Dzisiaj w szkole puscilismy ten film, bo akurat omawiamy lata wojenne. I nie mogłem
uwierzyć - moi koledzy i koleżanki z klasy, których zawsze uważałem za niemających pojęcia
o niczym, prócz głupich gier i alkoholu, wyczuli klimat tego filmu (niektórzy nawet płakali), ten
film do nich trafił i to był niewątpliwie sukces. Rewelacyjny film.
sama mam 14 lat i po prostu strasznie mi się łzy lały, to naprawdę świetny film, wzruszający. mam nadzieję, że u nas w klasie nie będziemy go oglądali, bo nie lubię płakać publicznie
Mam 16 lat, na filmie płakałem jak dziecko, a po obejrzeniu miałem fatalnego doła i poczucie winy. ARCYDZIEŁO!
A jeżeli chodzi o końcówkę filmu to aż strach pomyśleć, że w czasie wojny takie sceny działy się codziennie, przez parę lat...
takie sceny to nic, w porównaniu do tego, co działo się tam naprawdę. serio. to jest nic.
szczerze nie lubie żydów, bo wielu polaków im pomagało w czasie wojny a oni mają nas za nic , ale tego chłopczyka lubie;)
oni dawno nie żyją, tak samo jak Polacy, którzy im pomagali. więc nie rozumiem, co to ma do rzeczy dzisiaj.
To ma do rzeczy, że odrobina szacunku by sie przydała bo teraz dzieci tych żydów, którym pomagali Polacy i dzięki temu oni sami przeżyli poniewierają nami no ale cóż, nie którym to odpowiada jak widze;]
Przepiękny film. Dzisiaj oglądaliśmy go na lekcji. Naprawdę ja również byłam w szoku, że cała klasa wyszła po filmie z klasy w ciszy.
Wiele osób z trudem powstrzymywało łzy. Ja też. Zgodzę się z Nuszki, po obejrzeniu film miałam takiego doła i ciągle myslałam, dlaczego tak się stało. Czułam coś jeszcze, ale nie wiedziałam co. Treraz wiem, to było poczucie winy. Nie wiem, dlaczego skoro ja nic nie zrobiłam.
Film naprawdę wzruszający. Polecam