Chłopiec w pasiastej piżamie

The Boy in the Striped Pyjamas
2008
8,1 420 tys. ocen
8,1 10 1 419585
6,2 28 krytyków
Chłopiec w pasiastej piżamie
powrót do forum filmu Chłopiec w pasiastej piżamie

5/10

ocenił(a) film na 5

kiepska reżyseria, nieprzekonująca gra aktorów...poziom realizacji przypomina
serial...szkoda bo historia ciekawa

taubi

Zgadzam się, do tego lekko przewidywalny. Jakoś też nie rozumiem faktu, iż żaden hitlersyn z mp40 nie zauważył paru długich konwersacji przez ogrodzenie obozu. Najbardziej nie rozumiem faktu przesadnego zachwycenia się nim.

ocenił(a) film na 4
taubi

Właśnie obejrzałem film licząc że dobra nota świadczy o poziomie filmu ale zawiodłem się. Historia przewidywalna, postacie schematyczne i proste jak budowa cepa, nudny a do tego mnóstwo idiotyzmów w postaci nieścisłości historycznych, które mnie osobiście raziły, jak architektura drugiego domu (szczególnie kuchnia wymiatała, jak z Ameryki lat 50), ciężarówki które przejeżdżały za płotem, obóz... Dramatyzm ostatniej sceny też zbudowany w sposób prosty (deszcz, muzyka i krzyk matki - tylko czekałem aż ojciec sobie strzeli w łeb). No słabo.

ocenił(a) film na 5
mintyfresh

zgadzam się...dziwi mnie wysoka ocena filmu, ale ten portal tak czasami "ma" :)

użytkownik usunięty
taubi

Książka, o tym samym tytule jest prosta i skierowana do dzieci. Ten film, może robić pioronujące wrażenie na kimś kto o tematyce Holocaustu czy obozów wie mało, bo dla kogoś kto ma większą wiedzę będzie to film z wieloma błędami. W jednym zdaniu: Film dobry z mocnym zakończeniem, ale jest mnóstwo innych, lepszych.

ocenił(a) film na 6

dokładnie mam takie samo zdanie jak przedmówcy 7/10 chyba tylko za to nie zrozumienie Bruna tego okrutnego swiata