Chłopiec w pasiastej piżamie

The Boy in the Striped Pyjamas
2008
8,1 420 tys. ocen
8,1 10 1 419585
6,2 28 krytyków
Chłopiec w pasiastej piżamie
powrót do forum filmu Chłopiec w pasiastej piżamie

Genialny

ocenił(a) film na 10

Ten film jest po prostu genialny. Ciezko zrobic film ktory przez caly czas sprawia ze w jakis sposob przezywasz losy glownego bohatera. Duzo ludzi tutaj lamentuje na temat tego jak wygladal oboz ze za ladny i w ogole.... ale co ma piernik do wiatraka. Film pokazal co mial pokazac. Intensywny i mocny ... czyli posiada cos o co we wspolczesnej kinematograafii ciezko.

Jednak glowny aktor strasznie podobny do hitlera nie wiem czemu potwornie mi go przypomina ... moze to przez fryzure...

ocenił(a) film na 8
BioTyk

Mnie tez sie podobal chociaz zle sie skonczyl.Inaczej nie mogl.

użytkownik usunięty
BioTyk

Ciężko zrobić film, który przez cały czas sprawia, że NIE przeżywasz losów głównego bohatera.

ocenił(a) film na 10

Niepowtarzalny.

ocenił(a) film na 10

"Ciężko zrobić film, który przez cały czas sprawia, że NIE przeżywasz losów głównego bohatera. " no to chyba jakis zart :)

użytkownik usunięty
BioTyk

Chyba jednak nie:)

ocenił(a) film na 10

czyli uwazasz ze w kazdym filmie przezywasz losy i perypetie glownego bohatera? no to tylko pozazdrosic ;) ja nie potrafie sie tak wczuc ... ocena 3? czemu tak nisko?

użytkownik usunięty
BioTyk

Śledząc przez ok. 2h losy głównego bohatera, w jakiś sposób je przeżywam (mniej lub bardziej, w przypadku tego filmu mniej). To zależy indywidualnie od każdego widza.
Nisko dlatego, że wszędzie napisane jest, że to dramat, więc jako dramat oceniam- kiepski.