Chłopiec w pasiastej piżamie

The Boy in the Striped Pyjamas
2008
8,1 420 tys. ocen
8,1 10 1 419585
6,2 28 krytyków
Chłopiec w pasiastej piżamie
powrót do forum filmu Chłopiec w pasiastej piżamie

Polecam!!

ocenił(a) film na 10

Bardzo ciekawy film. Wart zobaczenia.

użytkownik usunięty
Zielona22

A właśnie, zamierzam ten film obejrzeć. Wolno spytać czemu jest warty zobaczenia?

ocenił(a) film na 8

Mnie się wydaje, że nawet jeśli Ci się nie spodoba, po prostu warto znać. Poza tym - dobra gra aktorska, interesujący pomysł, zakończenie zaskakujące, po prostu - film mówi o czymś :)

użytkownik usunięty
ModestMouse

Jesteś już siódmą z kolei osobą, która poleca mi ten film, więc na pewno go obejrzę. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10

Nie wiem jak mam Ci to napisać, ale film jest taki życiowy. Zderzenie dwóch światów. Film pokazuje co się działo w tamtych czasach jak traktowano ludzi... Musisz sama zobaczyć. Szczerze polecam!! :)

ocenił(a) film na 10

Przepraszam - musisz :)

ocenił(a) film na 10
Zielona22

musisz sam zobaczyć :) matko nie wiem co piszę :)

użytkownik usunięty
Zielona22

Na pewno obejrzę :)

ocenił(a) film na 10

Napisz później co sądzisz :)

użytkownik usunięty
Zielona22

Dziś obejrzałem, i muszę przyznać, że film bardzo mi się podobał; poruszył ciekawą tematykę, ale nie zaklasyfikował bym go do jakiś szczególnie wybitnych. Mimo wszystko uważam, iż warto było poświęcić godzinę, 33 minuty i 12 sekund. Dzięki za polecenie:).
PS. Nie wiem ile milisekund.

ocenił(a) film na 10

Cieszę się, że Ci się spodobał. :) Nie ma za co dziękować :)
Pewnie są jakieś lepsze, ja póki co oglądałam tylko ten i jeszcze "Zapamiętaj imię swoje" również o tematyce obozowej. Uważam, że "Chłopiec..." ciekawszy.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
Zielona22

Wiele osób polecało mi ten film, ale dopiero dzisiaj zdołałam go obejrzeć i muszę przyznać, że jest naprawdę dobry, wzruszający, ambitny, mówi o czymś. Oby więcej takich filmów, jak dla mnie fenomenalny.

ocenił(a) film na 10
inkainkowska

Cieszę się, że obejrzałaś i że Ci się spodobał. Mało jest filmów przedstawiających to co się działo dawniej w taki sposób. Ten wywołał u mnie wiele emocji...