Chłopiec w pasiastej piżamie

The Boy in the Striped Pyjamas
2008
8,1 420 tys. ocen
8,1 10 1 419585
6,2 28 krytyków
Chłopiec w pasiastej piżamie
powrót do forum filmu Chłopiec w pasiastej piżamie

Ciekawostka ^^

ocenił(a) film na 7

Po rodzinnej kolacji kiedy siostra pociesza brata siedzą na ziemi koło jej łóżka widoczna jest kołdra - do kupienia w Jysk'u :D też mam taką ;] xD
No a co do filmu to hmmm... spotkałem sie z wieloma pozytywnymi opiniami, że wart polecenia itd no w sumie godny uwagi był, ale gdyby nie ostatnie parenaście minut filmu to było by troszkę nieciekawie...czegoś zabrakło całości, chyba zbyt "jednostajny" aczkolwiek mimo to przyjemnie się oglądało.

użytkownik usunięty
kotek658

Przyjemnie się oglądało film o wojnie, mordowaniu tysięcy ludzi? Godne podziwu, że jedyne, co Cię w tym filmie zaciekawiło, to kołdra.

ocenił(a) film na 7

No może nie miałem użyc słowa "przyjemnie" a warto było zobaczyć ;) kołdra to tak na marginesie :P

ocenił(a) film na 9
kotek658

Nie sądzę by słowo "jednostajny" było dobrym określeniem do tego filmu. Bardzo dobry obraz.

ocenił(a) film na 9
kotek658

Jeżeli chodzi o kądre to też to zauważyłam...:) A film bardzo dobry.

kotek658

Film może nie tyle straszny, co przygnębiający. Ale cóż. Może fajny to nie jest odpowiednie stwierdzenie dla produkcji o wojnie. Zwłaszcza smutne były momenty z dymem unoszącym się z kominów krematoriów,etc. Po ,,Chłopcu w pasiastej piżamie" trudno mi stwierdzić, czy lepsza jest niewiedza co się wokół dzieje, czy świadomość co się może stać.

PS: Dla mnie najbardziej przerażający był koniec. Trudno mi się było otrząsnąć. Ciągle mówiłam ,,Nie rób tego!", "Stój!". To bardzo smutne.

drzaha

A mnie intryguje łatwość, z jaką Bruno zrobił podkop.

użytkownik usunięty
nevadastartrek

To jedno z niedociągnięć, racja, ale co poradzić, inaczej nie dałoby się zrobić, nie?