Chłopiec w pasiastej piżamie

The Boy in the Striped Pyjamas
2008
8,1 420 tys. ocen
8,1 10 1 419572
6,2 28 krytyków
Chłopiec w pasiastej piżamie
powrót do forum filmu Chłopiec w pasiastej piżamie

Naciągany, dobry film dla dzieci z podstawówki.

tomek1973_2

A Ty oczekiwałeś od tego filmu dokładnych faktów historycznych? Czy o co Ci chodzi?

ocenił(a) film na 3
jula86

Rozstrzelania,eksperymenty na dzieciach,egzekucje po prostu za mało krwi.

użytkownik usunięty
tomek1973_2

Pomylił Ci się dzieciaku gatunek filmowy - to nie Resident Evil...ale nie ma to jak Star Wars.

ocenił(a) film na 3

Ostre słowa brzdącu.

tomek1973_2

A dla mnie bardzo dobry. Uważam,ze warto sobie zobaczyć taką tematykę,ktora de facto zapewne jest nam wszystkim dobrze znana ale warto mimo to. Film o kwitnącej przyjażni dwoch chłopców z róznych światów.

ocenił(a) film na 3
megan94

Masz rację jako ciekawostka i nic po za tym .

użytkownik usunięty
tomek1973_2

Nic poza tym ?
A co tam jeszcze jest takiego skoro to film właśnie o sprzecznej przyjaźni ?
Czy Ty czytasz w ogóle co piszesz czy po prostu prowokujesz ?
Może zrób sobie przerwę w nerwowym czytaniu newsów na fejsbóku i popróbuj skupić się choć przez jeden moment nad esencja tego filmu - trzymam kciuki za Ciebie i wiem, że Ci się uda.
Niech moc będzie z Tobą.

ocenił(a) film na 3

Ja też uważam, że film raczej kiepski. Nie spodziewałam się samych faktów historycznych, jednakże scenariusz bardzo niedorzeczny, co mnie osobiście bardziej śmieszyło aniżeli wzruszało.

ocenił(a) film na 3

Powtórzę Listę Schindlera lub Pianistę bo dzisiejsze pomysły o drugiej wojnie są do bani, Kolasa nakręcił hit Miasto44 po 20 minutach uciekł z kina

ocenił(a) film na 10
tomek1973_2

Wymachiwanie "świetlnym mieczem" to chyba dla Ciebie prawdziwe kino. To przecież takie ambitne, realistyczne.

użytkownik usunięty
sphinx_j

Film musi być realistyczny by był wartościowy?

ocenił(a) film na 5
tomek1973_2

Zgadzam się. Film doskonały dla dzieci. Co nie jest negatywną cechą, bo uważam, że dzieci również powinny zapoznawać się z drastyczną historią. Jak dla mnie, jest to jednak zbyt upiększona, amerykańska wizja holocaustu. Nie ukazano prawdziwego horroru, który rozgrywał się za ogrodzeniem. Mnóstwo niedopowiedzeń.

ocenił(a) film na 7
paula0819

Film dla dzieci? Jest zasadnicza różnica pomiędzy faktem a fikcją. W przypadku fikcji nie ma potrzeby cenzurowania niemal wszystkiego co się dzieje na ekranie, bo doskonale wiemy, że nie działo się to naprawdę. Pierwszy lepszy film przygodowy miałby potencjał na dramat wojenny, gdyby to nie była fikcja. Prawda przeraża bardziej niż fikcja.

ocenił(a) film na 10
tomek1973_2

Sam jesteś z podstawówki i nie rozumiesz filmu.

ocenił(a) film na 9
tomek1973_2

Zapewne ktoś tu nie odebrał tego filmu tak jak powinien odbierać go każdy wrażliwy człowiek...To smutne.