sprawy.
Chociaż, gdy dziewczynka ma 10 lat, trudno wymagać od niej, aby wyglądała jak kobieta. Brakuje jej kształtów, a także innych cech, aby je podkreślić, stąd nie można jej zabronić, aby w tym wieku pobawić się czasem w chłopaka :)
Myślę, że osoby płci żeńskiej nawet w krótkich włosach mogą być kobiece, przecież włosy to tylko dodatek, nie zwraca się na nie największej uwagi :)

LizStafford

Według mnie każda kobieta, nawet niewiarygodnie brzydka, lepiej wygląda w długich rozpuszczonych włosach niż w krótkich/związanych. Ale to tylko moja opinia. No i przecież wygląd to nie wszystko, ale i tak cieszę się, że żyję w Polsce ;)

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 9
MJ_killer

to jest film o transseksualnym dziecku (chlopiec zamknięty w ciele dziewczynki) nie o lesbijce.. chociaż tytuł jest mylący to chodzi o tożsamość płciową a nie orientację.

Mathematics

Temat zamkniety 3 miesiace temu.

ocenił(a) film na 9
MJ_killer

pomyślałem, że inni po albo przed obejrzeniem tego filmu mogą to czytać i może chcieliby wiedzieć cos o filmie

Mathematics

Mozna jakos usowac tematy? Z checia bym to zrobil :/