Chłopiec w pasiastej piżamie

The Boy in the Striped Pyjamas
2008
8,1 420 tys. ocen
8,1 10 1 419585
6,2 28 krytyków
Chłopiec w pasiastej piżamie
powrót do forum filmu Chłopiec w pasiastej piżamie

:)

ocenił(a) film na 8

Zawsze jak oglądam tego typu filmy to bardzo drażni mnie ta esesmańska natura i zacofanie.W tym przypadku gestapowiec sam nasrał do swojego gniazda...

ocenił(a) film na 8
HERBRODDSON

W tamtych okrutnych czasach , grubo ponad połowa niemców była zaślepiona i zacofana.

HERBRODDSON

mnie drażni Zyd obierający kartofle w domku Niemca..
przecież to jakiś absurd!
może całą służbę sobie wynajmowali z obozu?pod kolor butow czy tez sukienki?
kiedy mysle o komorach gazowych , o stosach cial..przechodza mi dreszcze przez plecy.

a tu? co to jest ja sie pytam,.co to jest?przeciez to nie jest zadnym odzwierciedleniem.ja rozumiem ze moze z zalozenia film mial byc lekki..ale jezeli ktos sie porywa na robienie filmu o tak drazliwej tematyce,o takiej tragedii, przedstawiajac Żydów jako a) nianki b) kucharzy ..to moze niech da spokoj.
po prostu mierzi mnie ilość niedopowiedzeń.

ocenił(a) film na 9
bebbe

To moze zamiast filmu fabularnego nalezaloby ogladac dokumentalny.

ocenił(a) film na 6
bebbe

Nie znasz sie to nie zabieraj glosu. Niemcy brali wiezniow z obozow do prac domowych i podworkowych.
Czytałem nawet o przypadku kiedy więźniowe ukradli SSmanowi kiełbasy z domu. Dostali wtedy batami, wrócili do obozu a do komory poslzi wtedy kiedy reszta.

Alex_Tyler

moze majac ta wiedza inaczej bym odebrała ten film.
jednak znajac tylko ekstremalne obrazy narodu żydowskiego podczas wojny trudno było mi sie pogodzić z zaprezentowanym w ''Chłopcu...''
''Nie znasz sie to nie zabieraj glosu. '' kto pyta nie błądzi?take it easy.

HERBRODDSON

Tak po prostu głupi. Skrzywdził swojego syna.