Chłopiec w pasiastej piżamie

The Boy in the Striped Pyjamas
2008
8,1 420 tys. ocen
8,1 10 1 419572
6,2 28 krytyków
Chłopiec w pasiastej piżamie
powrót do forum filmu Chłopiec w pasiastej piżamie

Mam mieszane uczucia co do tego filmu.Gdy za pierwszym razem oglądałam mega się wzruszyłam i byłam zasmucona.Gdy oglądałam go rok później nie wzbudził we mnie żadnych emocji,czasem był nawet nudny.Jest to produkcja dla jedno razowgo obejrzenia.

eizagonzalez

Po prostu jest to kolejny propagandowy film stworzony przez żyda.Naród wybrany?Jasne.Nie twierdzę, że obozy to słuszny pomysł.Raczej tak samo zły jak przygarnięcie ich do naszego kraju.Zostali tu do dzisiaj i jak na tym wychodzimy?Między innymi to dla nich "nasz"rząd wprowadził ustawę o prywatyzacji Lasów Państwowych.Dzięki temu za pieniądze ze sprzedaży dobra wszystkich Polaków ma wypłacić im milionowe odszkodowania.To samo tyczy się najdroższego w Polsce muzeum, czyli muzeum żydowskiego (koszt budowy 320mln pln). Pomijając znikomą liczbę odwiedzających i milionowe koszty utrzymania, chciałbym zaznaczyć, że obozy przecież nie były nasze.Ciekawe czy w Izraelu mają muzeum naszej historii?Krótko mówiąc żyda wszyscy nienawidzą, a on biedny nikomu nic nie zrobił.